Enkalt: Årsaker, symptomer og diagnose

Cos’er encopresi?

L’Encopreses er også kjent som fecal smuss. Oppstår når et barn (vanligvis over 4 år) har en tarmbevegelse og bukser blir skitten. Dette problemet er oftere relatert til forstoppelse.

Forstoppelse oppstår når avføringen akkumuleres i # 8217; tarmene. Behandlingen av forstoppelse eliminerer generelt smuss, selv om det kan ta tid.

Symptomer på inkoprene

Det vanligste symptomet på decopres er de skitne undertøyet. Forstoppelse oppstår før # 8217; innkaster, men kan ikke gjenkjennes. Hvis sønnen din ikke hadde intestinale bevegelser i tre dager eller har harde og smertefulle avføringer, kan det bli forstoppet.

Andre symptomer kan omfatte:

Barnet ditt kan også skamme seg og skyldig på grunn av smuss. De kan også tas rundt på skolen hvis deres klassekamerater oppdager problemet. Som et resultat kan noen barn vise tegn på reservert oppførsel angående problemet. For eksempel kan du skjule skitne undertøy.

Hva fører til at utviklingen av inkopreres fra et barn?

Fecal materie kan bli vanskelig og vanskelig å gå hvis barnet ditt ikke mottar nok fibre, vann eller trening eller hvis han har en tarmbevegelse. Dette kan forårsake smerte i intestinale bevegelser. Den flytende fecal materie eller en myk tarmbevegelse kan derfor komme ut rundt de harde avføring i endetarmen og i et barns undertøy. Barnet kan ikke bevisst kontrollere dette smusset.

I noen tilfeller kan tarmene bli forstørret på grunn av fekalblokken som barnet mister følelsen av å måtte poop.

Vanlige forstoppelse årsaker som fører til at koppene inkluderer:

Mindre vanlige psykologiske årsaker kan inkludere:

Bare fordi den keoprese er forbundet med psykologiske årsaker, betyr det ikke at symptomene er under kontroll av barnet ditt. Mest sannsynlig blir de ikke skitne med vilje. Problemet kan starte på grunn av kontrollerbare situasjoner, for eksempel frykten for å bruke et offentlig bad eller ikke ønsker å bli trent til toalettet, men det blir ufrivillig over tid.

Faktorer som øker barnets risiko

Noen vanlige risikofaktorer øker barnets sannsynlighet for å utvikle decopres. Disse inkluderer:

Sekund Stanford Children’S Health, Gutter har en sjanse seks ganger større enn å utvikle jentene med jentene. Årsaken til denne forskjellen er ukjent.

Andre mindre vanlige risikofaktorer for encopresi inkluderer:

  • Helseforhold som forårsaker forstoppelse, for eksempel diabetes eller L’hypothyroidisme
  • seksuell mishandling
  • Emosjonelle og atferdsmessige lidelser
  • En vev tåre i endetarmen, som vanligvis er et resultat av kronisk forstoppelse

Hvordan diagnostiseres L’inkres?

L’Encopreses vanligvis diagnostisert basert på de rapporterte symptomene, en medisinsk historie og en fysisk undersøkelse. L’Fysisk undersøkelse kan føre til en undersøkelse av endetarmen. Ditt barns lege vil se etter mye tørket og hard fekal.

Noen ganger brukes en abdominal radiografi til å bestemme mengden av fekalakkumulering, men ofte er det ikke nødvendig eller anbefalt.

En psykologisk vurdering kan brukes til å søke etter en følelsesmessig årsak under dette problemet.

Hvordan & # 8217 blir behandlet; innkaster?

Blokkere fjerning

Barnets lege kan foreskrive eller anbefale et produkt for å fjerne blokken og lindre forstoppelse. Disse produktene kan inkludere:

Endringer i livsstilen

Det er flere livsstilsendringer som kan hjelpe barnet ditt til å overvinne encopres.

Vedta en diett rik på fiber vil favorisere strømmen av tarmbevegelser. Eksempler på fiberrike matvarer inkluderer:

For barn i alderen 4 til 8, drikker fem kopper d’vann om dagen kan bidra til å holde avføring myk for enkel passasje. Begrensende koffeinforbruk kan også bidra til å forhindre dehydrering.

L’Daglig trening bidrar til å flytte materialer gjennom tarmen. Oppfordrer din sønn til å trene regelmessig. Begrensning av medietiden kan øke barnets aktivitetsnivå.

Endre oppførsel

Vedta atferdsteknikker for å belønne sønnen din hvis du sitter på toalettet, spis mat rik på fiber og samarbeider med behandlinger som anbefalt. Belønninger kan variere fra positiv ros til konkrete objekter, forutsatt at det er konsistens. Unngå å forkaste sønnen din for smuss. Dette kan øke sin angst for å gå på toalettet. Søk i stedet for gjenværende nøytral etter en skitten ulykke.

Psykologisk rådgivning

Hvis det er et følelsesmessig ubehag eller et atferdsproblemer som ligger til grunn, kan barnet trenge psykologisk rådgivning. En konsulent kan hjelpe til med å håndtere relaterte problemer. De kan hjelpe barn til å utvikle håndterende ferdigheter og øke selvtillit. De kan også lære effektive tekniske foreldre å endre oppførsel.

Hvordan kan jeg hjelpe min sønn til å unngå at decopres?

Vedta en sunn tilnærming til å trene barnet ditt på badet. Ikke start l’toalett trening til sønnen din er klar. Generelt er barn ikke klare for treningen til etter 2 år. Nøye observere noen harde eller smertefulle avføring eller et tegn som holder avføringen eller frykten for å bruke på badet. Hvis dette skjer, stopp for øyeblikket L’Baderomstrening og snakk med legen om hvordan du skal fortsette og holde avføringen myke.

Andre måter å forhindre at det er encoprese inkluderer: