9 fantastiske fordeler med risbranolje

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

L’ris kliolje er hentet fra ris kli, ytre ris bønne lag.

Det brukes ofte som kjøkkenolje i mange asiatiske land, inkludert Japan, India og Kina.

Som et biprodukt av risbehandling, brukes risbranet vanligvis som dyrefôr eller kasseres som avfall. Imidlertid har han nylig fått L & # 8217, oppmerksomhet til hans potensielle helsemessige fordeler som olje.

Her er 9 imponerende fordeler med Rice Bran Oil.

Del på Pinterest

1. Inneholder gunstige næringsstoffer

L’ris kliolje gir sunne fettstoffer og en rekke andre næringsstoffer.

En skje (14 ml) inneholder 120 kalorier og 14 gram fett (1).

På samme måte som andre ikke-tropiske vegetabilske oljer som raps og olivenolje, olivenolje, risbranolje inneholder høyere proporsjoner enn sunne umettede fettstoffer i forhold til mettet fettstoffer.

Det har også 29% av den daglige verdien (DV) for vitamin E, et liposoluble vitamin involvert i immunfunksjonen og helsen til blodkarene (1, 2).

Andre forbindelser i # 8217; risbranolje, som tocotrienoles, orzanol og vegetabilske steroler, er blitt designet for deres helsemessige fordeler (3).

2. Kan støtte sunne blodsukkernivåer

L’ris kliolje kan støtte sunne blodsukkernivåer som forbedrer insulinresistens, en risikofaktor for type 2 diabetes (4).

L’insulin senker blodsukkeret ved å transportere sukker i celler. Men hvis du utvikler motstanden alle’insulin, slutter kroppen din å svare på dette hormonet.

I et testrørstudio på musceller, L’risbranolje redusert motstand mot motstanden mot insulinutraliserende frie radikaler, som er ustabile molekyler som kan føre til oksidativt stress (5).

I et 17-dagers studio på mus med type 2 diabetes, L’ris kliolje har betydelig redusert blodsukkernivået ved å øke insulinnivåene, sammenlignet med kontrollgruppen (6).

Et studio på # 8217; Man har funnet lignende resultater. Morgenen etter 19 sunne menn spiste et enkelt måltid som inneholdt 3.7 gram ris bran blandet i olje, deres blodsukker nivåer falt med 15%, sammenlignet med de som ikke har spist denne ingrediensen (7).

Imidlertid skjedde ingen endringer i insulinnivåer, noe som tyder på at risbranoljen til og med støtter sunne blodsukkernivåer uten å påvirke insulinet (8).

Som sådan er det nødvendig med videre forskning.

3. Det kan fremme hjertes helse

L’ris kliolje kan fremme hjertes helse (9).

Faktisk anerkjenner den japanske regjeringen denne oljen som en sunn mat på grunn av effektene på Senking av kolesterol (3).

De første studiene på mus viser at risbranoljen betydelig senker LDL-kolesterolet (dårlig) mens du øker HDL-kolesterolet (bra) (10, 11).

Selv studier på’Man merker at denne oljen reduserer LDL-kolesterolet (dårlig) (dårlig) (12).

En revisjon av 11 randomiserte og kontrollerte studier på 344 personer tilkoblet L’Rice Bran Oljeinntak på betydelig lavere LDL-kolesterol (dårlige) nivåer & # 8211; En gjennomsnittlig dråpe på 6.91 mg / dl. Bare en reduksjon på 1 mg / dl LDL kan redusere risikoen for hjertesykdom i / 8217; 1-2% (1. 3).

Åtte studier involverte personer med hyperlipidemi eller høye konsentrasjoner av fett i blodet, mens de resterende har overvåket folk uten denne tilstanden.

I et 4-ukers studio på personer med hyperlipidemi, følg et kalorisk diett med 2 ss olje med lavt kalori med 2 spiseskjeer. En dag førte til en betydelig reduksjon i LDL-kolesterolet (dårlig), samt en reduksjon av andre faktorer. av risiko for hjertesykdom, som kroppsvekt og omkrets av hoften (14).

Forskere har tilskrives forbedringer av kolesterolnivået til vegetabilske steroler av oljen; som hindrer kroppen i å absorbere kolesterol.

4. Den har antioksidant og antiinflammatoriske effekter

Forskjellige forbindelser i # 8217; risbranolje har antioksidant og antiinflammatoriske effekter.

En av disse forbindelsene er orizanolo, som har vist seg å undertrykke forskjellige enzymer som fremmer betennelsen (15).

Spesielt kan det treffe betennelsen i blodårene og hjertemembranen. Hvis ikke behandlet, kan denne betennelsen utløse aterosklerosen & # 8211; L’herding og krymping av arterier, som kan føre til hjertesykdom (16).

Videre avslører testrørstudier på musceller at andre aktive forbindelser kalles til Toocothrenles hemmer betennelsen (17).

I et 4-ukers studio tok 59 personer med hyperlipidemi 2 spiseskjeer (30 ml) risbranolje eller soyaolje. Sammenlignet med soyabønneoljen, L’risbranolje har betydelig økt den antioksidative kapasiteten til mennesker, som kan bidra til å bekjempe oksidativt stress (18).

5. Kan ha antitumor effekter

Tocotrenoli, en gruppe antioksidanter i # 8217; ris kliolje, kan ha antitumor effekter.

Studier i testrør og dyr indikerer at tokensene undertrykker veksten av forskjellige kreftceller, inkludert bryst, lunge, # 8217; eggstokk, lever, hjerne og bukspyttkjertel (19, 20).

I et testrørstudio syntes tocotrienolene fra # 8217; risbranolje syntes å beskytte menneskelige celler og dyr utsatt for ioniserende stråling, hvor høye nivåer kan forårsake skadelige effekter som kreft (21).

Ytterligere testrørstudier viser at toocotrenoler har sterke anticancer effekter hvis kombinert med andre anticancer eller kjemoterapi medisiner (22).

Det er imidlertid kontroversielt å integrere med antioksidanter, for eksempel toocotrenoler, under kjemoterapi. Dette skyldes at forskning er blandet at dette øker eller kompromitterte behandlingen (23).

Derfor er det behov for ytterligere studier. Husk at L’ris branolje bør ikke betraktes som en kreftbehandling.

6-8: Andre lovende fordeler

L’ris kliolje har mange andre fremvoksende fordeler.

6. Kan kjempe om halitosen

Oljeutvinningen er en gammel øvelse av olje som inkluderer bruk av olje i munnen som munnvann for å forbedre oral helse.

Et studio på 30 gravide viste at oljeutvinningen med risbranolje reduserer halitosen (24).

Forskere hypoteser at det rike antioksidantinnholdet i oljen kan være ansvarlig.

7. Det kan forbedre immunhelsen

L’ris kliolje kan forbedre immunresponsen din, som er den første forsvarslinjens første linje mot bakterier, virus og andre patogene organismer.

For eksempel avslørte et studio i testrør på musceller at en rik abstrakt av orizanol fra # 8217; risbranolje har forbedret immunresponsen (25).

Det er imidlertid ikke klart om denne effekten oppstår hos mennesker (26).

8. Det kan øke huden helse

Antioksidanter i # 8217; Rice Bran Oil kan støtte hudhelsen.

I en 28-dagers studie fant folk forbedringer i tykkelsen, ulykken og hudens elastisitet i huden; underarm etter bruk av en gel og en krem ​​som inneholder risbranekstrakt to ganger om dagen (27).

Til tross for mangel på forskning, markedsførte forskjellige fuktighetsgivende kremer og andre produkter for de som leter etter en hud fra # 8217; yngre utseende inneholder risbranolje.

9. Lett å legge til kostholdet ditt

L’ris kliolje er ganske allsidig.

I motsetning til oliven og canola oljer, er det ideelt for steking og baking i ovnen fordi den subtile smaken ikke overflater en tallerken. Den har en hasselnøtt og jordisk smak som ligner på Peanut Oil & # 8217.

Hans høydepunkt for røyk betyr at den er egnet for høy temperatur matlaging. Videre er dets fordelaktige forbindelser, slik som orzanol og tookotrenoler, bevart når de er kokt (28).

Selv om få produkter spesifiserer produksjonsmetoder, L’ris kliolje ved hjelp av løsningsmiddelekstraksjonen i stedet for kaldt pressing kan skryte av mer fordelaktige forbindelser (29).

Du kan bruke frites, supper, krydder og vinaigretteolje. Det er også lett å legge til hot korn som mel d’havre (30).

For en unik berøring kan du blande risbranoljen med andre oljer, for eksempel oliven- eller canolaoljer (31).

Bunnlinjen

L’ris kliolje er produsert av ris kli, det ytre laget av et riskorn.

Er økende popularitet takket være sine potensielle helsemessige fordeler, for eksempel bedre blodsukkerkontroll og hjertes helse. Videre tilbyr det forskjellige antioksidanter og kan gi antitumor og antitumor effekter.

Du kan finne risbranoljen i din lokale matbutikk eller på nett.