Overgangsalder Mirena Coil: 10 ting på symptomer, fjerning og mer

Hva du bør vite

C’Det er mye forvirring om hva som skjer i overgangsalderen når du har en intrauterine Mirena (IUUD) -enhet på plass. Noen tror at IUD maskerer symptomene på overgangsalderen (skjuler en) eller gjør denne endringen av livet enklere (kanskje litt & # 8216;).

Du er ikke sikker på hva du kan forvente under denne overgangen når du har en IUD? Fortsett å lese for å lære om virkeligheten på Mirena og overgangsalderen.

1. Mirena og andre former for prevensjon påvirker ikke begynnelsen av overgangsalderen

Mirena undertrykker delvis eggløsningen & # 8211; utgivelsen av et egg fra follicle & # 8211; for å hindre deg i å bli gravid. Det er logisk som frigjør mindre egg vil gjøre de du må vare lenger og lar deg gå inn i overgangsalderen senere, bare? Feil.

Selv om du ikke engang får folliklene når du blir eldre. Mirena & # 8211; eller annen type prevensjonsmiddel & # 8211; Det ser ikke ut til å påvirke tiden som trengs for å komme til overgangsalderen.

2. Kunne gjøre symptomene mer håndterbare

Mirena kan forbedre minst ett overgangsalder symptom: sterke blødninger.

Gjennom årene som før overgangsalderen (perimenopause) øker østrogen og progesteronnivåer og reduseres. Disse hormonelle nivåene endres kan gjøre periodene lettere eller tyngre enn vanlig.

I det minste 25 prosent av kvinner i perimenopause har tunge perioder. Din månedlige strømning kan bli så tung som du dykker på en absorberende eller en buffer hver annen time. Mirena bør lette dine perioder og sette deg i en mer normal strømningsskjema.

3. Hormonal prevensjon kan helt maskere symptomer

IUD Hormonali som Mirena kan lindre syklusen. Noen kvinner med IUD quit alt for å ha syklusen. Hvis menstruasjon avbryter, kan det være vanskelig å si om du er i overgangsalderen.

Mirena kan også forårsake noen symptomer som ligner mye overgangsalder, inkludert rushing D’humør og uregelmessige perioder.

Men en iUD burde ikke påvirke andre symptomer på overgangsalderen. Utgivelser bare progesteron, ikke østrogen. Siden østrogennivået naturlig reduseres, kan du fortsatt forvente å ha menopausale symptomer som varme blinker, søvnforstyrrelser og rødhet i huden.

4. Det kan også forårsake ikke-tradisjonelle symptomer som lar deg skrape hodet ditt

Noen andre symptomer kan synes å få deg til å spørre om du går gjennom overgangsalder eller andre puberteten.

Disse symptomene kan skyldes progesteronhormonet i Mirena:

 • Tenderen
 • hodepine
 • Kramper eller bekkenpine

5. Legen din kan diagnostisere overgangsalderen selv om du bruker Mirena

Vanligvis er eksamener ikke nødvendig for å diagnostisere overgangsalderen. Når menstruasjonen stopper i 12 måneder, er du inne.

Men siden IUD forstyrrer dine perioder, trenger du en reserveplan. Legen kan utføre en blodprøve for å kontrollere nivåene av follikelstimulerende hormon (FSH) og østrogen. L’FSH bidrar til å justere menstruasjonssyklusen og eggproduksjonen.

Under overgangsalderen øker FSH-nivåene mens østrogenivået reduseres. En blodprøve kan se etter disse nivåene endres.

FSH-nivåene dine kan øke og redusere i løpet av syklusen, så legen må kanskje kjøre et par blodprøver over tid. De vil også søke symptomer som varme blinker for å avgjøre om du er i overgangsalderen.

6. Hormonutskiftningsterapi kan bidra til å avlaste noen av disse symptomene og for å lette overgangen

Mirena kan lette den månedlige blødningen, men lindrer ikke andre symptomer på overgangsalderen. Av denne grunn kan du kontakte erstatningshormonbehandling (HRT).

Piller, patcher og injeksjoner for hormonbehandling Hjelp med menopausale symptomer som:

 • Varme blinker
 • nattlige svette
 • vaginal tørrhet
 • svake bein

Hormonutskiftningsterapien presenteres i to former:

 • Estrogenbasert terapi for kvinner som har lidd A’hysterektomi
 • Mer progesteron østrogen for kvinner som har livmor

HRT er ikke perfekt. Har vært knyttet til en økning i risikoen for slag, blodpropper og brystkreft og mer. Her fordi Eksperter anbefaler Tar den laveste effektive dosen for den korteste tiden som trengs for å lindre symptomene.

Legen din kan hjelpe deg med å bestemme om hormonbehandlingsbehandling er det beste alternativet for deg.

7. Den erstatningshormonbehandling vil ikke fungere som en prevensjon, skjønt

Hormonbehandlingsbehandling inneholder østrogen og progesteron. De prevensjonspiller inneholder østrogen og progesteron. Begge bør hindre graviditet, rett? Nei.

Hver type pille fungerer på forskjellige måter. Fødselsregulering forhindrer graviditet som kansellerer utgivelsen av kroppshormonene dine for å hindre deg i eggløsning. Hormonutskiftningsbehandlingen erstatter noen eller alle østrogener som kroppen din produserte, men vil ikke hindre deg fra eggstilt.

Så hvis du ikke er helt i overgangsalderen, kan du fortsatt bli gravid under hormonutskiftningsterapi.

For å forhindre graviditet, har du to alternativer:

 • Bruk en prevensjonspille til å administrere menopausale symptomer.
 • Ta TOS, men bruk kondom eller annen barriere metode til du er helt i overgangsalderen.
 • 8. Du kan trygt slutte å bruke en IUD og andre former for prevensjon når overgangsalderen overskrides

  Selv om fruktbarheten minker rundt 40 år, kan du fortsatt bli gravid til overgangsalderen. For å unngå uplanlagt graviditet, la din IUD til du overgikk gjennomsnittsalderen for overgangsalderen og # 8211; ca 51 år.

  Hvis du fortsatt har syklusen, vent minst Et år etter slutten Å fjerne IUD. Eller gå til en annen metode for prevensjon som kondom eller pille.

  Hvis du ikke er sikker på at IUD har avbrutt syklusen, kontakt legen din. Legen kan bekrefte med en blodprøve hvis du faktisk er i overgangsalderen.

  9. Hvis du vil være dobbelt så trygg, la den stå i din IUD til fristen

  Ok å forlate din IUD til fristen hvis du ikke er sikker på at du er i overgangsalderen. IUD i kobber siste 10 år. Mirena og andre progesteron-baserte intrauterine enheter bør gå ut etter 5 år.

  10. Fjerningsprosessen virker mer eller mindre den samme av # 8217; innsetting

  Selv om følelsen er lik, er fjerningsprosessen generelt enklere i nr. 8217; innsetting.

  Her er hva du kan forvente:

 • Du legger på bordet med føttene i parentesene.
 • Legen din bruker et spekulum for å sakte åpne vaginalkanalen din.
 • Etter å ha identifisert IUD, trekker legen forsiktig tauet.
 • IUDs armer foldes og enheten glir ut av skjeden din.
 • Hvis IUD ikke kommer ut ved første forsøk, bruker legen et verktøy for å fjerne det.
 • Du kan føle kramper i et minutt eller så etter at jeg har blitt fjernet.

  Bunnlinjen

  En iUD kan lette eller til og med avbryte periodene dine, noe som gjør det vanskelig å forstå om du er i overgangsalderen. Se legen din hvis du har nådd 50 år, og du er fortsatt ikke sikker på at jeg kom inn i overgangsalderen.

  Du bør også konsultere legen din dersom du manifesterer uvanlige symptomer for deg. Dette kan inkludere:

  • hoppet perioder
  • tunge perioder
  • hodepine
  • Stemningsendringer
  • Depresjon
  • vaginal tørrhet
  • bekken smerte

  Men husk at perioder som ikke slutter i typisk tid eller er uregelmessige, kan ikke være en grunn til bekymring: Hver kvinne krysser overgangsalderen sin egen vei.