9 første tegn på lungekreft

Beskrivelse

Lungekreft kan ikke produsere noen tydelige symptomer i de første fasene, og mange mennesker blir ikke diagnostisert til sykdommen er avansert. Fortsett å lese for å lære om de ni tidlige symptomene på lungekreft og hvor tidlig screening kan hjelpe folk med høy risiko for sykdommen.

1. Hoste som ikke stopper

Bo ALL’Erta for en ny vedvarende hoste. En hoste forbundet med en forkjølelse eller en respiratorisk infeksjon i gang i en eller to uker, men en vedvarende hoste som vedvarer kan være et symptom på lungekreft.

Ikke prøv å avvise en stædig hoste, enten det er tørt eller produsert slim. Kontakt legen din umiddelbart. De vil lytte til lungene og kunne bestille en røntgen eller andre eksamener.

2. Endring i hoste

Vær oppmerksom på eventuelle endringer i kronisk hoste, spesielt hvis du røyker. Hvis du blir oftere, er hosten din dypere eller høres hes, eller du er blodig eller en uvanlig mengde slim, det er på tide å gjøre en avtale fra legen din.

Hvis et familiemedlem eller en venn opplever disse endringene, foreslår du å besøke legen din. Oppdag symptomene og årsakene til bronchorrorré.

3. Åndedrettsendringer

Selv mangelen på pusten eller vanskeligheten med å puste er mulige symptomer på lungekreft. Endringer i pusten kan oppstå hvis lungekreft blokkerer eller begrenser luftveiene eller hvis væsken av en lungevulum akkumuleres i brystet.

Vær forsiktig når du føler deg pusten eller kortpustet. Hvis du har problemer med å puste etter å ha klatret på skalaene eller utført aktiviteter som når du har lett, må du ikke ignorere det.

4. Brystsmerter

Lungekreft kan produsere brystsmerter, skuldre eller rygg. En smertefull følelse kan ikke være forbundet med hoste. Fortell legen din dersom du merker noen form for brystsmerter, akutt, kjedelig, konstant eller intermittent.

Du bør også legge merke til om det er begrenset til et bestemt område eller forekommer i hele brystet. Når lungekreft forårsaker brystsmerter, kan ubehag få fra forstørrelse av lymfeknuter eller metastaser til thoraxveggen, til polstring rundt lungene, kalt Pleura, eller til ribbenene.

5. Wheezing

Når luftveiene krymper, låser de eller blåses, lungene produserer en hiss eller en fløyte når du puster. Hissing pusten kan være forbundet med flere årsaker, hvorav noen er godartede og enkelt kan behandles.

Imidlertid er det hissende pusten også et symptom på lungekreft, og derfor fortjener det legenes oppmerksomhet. Ikke ta for gitt at hissing pusten er forårsaket av astma eller allergi. Spør legen din om å bekrefte årsaken.

6. Roca og roca stemme

Hvis du føler en betydelig endring i stemmen din, eller hvis noen andre merker at stemmen din høres dypere, hes eller hes, la legen sjekk.

Raucin kan skyldes en enkel forkjølelse, men dette symptomet kan indikere noe mer alvorlig når han vedvarer for mer enn to uker. Raucin relatert til lungekreft kan oppstå når svulsten treffer nerven som styrer vokal strupehode eller boks.

7. Vekt faller

An Uforklarlig vekttap av 10 pounds eller mer kan være forbundet med lungekreft eller en annen type kreft. Når kreft er tilstede, kan denne vektdråpen utlede fra tumorceller ved hjelp av energi. Det kan også komme fra endringer i måten kroppen bruker energi mot mat.

Ikke slett en vektendring hvis du ikke har prøvd å gå ned i vekt. Det kan være en anelse for en endring i helsen din.

8. Bein smerte

Lungekreft som har spredt seg til bein, kan produsere ryggsmerter eller andre områder av kroppen. Denne smerten kan bli verre om natten mens du hviler på baksiden. Det kan være vanskelig å skille mellom bein og muskelsmerter. Bonesmerter er ofte verre om natten og øker med bevegelse.

Videre er lungekreft noen ganger forbundet med skuldersmerter, arm eller nakke, selv om dette er mindre vanlig. Vær forsiktig med smerte og smerter og diskuter det med legen din.

9. Hodepine

Hodepine kan være et tegn på at lungekreft har spredt seg til hjernen. Imidlertid er ikke alle hodepine forbundet med cerebral metastaser.

Noen ganger kan en lungevulst skape press på den øvre cavavenen. Dette er den store venen som beveger blod fra overkroppen til hjertet. Trykket kan også utløse hodepine eller i de mest alvorlige tilfellene, migrene.

Enkel screening kan hjelpe

Røntgenstrålen av brystet er ikke effektive for å oppdage lungekreft i begynnelsen. Imidlertid, ifølge en 20, har det vist seg at lav-assay TC-skanninger reduserer dødeligheten for lungekreft innen 2011% studere.

I studien, på 53,454 personer med høy risiko for lungekreft, ble tilfeldig tildelt en lavdosering tac eller radiografi. Lavdosering TC-skanninger har oppdaget flere tilfeller av lungekreft. Det har også vært et betydelig lavere antall sykdomsdød i lav dosering CT-gruppen.

Høyrisiko folk

Studioet presset Task Force of US Estimering Services Utsted et utkast til anbefaling at personer med høy risiko for lungekreft mottar screening TC ved lave doser. Anbefalingen gjelder for personer som:

  • De har en røykhistorie på 30 år eller mer og røyker for tiden
  • ha en’alderen mellom 55 og 80 år
  • røkt de siste 15 årene

Ta bort

Hvis du finner et av symptomene som er forbundet med lunge sykdom eller tilfredsstiller et av kriteriene som gjelder for høyrisiko folk, snakk med legen din dersom lav analyse TC screening passer for deg.

I ca 40 prosent av mennesker med diagnose av lungekreft, diagnose er laget etter at sykdommen er avansert. I en tredjedel av de som er diagnostisert, nådde kreftfasen 3. Motta en lavdose screening TC kan være et veldig nyttig mål.