Antistoffer og diabetes Gad: Hva du bør vite

Gad og diabetes antistoffer

Bukspyttkjertelen trenger Dell & # 8217 enzym. Glutaminsyre (GAD) for å fungere normalt. Antistoffene som retter seg mot dette enzymet kalles GAD-antistoffer.

Et antistoff er et protein som immunforsvaret ditt bruker til å angripe utenlandske gjenstander. Disse fremmede gjenstandene, som virus eller bakterier, er ofte potensielt skadelige.

Noen ganger produserer immunsystemet autoantistoffer, som er antistoffer som feilaktig angriper normale celler som ikke er skadelige. Når dette skjer, forårsaker det en autoimmun sykdom.

Du kan finne mer enn 70 prosent av personer med type 1 diabetes har gad autoantistoffer i blodet.

Hva er formålet med en gad antistoff test?

Legen vil bruke diagnostiske verktøy til diabetes, for eksempel høy blodsukkerkontroll og høy HBA1C. Når de kan diagnostisere diabetes, vil de ta tiltak for å avgjøre om den er type 1 eller 2.

Type 1 diabetes Og Type 2 diabetes Det er to forskjellige forhold. Hver krever en bestemt tilnærming til ledelse og behandling.

Legen din kan bestille en GAD-test for å lære mer om tilstanden din. Du kan også høre denne testen kalt Gada eller Anti-Gad. Eller legen kan anbefale et bilpanel for å teste GAD og andre antistoffer.

Andre antistoffer forbundet med type 1 diabetes inkluderer:

 • Cytoplasmatiske autoantistoffer av isolerte celler (ICA)
 • Autoanticorpi 2 assosiert med insulinom (IA-2AS)
 • autoantistoffer mot insulin (IAA), som er vanligere hos barn enn voksne

Alle disse eksamenene utføres gjennom en enkel blodprøve. Du trenger ikke å gjøre noe for å forberede deg selv, som faste. En helsepersonell vil plukke opp blodet fra en vene av armen og vil sende den til et laboratorium for analysen.

Hvis Gad eller noen av de andre autoantistoffene oppdages, betyr det at det mest sannsynlig har du type 1 diabetes. Hvis du ikke er funnet Gad eller andre autoantistoffer, har du sannsynligvis type 2.

Hva forårsaker høye nivåer av gad antistoffer?

Type 1 diabetes er resultatet av en feil i immunforsvaret. Start når immunforsvaret angriper og ødelegger beta-celler i bukspyttkjertelen. Dette er cellene som produserer insulin, et hormon som trengs for å justere blodsukkernivået.

Når ditt immunsystem ødelegger bukspyttkjertelen, kan de ikke repareres. Uten insulin akkumuleres glukose i blodet og forlater sultne energisceller.

I type 2 diabetes, kan bukspyttkjertelen ikke produsere nok insulin, eller kroppen din bruker den ikke effektivt. Type 2 Diabetes starter som insulinresistens. Tilstedeværelsen av autoantistoffer GAD indikerer et angrep av immunsystemet, som tar sikte på å skrive 1 diabetes.

Type 1 diabetes er ikke den eneste grunnen til at noen kunne ha gad autoantistoffer. Disse antistoffene er også forbundet med andre forhold, som inkluderer:

Hvis du har blitt diagnostisert med diabetes, og du har GAD-autoantistoffer, er det sannsynlig at du har type 1 diabetes.

Tilstedeværelsen av GAD-antistoffer vil forårsake symptomer?

Hvis du er testet for Gad, er det sannsynlig at du har hatt diabetes symptomer eller som har blitt diagnostisert med diabetes.

Diabetes symptomer inkluderer:

 • Overdreven tørst og sult
 • hyppig urinering
 • irritabilitet
 • tåkesyn
 • utmattelse
 • svakhet
 • Vekttap
 • Kutt eller plager som tar lang tid å helbrede

Diabetes kan bli kurert?

Hvis diabetes ikke behandles, kan det forårsake alvorlige komplikasjoner og farlig for livet, inkludert:

 • Visjonsproblemer
 • Nerveskade
 • kardiovaskulære sykdommer
 • Nyreskade

Imidlertid kan både type 1 diabetes og type 2 lykkes. L’hovedmål er å holde blodsukkernivået under kontroll. Dette vil bidra til å forhindre noen av de potensielle komplikasjonene av diabetes.

Kosthold

Kostholdet er viktig i styringen av diabetes. Du må sørge for at glukosenivåene dine er innenfor et optimalt område hele dagen. Legen din vil gi deg tips for høyt ernæringsmessig kosthold, men lavt i tomt kalori.

Trening

Engasjere seg i en, vanlig fysisk aktivitet er en annen måte å holde blodsukkernivået i # 8217; optimal intervall.

Dressing

Hvis du har type 2 diabetes, kan det hende du trenger narkotika. Hvis du gjør det, er forskjellige orale legemidler tilgjengelige for å holde glukose nivåer under kontroll.

Alle fag med type 1 diabetes og noen personer med type 2 diabetes krever insulinterapi. Dette krever overvåking av blodsukkernivåer for å vite hvor mye insulin du trenger.

Insulinbehandling forventer insulininjeksjon rett under huden. Det er nødvendig å rotere injeksjonsstedene for å unngå kutan irritasjon.

Noen typer insulin er ment å handle raskt og vare i kort tid. Andre er designet for å handle i lang tid. Legen din vil gi deg råd om hvordan og når du skal bruke noe slag.

Du kan også bruke en insulinpumpe, som er en enhet du kan ha på deg hele kroppen din. Mikrofuseren letter levering av insulin når du trenger det. Dette er spesielt nyttig hvis du har type 1 eller type 2 diabetes, og du trenger insulininjeksjoner flere ganger om dagen.

Behandlingsplanen din kan endres over tid. Hvis du har diabetes komplikasjoner, må legen din også møte dem.

Hva er perspektivet?

L’Enkelt behandling for type 1 diabetes er en pankreastransplantasjon. Selv når glukose nivåer forblir i det optimale området i lang tid, er det imidlertid nødvendig for en levetidsforpliktelse i sykdomsforvaltning og insulinterapi.

Nitti prosent av bukspyttkjerteltransplantasjoner er vellykket. Dette er delvis knyttet til # 8217; immunosuppresjon og allsiding på tidspunktet for transplantasjon.

Hvis du har type 2 diabetes, kan du holde blodsukkernivået i # 8217; normalt intervall i lange perioder og redusere eller eliminere behovet for narkotika.

Du må alltid holde seg til sunne livsvaner og holde blodsukkernivåene for å være sikker på å fremdeles gi riktig mengde insulin.

Diabetesbehandling har gjort en lang vei. I tillegg til en sunn livsstil, er narkotika tilgjengelig som bidrar til å holde diabetes under kontroll og redusere risikoen for komplikasjoner.