9 tips for din daglige rutine med kronisk tørr øye

Beskrivelse

L’kronisk tørr øye kan være en frustrerende tilstand som å leve med og kan påvirke den normale daglige rutinen.

Å gjøre noen grunnleggende livsstilsendringer kan bidra til å øke øynene fuktighet og redusere irritasjon. Følg en rutine om morgenen og før du går i seng, kan du hjelpe deg med å sikre at øynene dine forblir smurt hele dagen.

Vedvarende tørrhet kan føre til komplikasjoner som sløret syn, hornhindeår og angst. Det kan også gjøre det vanskeligere å jobbe, kjøre eller lese. Tørrhet må imidlertid ikke ha denne undertrykkende effekten.

Her er ni enkle tilpasninger du kan gjøre om morgenen og om kvelden for å forbedre symptomene dine.

1. Unngå å bruke en hårføner

L’ved hjelp av en hårføner kan akselerere hårtørkingstid og redusere styling tid. Men selv om det har en nyttig formål, kan hårføneren også forårsake symptomer på øyetørrhet.

L og hårføner av en hårføner kan fordampe tårer for fort, utløse symptomene. Videre kan hårføner gjøre symptomene på det eksisterende tørre øyet.

Tørt hår med et håndkle og la dem tørke alle’luft før styling. Hvis du trenger å bruke en hårføner, bruk et øyefall før … Bruk til å legge til fuktighet og, hvis nødvendig, fukt øynene dine i halv igjen.

2. Bruk øyedråper før du går til sengs

Du kan vekke deg med symptomer på tørrhet som sløret syn, rødhet og en gritty følelse i øyet. Noen ganger skjer dette hvis øyelokkene ikke lukker helt under søvn.

Hvis du ofte føler deg tørt øye om morgenen, påfør øyet dråper hver kveld før du går i seng. Videre er noen typer åsside eller smøring salver bedre brukt før sengetid fordi de er tykkere og kan sløres.

3. Sov med en sengetøy i sengen

Smerte, kløe og irritasjon kan gjøre dagen startet dagen.

Noen ganger lav luftfuktighet i # 8217; luft kan forårsake symptomer på øyetørrhet. Hvis øynene dine føler seg verre om morgenen, sove med en luftfukter i soverommet.

En lav luftfuktighet kan fordampe tårer for fort. En luftfukter gir fuktighet i luften, som kan forhindre tørrhet i øynene og redusere symptomene.

4. Påfør en varm pakke

Påfør en varmpakke på øynene i ca 10 minutter om morgenen og om kvelden for å lindre kroniske symptomer på / tørt øye.

Dette remedien beroliger ikke bare irritasjonen, men bidrar også til å frigjøre oljene i palpebralkjertlene. Dette kan smøre og lindre irritasjonen på overflaten av øynene.

5. Vask øyelokkene dine

Vasker øyelokkene med varmt vann og såpe eller sjampo for barn om morgenen, og om natten kan også redusere symptomene på’kronisk tørr øye.

Denne teknikken vasker forsiktig bakteriene som kan forårsake blefaritt. Denne tilstanden oppstår når sebaceous kjertlene er tilstoppet, bærer alle «8217; betennelse i øyelokkene. L’tørt øye er et symptom på yehelokkene, sammen med rødhet og kløe.

6. Fjern kontaktlinser først

L’langsiktig bruk av kontaktlinser er en annen faktor som kan føre til kronisk okular tørrhet. Bruk kontaktlinser som er spesielt utviklet for å hjelpe øynene med å holde fuktigheten, kan hjelpe. Det hjelper også med å fjerne linser tidlig om natten.

I stedet for å bruke kontaktlinser fra 7:11 til xnumx: xnumx, for eksempel, flyttes flere timer før og bruk briller. Også, ikke sov med linser fordi det reduserer mengden oksygen de mottar øynene dine.

7. Øv regelen på 20/20/20 hvis du leser før du går i seng

Les før du går til sengs er en favoritt ritual for å sove for noen. Dette kan være den eneste gangen du må lese om dagen, og denne avslappende aktiviteten kan indusere søvn.

Men les før du går i seng kan også bidra til det tørre øyet. C’er tendensen til å slå øyelokkene mindre under lesing, noe som resulterer i dårlig øye smøring.

For å hindre det tørre øyet under lesing før du går i seng, trene 20/20/20 regelen. Hvert 20. minutt, se bort fra lesematerialet i 20 sekunder på et objekt på 20 meter unna.

Også, gjør en bevisst innsats for å klandre øyelokkene mer mens du leser eller bruker smøre øyedråper før du tar boken din i hånden din.

8. Masser forsiktig øyelokkene

Sløret syn om morgenen er et annet tegn på kronisk okular tørrhet. Slå øyelokkene flere ganger når revivalen kan eliminere uskarphet. Det bidrar også til å forsiktig massere øyelokkene i noen minutter.

En massasje kan stimulere tårkjertlene og lindre tørrhet. Du kan også massere øyelokkene før du setter opp for å redusere symptomene på / tørt øye om morgenen.

9. Start dagen med et glass D’vann

Mangelen på øye smøring er også et tegn på mild dehydrering. Hvis du bor sammen med kronisk tørr øye, kan dehydrering forverre dine symptomer.

Dette kan skje hvis du spiser for mye saltet mat og ikke drikker væske nok. I stedet for å starte dagen med en kopp kaffe, drikk et glass D’vann og drikke fra 8 til 10 glass i løpet av dagen.

Øk væsker og væsker og # 8217; Bruk av kunstige tårer kan hjelpe deg med å rette opp irritasjon, rødhet og andre symptomer på’kronisk tørr øye.

Ta bort

L’kronisk tørr øye kan gjøre enkle oppgaver vanskelig, spesielt hvis tørrhet forhindrer deg i å jobbe, kjøre eller lese. Men å etablere en sunn morgen og kveldsrutine kan lindre symptomene.

Hvis symptomene dine ikke forbedrer, ta kontakt med din oftalmolog, en oftalmolog eller en optometrist. Et reseptbelagte øyedråper kan være pålagt å behandle det kroniske tørre øyet og redusere risikoen for komplikasjoner.