Antidepressiva og bipolar lidelse

COS’er den bipolare lidelsen?

Bipolar lidelse er en tilstand som forårsaker plutselige stemningsendringer, fra depresjon til mani. Under Mania (en manisk episode) kan en person med bipolar lidelse prøve en tilstand d’ekstremt høy sjel og rase tanker. De kan enkelt og snakke veldig raskt og i lange perioder. Under en manisk episode kan en person med bipolar lidelse øve risikofylte atferd, hvordan du bruker overdreven mengde penger eller har sex ikke trygt.

Seks typer bipolar lidelse er oppført i «diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser» (DSM-5), utgitt av American Psychiatric Association:

 • Type I Bipolar Disorder.
 • Bipolar Disorder II
 • cyklotisk lidelse
 • Bipolar lidelse indusert av stoffer / narkotika og relaterte lidelser
 • Bipolare og relaterte forstyrrelser på grunn av A’annen medisinsk tilstand
 • Uspesifisert bipolar lidelse og relaterte lidelser

En person med type I bipolar lidelse har maniacal episoder som varer minst syv dager eller krever et sykehus opphold. Disse kan følges av depressive episoder som de siste to ukene eller mer. Bipolar Disorder II oppstår når en person har en blanding av depressive og maniacal episoder, med maniacal episoder som ikke er så alvorlige (ipania) som i bipolar lidelse i. Syklotisk lidelse er når en person har mange perioder med mani eller depresjonssymptomer, uten intensiteten av mani eller depresjon observert i den bipolare lidelsen. Bipolar lidelse indusert av stoffer / narkotika skyldes reseptbelagte eller misbruk av narkotika. Noen stoffer kan utløse Mania, inkludert steroider (som desametason) eller kokain. Den bipolare lidelsen på grunn av A’annen medisinsk tilstand oppstår når noen blir manisk på grunn av en annen sykdom. Det kan skje uker før det er diagnostisert med annen sykdom. Sykdommer som kan føre til at dette inkluderer cushing sykdom, multippel sklerose, hjerneslag eller traumatiske hjerne lesjoner. Ikke spesifiserte bipolære og relaterte lidelser kan være diagnose når noens humørsvingendringer ikke er fullført, eller legen har ikke nok laget for å gjøre en mer spesifikk diagnose.

Type I Bipolar lidelse, type II Bipolar lidelse og cyklotimi kan ikke helbredes, men legene kan kurere dem. Bipolar lidelse på grunn av stoffer eller narkotika kan forbedre eller forsvinne når stoffet eller stoffet som forårsaker at de blir avbrutt. Den bipolare lidelsen på grunn av A’annen medisinsk tilstand kan forbedre eller stabilisere seg når den underliggende tilstanden behandles.

Behandling av bipolar sykdom kan være kompleks, og legene kan foreskrive ulike typer narkotika før pasientene opplever en bedre kontroll over # 8217;.

Hva antidepressivaene er?

Depresjon i bipolar lidelse kan være seriøs og kan til og med forårsake selvmordstanker. Mens antidepressiva tilhandler depresjon, opplever en person med bipolar lidelse også maniangrep. Av denne grunn er antidepressiva ikke alltid den mest effektive behandlingen.

Antidepressiva øker mengden nevrotransmittere i hjernen. Eksempler er serotonin, norepinefrin og dopamin. Dette er veldedige kjemikalier som kan løfte stemningen til en person, noe som reduserer følelser av depresjon. L’Bruk av antidepressiva til bipolar lidelse har vært kontroversiell fordi antidepressiva har utløst maniske episoder i en liten prosentandel av mennesker med bipolar lidelse.

Hva de viste studier knyttet til antidepressiva og bipolar lidelse?

Det internasjonale samfunn for bipolare sykdommer (ISBD) har dannet en arbeidsgruppe for å studere bruk av antidepressiva hos personer med bipolar lidelse. Medlemmene undersøkte mer enn 173 studier på bipolar lidelse og antidepressiva og oppdaget at de definitivt kunne anbefale antidepressiva til behandling av bipolar lidelse.

Andre viktige resultater inkluderer selektive serotonin (SSRI) rekapasjonsinhibitorer og bupropion hadde mindre sjanse for å forårsake maniske episoder enn andre stoffer, for eksempel tricykliske antidepressiva. Taskenheten har utgitt resultatene i American Journal of Psychiatry.

Brown University forskere presenterte et studio på bipolar lidelse og antidepressiva til 2013 Møte i’American Psychiatric Association. Forskere har ikke møtt en høyere rente enn sykehusutslippsrenter hos pasienter som tar antidepressiva, sammenlignet med de som ikke gjorde det. Forskere har studert 377 pasienter og har oppdaget at pasientens 211 returnerte til sykehuset i et utslippsår.

Antidepressiva er vant til å behandle bipolar lidelse?

Antidepressiva er vanligvis ikke de første stoffene som en lege ville foreskrive for å behandle bipolar lidelse. Den første gruppen medisiner for behandling av bipolar lidelse er typisk stemningsstabilisatorer, som litium. Noen ganger vil en lege foreskrive sammen en Dell & # 8217 stabilisator; humør og et antidepressivt middel. Dette reduserer risikoen for maniske episoder. Dell & # 8217 stabilisatorer; humør er ikke de eneste stoffene som brukes til å behandle bipolar lidelse.

Antiepileptiske legemidler brukes også til å behandle bipolar lidelse. Selv om de utviklet for å behandle kramper, stabiliserer disse legemidlene nervemembraner og forhindrer frigjøring av noen nevrotransmittere, som hjelper pasienter med bipolar lidelse. Disse stoffene inkluderer Divalprox (Depakote), Carbamazepina (Tegretol), Lamotrigin (Lamictal) og Oxcarbazepina (Trileptal).

En annen gruppe medikamenter som brukes til å behandle bipolar lidelse er atypiske antipsykotiske legemidler, som L’Olanzapin (ZYPREXA) og Risperidon (Risperdal). Disse stoffene påvirker forskjellige nevrotransmittere i hjernen, inkludert dopamin, og forårsaker ofte døsighet.

Mange leger kombinerer små doser av antidepressiva med Dell & # 8217 stabilisatorer; humør til å behandle bipolar lidelse. Noen antidepressiva blir brukt oftere enn andre.

Brukte antidepressiva til bipolar lidelse

Antidepressiva har ikke blitt godt studert i behandlingen av bipolar lidelse, men noen ganger forekorer psykiatere og andre psykiske helsepersonell dem i kombinasjon med andre stoffer, for å behandle bipolar lidelse. ISBD-arbeidsgruppen anbefaler leger til å foreskrive disse typer antidepressiva først for å behandle bipolar lidelse:

 • Selektive seronotonina kaller (SSRI), som Celexa, Lexapro, Paxil, Prozac og Zoloft
 • Bupropion, som wellbutrin

Disse antidepressivaene har større risiko for å utløse Mania, så de brukes bare hvis andre antidepressiva ikke fungerte for en pasient:

 • Serotonin-norepinefrin (SNRI) reuptake inhibitorer, for eksempel Cymbalta, Effexor og Pristiq
 • Tricykliske antidepressiva (TCA), som Elavil, Pamelor og Tofranil

Hvilke bivirkninger kan forårsake antidepressiva?

Antidepressiva kan forårsake forskjellige bivirkninger. Disse inkluderer:

 • omrøring
 • hodepine
 • kvalme
 • døsighet
 • Reduksjon av seksuell lyst

L’Regelmessig ansettelse av narkotika er ofte en utfordring for de som lider av bipolar lidelse. En dag kan de føle seg & # 8220; normal & # 8221; eller føl deg godt og føl deg som om de ikke lenger trengte medisinen. Eller de kan føle seg så trist eller hyperaktive for å kunne ta medisinen. Forstyrr plutselig antidepressivaene kan forverre bipolare symptomer. De med bipolar lidelse bør ikke slutte å ta sine antidepressiva, med mindre en lege forteller ham.

Konklusjoner om antidepressiva og bipolar lidelse

Antidepressiva er A’alternativ til å behandle bipolar lidelse, men de er vanligvis ikke den eneste medisinen som brukes. De er for det meste foreskrevet med andre stoffer, som Dell & # 8217 stabilisatorer; humør eller antipsykotika. Dette kan forhindre maniske episoder og hjelpe folk til å kontrollere sine stater D & # 8217;.