Castration Resistent Prostata Kreft: Behandling, perspektiver og mer

Beskrivelse

Castration-resistent prostatakreft er prostatakreft som slutter å reagere på hormonbehandling. Hormonal terapi, også kalt androgen deprivation terapi (ADT), reduserer drastisk testosteronnivå i kroppen. Testosteronnivåene er sammenlignbare med nivåene hos menn som ble kirurgisk fjernet testiklene.

Den kirurgiske fjerningen av testiklene kalles noen ganger kastrering, men det er mer formelt kjent som orchiektomi. Testiklene produserer androgener, så fjern dem nedfellende hormonelle nivåer. Androgener er mannlige kjønnshormoner. Lav testosteronnivåer sakker vanligvis ned L’avansert prostatakreft. Hos menn med kastreringsresistent prostatakreft, utvikler kreft fremdeles, til tross for nedgangen i testosteron.

Hvis din prostata kreft fremskritt og blir motstandsdyktig mot kastrering, er det terapier som kan bidra til å redusere sykdommen, selv om kreften ikke er kurert. Et sentralt mål er å forhindre metastician kreft. Metastating kreft er en kreft som sprer seg fra prostatisk kjertel til fjerne deler av kroppen som ryggraden, lungene og hjernen.

Hormoner og prostatakreft

De fleste prostata kreft i dag er diagnostisert i en innledende fase, når kreft fortsatt er begrenset til prostatisk kjertel. Menn har generelt kirurgi for å fjerne kreftprostatisk kjertel eller en strålingsbehandling for å ødelegge kreftceller i kjertelen.

Hvis kreften i første fase kjører etter operasjonen eller radioterapi, eller har begynt å spre seg til fjerne deler av kroppen (metastatiserer), behandling med narkotika som blokkerer hormoner kan redusere avanserte; kreft og redusere størrelsen på svulster. Dette bidrar til å forhindre symptomer som urinobstruksjonen, som oppstår når tumorer forstyrrer den normale strømmen av urinen fra blæren. Hormonal terapi kan også øke radioterapi effektiviteten og redusere en svulst før’kirurgi.

Mannlig kjønnshormoner Feed prostatakreft. Det viktigste hormonet som kjører prostatakreft er testosteron, som er produsert i testiklene.

L’ADT drastisk reduserer testosteronnivået og andre androgener i kroppen og blokkerer den avanserte kreft i mange menn, men bare midlertidig. Av grunner som forblir lite kjente, kan prostatakreftceller tilpasse seg lavere nivåer av naturlige androgener og omstart multipliserer. Det sies at kreft er motstandsdyktig mot kastrering.

Androgen deprivation terapi

L’ADT reduserer testosteronnivåer og andre androgener av 90 prosent 95. Ulike typer ADT-stoffer forstyrrer eller blokkerer prosesser i kroppen som styrer produksjonen av androgener som forårsaker prostatakreftcellemultiplikasjon. Narkotika er i hovedsak en form for & # 8220; kjemisk kastrering & # 8221;. Noen stoffer er i form av en pille, og andre må injiseres hvor som helst fra hver måned til hvert år.

Testosteron-undertrykking kan utløse et bredt spekter av bivirkninger. De inkluderer:

 • anemi
 • utmattelse
 • Tap av libido eller erektil dysfunksjon
 • Effekter & # 8220; feminiserende & # 8221; Som et forstørret bryst, tap av hår på kroppen og mindre penis eller skrot
 • Varmeflushes og skift D’humør, lik overgangsalderen på kvinner
 • Endret minne og depresjon
 • Tap av magert kroppsmasse (muskel)
 • Tap av beinstyrke (osteoporose)
 • Ømhet i brystvorten
 • vektøkning
 • Endringer i blodlipider
 • Motstand Alle’insulin

Kastreringsresistent kreftdiagnose

Etter å ha startet hormonell behandling, vil legen regelmessig måle spesifikke prostata antigennivåer (PSA) i blodet. Ptil er et protein produsert av prostatakreftceller. Hvis PSA-nivåene begynner å stige under hormonbehandling, kan dette være et tegn på at behandlingen har sluttet å fungere og kreft har blitt motstandsdyktig mot kastrering.

Et annet tegn på at hormonbehandling har sluttet å fungere, er spredningen av kreft utenfor prostata eller veksten av eksisterende svulster.

Kastreringsresistent kreftbehandling

En kombinasjon av rusmidler og andre behandlinger kan redusere utviklingen av kastreringsresistent prostatakreft, selv om den har metastata.

Legen din kan foreslå at du fortsetter din eksisterende hormonbehandling. Dette forhindrer en økning i naturlig testosteron som kan forårsake kreftforretningen.

Nye hormonelle behandlinger

To relativt nye hormonelle terapier viste lovende resultater for kastrering og metastatisk prostatakreft. I kliniske studier har menn levd lengre under sine stoffer, selv hos menn tidligere behandlet med kjemoterapi.

 • EnterErone (Zytiga). Dette stoffet er tatt i form av en pille. Blokker testosteron kjemisk produksjon i hele kroppen. Zytiga er tatt med prednison, et kraftig antiinflammatorisk stoff.
 • Enenzalutamid (Xtandi). Dette stoffet er også tatt som en pille. Xtandi forhindrer androgener fra å fremme veksten av prostatakreftceller.

Kjemoterapi

Noen menn med kastreringsresistent prostatakreft tilbys kjemoterapeutiske stoffer, som direkte dreper kreftceller. Vanlige kjemoterapi medisiner for kastreringsresistent prostatakreftbehandling inkluderer:

 • Docetaxel (Damephrez, Taxoter) pluss Corticosteroid Drug (anti-inflammatorisk) prednison
 • Cabazitaxel (Jevtana) Mer prednison
 • Mitoxantrone (Novantrone)

Immunterapi

I denne tilnærmingen vil legen samle hvite blodlegemer fra deg og bruke dem til å skape en unik vaksine for deg. Vaksinen injiseres deretter i blodet for å hjelpe immunforsvaret til å angripe prostata tumorceller.

Anti-kreftvaksinen kalles Sipuleucel-T (Provenge). Terapi krever flere separate behandlinger. Immunbehandling, for mer avansert prostatakreft, kan hjelpe forlenge livet.

Behandling av bentumorer

Metastatisk prostatakreft sprer ofte til beinene. Benetumorer kan forårsake brudd og sterke smerter. Behandling for bein tumorer er palliativ. Dette betyr at det tar sikte på å minimere symptomene i stedet for å kurere sykdom. De inkluderer:

 • Ekstern stråle stråling. Dette innebærer radioterapi administrert av kroppen ekstern.
 • Denosumab (XGE, Prolia). Dette stoffet bidrar til å redusere skade på bein forårsaket av prostatakreft.
 • Radium-233 (Xofigo). Denne unike radioterapiformen injiseres i blodet og har som mål å prostata kreftvulster i beinene. Radioen akkumuleres i beinområder hvor tumorer dannes. L’Effekt av radioaktivitet virker på svært kort avstand, og dræper kreftceller med mindre skade Alle «8217; sunn bein i nærheten. I en Klinisk eksperimentering, Menn behandlet med radio-233 har overlevd flere måneder mer enn de mennene som fikk en Inaktiv placebo injeksjon.

Outlook

Avansert prostatakreftbehandling er et aktivt søkefelt. Nye stoffer og nye stoffkombinasjoner og andre behandlinger blir utviklet. Behandlinger forlenger livet og forbedrer livskvaliteten ved å redusere smerte, urinproblemer og andre kreftkomplikasjoner som sprer seg utenfor prostatisk kjertel. Legene overvåker utviklingen av kreft og kan tilby nye behandlinger når de er angitt.