9 fordeler med å gråte

Beskrivelse

Gråt er en felles menneskelig handling og kan utløses av mange forskjellige følelser. Men fordi menneskene gråter?

Forskere har oppdaget at gråt kan være til nytte for kroppen og i tankene, og disse fordelene begynner å føde med et barns første gråt. Fortsett å lese for å lære mer om helsemessige fordelene med å gråte.

1. Avgifte kroppen

Det er tre forskjellige typer tårer:

  • reflekterte tårer
  • kontinuerlige tårer
  • følelsesmessige tårer

Refleks eliminerer rusk, som røyk og støv, fra øynene dine. De kontinuerlige tårene smører øynene og bidrar til å beskytte dem mot infeksjoner. Emosjonelle tårer kan ha mange helsemessige fordeler. Mens kontinuerlige tårer inneholder 98% vann, følelsesmessige tårer å inneholde Stresshormoner og andre toksiner. Forskere har teoretisert at gråt eliminerer disse tingene fra systemet ditt, selv om det er behov for videre forskning i Quest’område.

2. Hjelper deg med å roe deg selv

Gråt kan være en av dine beste mekanismer for å roe. Forskere De har oppdaget at The Cry Active Det Parasympatic Nervesystemet (SNP). PNS hjelper kroppen din til å hvile og fordøye. Fordelene er imidlertid ikke umiddelbare. Flere minutter kan være nødvendig for å helle tårer før de føles beroligende effektene av gråt.

3. Dempere smerten

Gråt i lange perioder Kommunisert Oksytocin og endogene opioider, ellers kjent som endorfiner. Disse fordelaktige kjemikaliene kan bidra til å lindre både fysisk og følelsesmessig smerte. Når endorfiner er utgitt, kan kroppen din komme inn i en ganske ufølsom fase. L’oksytocin kan gi deg en følelse av ro eller velvære. Det er et annet eksempel på hvordan gryten er en’beroligende handling.

4. Forbedrer humøret

I tillegg til å hjelpe deg med å lindre smerte, gråter, spesielt sobs, kan også Rull opp moralen. Når sobbed, inhalerer mange raske puster av frisk luft. Puste kjøligere luft kan hjelpe til med å justere og til og med senke hjernens temperatur. En kald hjerne er mer behagelig for kropp og sinn i en varm hjerne. Som et resultat, kan humøret ditt bli bedre etter en episode av sobs.

5. Støtte samlinger

Hvis du føler deg trist, er gråt en måte å la de som omgir deg som du trenger støtte. Dette er kjent som mellommenneskelig fordel. Siden du var barn, var gråt vedleggsadferd. Dens funksjon er på mange måter å få trøst og omsorg fra andre. Med andre ord, det bidrar til å bygge ditt sosiale supportnett når spillet blir vanskelig.

6. Det hjelper deg med å komme seg fra smerte

Mourning er en prosess. Inkluderer perioder med smerte, nummenhet, skyld og sinne. Gråt er spesielt viktig under sorgperioder. Den kan også hjelpe utdype og akseptere tapet av en kjære.

Alle krysser sorgprosessen på forskjellige måter. Hvis du finner ut at ditt gråte er ekstremt eller begynner å forstyrre ditt daglige liv, kan det være en god ide å konsultere legen din.

Ytterligere informasjoner: Fordi jeg ikke kan slutte å gråte? »

7. Gjenopprett den følelsesmessige balansen

Gråt skjer ikke bare som svar på noe trist. Noen ganger kan du gråte når du er veldig glad, redd eller stresset. Forskere ved Yale University Å tro at gråt på denne måten kan bidra til å gjenopprette den følelsesmessige balansen. Når du er utrolig glad eller redd for noe og gråt, kan det være måten kroppen din fortsetter fra en «8217, følelser så sterk.

8. Hjelpe barnet til å puste

Det første gråt av et barn fra morsommens mors er et veldig viktig gråt. Barn mottar oksygen alle’# 8217; livmor gjennom navlestrengen. Når et barn er levert, må han begynne å puste alene. Det første skriket er det som hjelper lungene til et barn til å tilpasse seg livet i omverdenen.

Kryet hjelper også barn med å eliminere overflødige væsker i lungene, nesen og munnen.

Tilleggsinformasjon: Slik puster du barn i # 8217; livmor? »

9. Hjelp barnets søvn

Gråt kan også hjelpe barn å sove bedre om natten. I en Liten studio Under barnslig søvn brukte 43 deltakere gradvis utryddelse, også kjent som kontrollert gråt, for å sette barna i sengen. Med de kontrollerte tårene ble barna igjen for å gråte i et visst antall minutter før foreldrenes intervensjon. The Cry økte både søvnvarigheten som reduserte antall ganger barna våknet om natten. Et år senere syntes gråt ikke å øke stress hos barn eller ha en negativ innvirkning på foreldrebindingen.

Når du skal søke hjelp?

Gråt som svar på noe som gjør deg glad eller trist er normal og sunn. Ikke nøl med å helle tårer hvis du føler behov for å bli kvitt deg. Men overdreven gråt er noe du bør snakke med legen din. Hvis gråt begynner å forstyrre dine daglige aktiviteter, kan det være et tegn på depresjon.

Andre symptomer på depresjon inkluderer:

  • Følelser av tristhet eller fortvilelse
  • følelser av irritabilitet eller frustrasjon
  • Endringer i # 8217; appetitt eller tap eller vektøkning
  • lite energi
  • Vanskelighetsgrad å sove eller sove for mye
  • Uforklarte smerter eller smerte
  • Tanker om død eller selvmord

Hvis du har selvbærende tanker, ring lokale beredskapstjenester. Hvis du bor i USA, kan du også ringe til den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-talk.

Hvor mye du burde gråte?

Forskere A University of Tilburg Sett gråt under mikroskopet. Deres resultater? I gjennomsnitt gråter amerikanske kvinner 3.5 ganger i måneden mens amerikanske menn gråter om 1.9 ganger i måneden. Medium av land varierer sterkt. Gjennomsnittet i Amerika er alt 8217; øvre ende av spekteret. Kvinner i Kina, for eksempel, gråter bare 1.4 ganger i måneden. Ifølge rapportert, menn i Bulgaria rop bare 0.3 ganger i måneden.

Ta bort

Greit. Det kan også hjelpe deg. Hvis du føler behov for å gråte, ikke hold tårene. Tårer er en normal og sunn måte å uttrykke følelser på.