Spørsmål for å spørre legen din om nyre cellekarsinom

Få en diagnose av nyre cellekarcinom (RCC) kan være skummelt. Du kan ikke vite hva du kan forvente eller hvilke behandlinger som kan hjelpe deg med å leve lenger. Det er her din onkolog kommer til spill.

En kreftspesialist kan svare på eventuelle spørsmål du har, hjelpe deg å forstå hvordan du skal behandle sykdommen din og fortelle deg hva du kan forvente å gå videre.

Ta denne listen over spørsmål til din neste avtale. Lær så mye som mulig på kreften din, så du kan føle deg tryggere enn de avgjørelsene du tar.

1. Hva resultatene av testen min betyr?

Legen diagnostiserer nyre-cellekarsinom ved hjelp av bildekryss som datastyrt tomografi (TC), magnetisk resonans (MRI), utslippstomografi av positroni (PET) og ultralyds. Disse testene kan oppdage vekst i nyrer og andre deler av kroppen og bidra til å avgjøre om de kan være kreft.

Du kan kjøre en bryst radiografi eller en bein scintigrafi for å se hvor kreft har spredt seg. Legen kan også fjerne et lite stykke nyre for å analysere det i laboratoriet. Denne testen kalles biopsi.

Basert på størrelsen på svulsten og til stedet der den har spredt, vil legen tildele et stadium fra 1 til 4 til kreft.

2. Hvor kreften min har spredt seg?

Metastatisk nyrecellekarcinom betyr at kreft har spredt seg utenfor nyrene. Det kan ha spredt seg til binyrene, til de nærliggende lymfeknuter eller fjerne organer. De vanligste stedene som kreften er spredt til nyrene, er lungene, beinene og hjernen.

3. Hva er mitt perspektiv?

Ditt perspektiv, eller prognose, er kurset som sannsynligvis vil ta kreften din. Legen din kan bruke begrepet prognose for å fortelle deg hvor mye tid som sannsynligvis vil leve eller sjansene for at kreften din kan behandles. Denne informasjonen er generelt basert på studier av personer som har samme diagnose.

Husk at ditt perspektiv er bare et estimat, det er ikke definert. Alle de med kreft er forskjellige. Å få riktig behandling, kan du forbedre dine prospekter betydelig.

4. Hva er mine behandlingsalternativer?

Avansert nyrecellekarsinom er behandlet med kirurgi, immunterapi, målrettet terapi og / eller kjemoterapi.

Hvis den første behandlingen du føler ikke virker, kan legen din bytte til en annen type behandling.

5. Hvilken behandling jeg anbefaler?

Legen vil foreskrive behandling basert på hvor mye kreft som har spredt seg og hvor sunn du er.

Hvis kreften din ikke har spredt seg mye utover nyrene, kan kirurgi være det første alternativet du føler.

Hvis kreften din har spredt, kroppsnivåbehandlinger som målrettet terapi eller # 8217; immunterapi kan være et bedre valg.

6. Fordi råd denne behandlingen? Hvordan forventer du å hjelpe kreften min?

Finn ut hva du kan forvente fra behandlingen. Noen terapier er utformet for å redusere eller arrestere kreftvekst. Andre kunne tilby en kur.

Legen kan også anbefale behandlinger for å lindre symptomer. Disse kalles palliative terapier.

7. Min behandling vil forårsake bivirkninger? Hvordan kan jeg klare dem?

Enhver behandling for nyrecellekarsinom har sitt eget sett med mulige bivirkninger. Kirurgi kan forårsake blødning og infeksjoner. L’Immunterapi kan forårsake influensalignende symptomer. Og kjemoterapi kan forårsake kvalme, hårtap og en økning i risikoen for infeksjoner.

Bare fordi en behandling kan forårsake visse bivirkninger betyr ikke at det vil gjøre det. Men du bør vite hva du kan forvente, og når en bivirkning er seriøs nok til å rettferdiggjøre en samtale til legen din.

8. Hvorav legene eller andre medisinske fagfolk vil trenge under behandling?

Mange forskjellige medisinske fagfolk behandler nyre cellekarsinom. Disse inkluderer onkologer (kreft leger), sykepleiere, radioterapeuter og kirurger.

Finn ut hvem som vil være en del av ditt onkologiske team, og hvilken av dem vil være ansvarlig for din omsorg.

9. Hva kan jeg gjøre for å holde seg frisk under behandling?

Ta vare på deg selv under behandling av kreft kan hjelpe deg med å styrke deg selv og få deg til å føle deg bedre. Prøv å holde seg så aktiv som mulig, hvilte nok og spise næringsstoffer.

Hvis det er vanskelig å spise på grunn av kreft eller behandling, spør en diettråd.

10. Jeg må vurdere muligheten for å delta i en klinisk eksperimentering? Som du anbefaler?

En klinisk eksperimentering er en måte å prøve en ny behandling som ennå ikke er tilgjengelig for publikum. Kan være en «8217; alternativ hvis behandling av kreft har sluttet å fungere.

Noen ganger fungerer en behandling som er testet i en klinisk studie bedre enn terapiene som for tiden er tilgjengelige. Tilgjengeligheten av kliniske studier utvikler seg kontinuerlig, og hver studie kan ha spesifikke egnethetskrav.

11. Du kan anbefale en støttegruppe eller A’annen ressurs som hjelper meg med å møte kreft og omsorg?

En støttegruppe kan hjelpe deg med å møte den følelsesmessige effekten av diagnosen din, setter i kontakt med andre som også er i behandling for nyrecellekreft.

Du kan finne en støttegruppe for nyrekreft gjennom ditt sykehus eller L’onkolog. Du kan også få støtte ved å møte en konsulent eller en sosialarbeider som er spesialisert på # 8217; hjelpe folk med nyrecellekreft.