Selvbetjeningsforstyrrelser: Eksempler, Definisjon og eksperimenter

Hva så & # 8217;?

Du er sannsynligvis kjent med egoistiske fordommer, selv om du ikke kjenner dem ved navn.

En egoistisk fordommer er den vanlige vanen til en person som tar fortjeneste av hendelser eller positive resultater, men klandrer eksterne faktorer for negative hendelser. Dette kan påvirkes av alder, kultur, klinisk diagnose og andre. Har en tendens til å forekomme mye blant populasjonene.

Locus of Control

Konseptet med kontroll av kontroll (LOC) refererer til systemet av tro på en person på årsakene til hendelser og attributionene som følger med ham. Det er to kategorier av LOC: Interiør og eksteriør.

Hvis en person har en intern lokal, vil han tildele sin suksess til sitt harde arbeid, engasjement og tålmodighet. Hvis de har en ekstern lok, vil de tilskrive noen suksess til flaks eller noe utenfor seg selv.

Personer med en innendørs loc kan være mer sannsynlig å vise en egoistisk fordommer, spesielt med hensyn til resultatene.

Eksempler på egoistisk fordommer

Den egoistiske skaden skjer i alle forskjellige typer situasjoner, mellom kjønn, alder, kulturer og mer. For eksempel:

  • En student får en god stemme i en test, og det sies at han studerte hardt eller er godt med materialet. Det tar en dårlig stemme i en annen test og sier at læreren ikke liker eller at testen ikke er riktig.
  • Idrettsutøvere vinner et spill og tilskriver seieren til hardt arbeid og praksis. Når de mister neste uke, tilskriver de nederlaget til de dårlige samtalene til dommerne.
  • En kandidat til arbeid mener at han ble ansatt for sine resultater, hans kvalifikasjoner og «8217; utmerket intervju. For en tidligere åpning som han ikke mottok en «8217, sier han alle» intervjueren ikke likte det.

Noen med depresjon eller lav selvtillit kan reversere den egoistiske fordommer: attributt negative hendelser til noe de har laget og positive hendelser i flaks eller noen andre.

Eksperimenter knyttet til egoistiske fordommer

Tallrike eksperimenter har blitt utført for å studere egoistiske fordommer. I en studere I 2011 samlet universitetsstudenter en online test, opplevde en følelsesmessig induksjon, mottatt tilbakemelding fra testen og måtte derfor gjøre A’tilskrivning om deres ytelse. Forskeren har oppdaget at visse følelser påvirket den egoistiske fordommer.

En annen eldre eksperiment Siden 2003 har han utforsket de nevrale basene av bias selvbetjente ved hjelp av bildestudier, spesielt en FMRI. Det ble funnet at stroke dorsal & # 8211; Også funnet arbeid i motoraktiviteter som deler kognitive aspekter og # 8211; Sjekk den egoistiske biasen.

Grunner til PREGING

Det antas at det er to motivasjoner til å bruke selvskader: selvforbedringen og # 8217; selvpresentasjon.

Autoforbedring

Begrepet selvforbedring gjelder for behovet for å holde sitt selvtillit høyt. Hvis en person bruker egoistisk fordommer, kan tilskrive positive ting til seg selv og negative ting til eksterne krefter, han holder ham til å holde en «8217; selvbilde og A’positiv selvtillit.

For eksempel, la oss si at du spiller baseball og treffer. Hvis du tror at dommeren har urettferdig kalt streik når du faktisk mottok feil kast, kan du holde ideen om å være en god beater.

Selvpresentasjon

Presentasjonen av seg selv er akkurat det det virker: Selvet som oppstår for andre mennesker. Det er ønsket om å vises på en bestemt måte for andre mennesker. På denne måten hjelper den egoistiske fordommene oss til å holde bildet som vi presenterer for andre.

For eksempel, hvis du vil vises som om du hadde en god studievaner, kan du tilskrive en negativ score til testen til dårlig skriftlige spørsmål i stedet for din manglende evne til å forberede deg på riktig måte.

& # 8220; Jeg var våken hele natten for å studere & # 8221; Du kan si, men spørsmålene var ikke basert på materialet som ble gitt & # 8221;. Merk at selvpresentasjon ikke er det samme du lyver. Du kan ha oppholdt seg våken hele natten for å studere, men tanken du kunne ha studert ineffektivt, kommer ikke til tankene.

Andre faktorer som kan bestemme egoistiske fordommer

Mann mot kvinnelig

Ved 2004 Meta-analyse Han har oppdaget at mens mange studier undersøkte kjønnsforskjeller i egoistiske fordommer, er dette vanskelig å forstå.

Dette er ikke bare fordi motstridende resultater har blitt funnet med sexforskjeller i attribusjoner. Det er også fordi forskerne har oppdaget i disse studiene at egoistiske fordommer er avhengige av’alder av’individuelt og det faktum at de prøver å tilskrive suksesser eller feil.

Gammel mot ung mann

Egoistiske fordommer kan endres over tid. Det kan være mindre utbredt hos eldre. Dette kan skyldes opplevelsen eller følelsesmessige faktorene.

De eldre kan også ha en redusert positivitetsforstyrrelse (tendensen til å dømme positive egenskaper som mer nøyaktige).

Kultur

Western Culture har en tendens til å belønne den robuste individualismen, så den egoistiske personskaden returnerer nyttig. I de fleste kollektivkulturer, blir suksessene og feilene sett på som påvirket av samfunnets kollektive natur. Folk i disse samfunnene gjenkjenner at den enkelte oppførsel er gjensidig avhengige med L & # 8217;.

Hvordan den egoistiske fordommer er testet?

Det er flere måter å teste selvbetjente bias på:

  • Lab Test
  • Neural bildebehandling
  • Retrospektiv selvvurdering

Testene som utføres i laboratoriet av forskere, kan gi litt informasjon om måter å redusere egoistisk skade, samt situasjonelle forekomster av det. Den neurale avbildet gir forskere fra hjernens bilder for å se hvilke deler av hjernen som er involvert i å ta avgjørelser og attribusjoner. L’Selvsignal bidrar til å gi resultater basert på tidligere oppførsel.

Hva er ulempene med egoistisk fordommer?

Egoistisk skade min tjeneste for å styrke sin selvtillit, men det er ikke universelt fordelaktig. Konstant tilordne negative resultater til eksterne faktorer og ta kun kreditt av positive hendelser kan være relatert til narcissisme, som var knyttet til negative resultater på arbeidsplassen og mellommenneskelige relasjoner.

I klassen, hvis studenter og lærere stadig tilskriver negative hendelser l’Det kan føre til konflikter og uønskede relasjoner.

L & # 8217;

Den egoistiske fordommer er normal og tjener til en hensikt. Men hvis en person stadig ignorerer sitt ansvar i negative hendelser, kan dette være skadelig for prosesser og læringsforhold. Så det er definitivt noe å være klar over.

Den egoistiske skade kan variere mellom demografiske grupper, så vel som over tid i en person.