7 supper å reintegrere og forynge kroppen etter fødselen

Del på Pinterest

Før du ønsker deg velkommen til et nytt barn, er det sannsynlig at du tilbrakte de siste 9 månedene om å konsentrere seg om en sunn graviditet, men hvordan du tar vare på helsen din etter fødselen?

Enten du fødte vaginal eller keisersnitt, trenger kroppen din ekstra støtte mens den helbreder.

Sekund Rachel High, Gjør, obstetrisk og gynekolog og kollega av uroginkologi på Baylor Scott & Hvit helse i sentrale Texas, spesifikke næringsstoffer som & # 8220; jern, vitamin B-12 og folat, eller folsyre, kan fremme erstatning av blodceller som har blitt uunngåelig tapt under skader eller en hendelse som fødsel «8220;.

En måte å gjøre det på? Buljonger.

I mange kulturer rundt om i verden bruker de buljonger og supper for å hjelpe med helbredelse etter fødselen. Lizzy Swick, MS, RDN, en registrert dietitian i Montclair, New Jersey, understreker også at supper og stews er utrolig og næringsrik mat.

& # 8220; for gjenoppretting, trenger kvinner lett fordøyelige og assimilerte næringsstoffer for å balansere hormoner og bygge blod & # 8221; sier.

I stedet for å bruke ekstra energi til å fordøye rå fôr, & # 8220; spise helbredende supper og stews gjør at kroppen din kan bruke ressursene dine til helbredelse og reparasjon>.

Her er fem supper fra hele verden noter for å fremme helbredelsesprosessen etter å ha ønsket ditt nye barn, pluss to andre gjør-det-selv-supper for en «8217; sunn mat.

1. Fortified Algae suppe

Del på Pinterest

I Korea gir familier ofte alger suppe, O & # 8220; Miyok Guk & # 8221;, under postpartum hvileperioden kjent som Saam-Chil-Il.

Denne hvileperioden er dedikert til å gi nye mødre L’mulighet til å gjenopprette fra generelle stressfaktorer uten den overveldende tilstedeværelsen av besøkende.

Tradisjonen har Algae suppe er også kjent for å være fuktighetsgivende, noe som er spesielt viktig under amming.

Og også:

 • Høy kalsiuminnhold (som bidrar til å forhindre bentap som vanligvis er forbundet med graviditet og fødsel)
 • Den har jod (som hjelper utviklingen av et barns hjerne)
 • Full av fibre for å forhindre forstoppelse
 • rik på jern for å forhindre anemi og fremme generelt velvære

& # 8220; alger er noen av de beste matene du kan spise for å støtte sunne kjertler som skjoldbruskkjertel og binyrene, som krever både A’ekstra oppmerksomhet i postpartum perioden & # 8221; sier swick.

Alger er også rike på:

 • magnesium
 • sink
 • Kalium
 • mangan
 • kobber
 • Essensielle fettsyrer Omega-3 og 6
 • Vitaminer A, C, E og B

For en velsmakende Guk Miyeok som også er rik på proteiner, bevis Denne oppskriften på koreansk Bapsang. Skapet av en koreansk mor, vil denne oppskriften sikkert føle seg komfortabel og elsket.

2. Pork eddik suppe

Mange kinesiske sverger ved å spise en oppskrift på svinededdik for postnatal helbredelse.

Suppen er vanligvis forberedt på å hjelpe med tilførsel av morsmødre brystmelk, men ofte er det tatt av familiemedlemmer bare for å feire ankomsten av et nytt barn. De kokte eggene er også ofte inkludert for ytterligere proteiner.

Et tilstrekkelig inntak av protein er avgjørende for vevs helbredelse etter en skade, så vel som etter fødselen «8221; sier høyt. Sørg for at maten din inneholder tilstrekkelige proteiner (basert på de anbefalte daglige nivåene) kan hjelpe deg med å helbrede hvis du har vaginale tårer eller en § 8217; gravering fra en keisersnitt.& # 8221;

Prøv Mama Tong-oppskriften på Pork eddik suppe. Ingefærbaserte, svinekjøtt og søtet riseddik, er ikke en lett suppe. Mama Tong anbefaler å unngå det under graviditet og begrense deler hvis du overvåker vekten din.

3. Herbal fylt tomat suppe

Del på Pinterest

Denne trøstende klassikeren kan være mer enn en enkel favoritt av barndommen for & # 8217.

Legge til friske urter og aromaer, kan du slå en gjennomsnittlig tomat suppe i en trøstende bolle som hjelper kroppen din til å håndtere oksidativt stress og # 8217; betennelse.

Urter og krydder er virkelig naturmedisin og en av de enkleste måtene å øke næringsstoffene tetthet i kostholdet mitt og # 8221; sier Swick.

Det anbefaler deg å prøve dem med suppen din:

 • Basil, for å forbedre humøret ditt (som er spesielt viktig for fjerde kvartal depresjon og postpartum depresjon som kan påvirke mange Newmamme)
 • Persille, siden fremmer leveravgiftning (og alle NewmaMe trenger en sunn avgiftning, spesielt fordi kroppen deres etablerer en ny hormonbalanse)
 • gurkemeie, en kraftig anti-inflammatorisk flott for helbredelse etter fødsel
 • L’hvitløk, for sine antibakterielle egenskaper

For en enkel oppskrift, test velkommen baby omsorg’s Tomat og basilikum suppe. Denne postpartumoppskriften er fokusert på komfort, varme og helse.

4. Varm kylling eller kyllingsuppe

I meksikansk kultur er de første 40 dagene etter fødselen angitt som «8220; en tid da moren bare skulle hvile, mate og nyte sin nye baby.

Begrunnelsen bak varigheten av 40-dagers perioden er at det anses at 40 dager er nødvendig, slik at mors reproduktive organer helbreder og tilbakekjøp deres vanlige form etter fødsel.

Under behandling, gulrøtter og kyllingbuljong (av enhver type) er ofte godkjente matvarer. Kyllingsuppe er valgt fordi det er kjent å ikke være for sterkt krydret eller tungt for noen som prøver å helbrede.

Det er ingen spesifikk kyllingsuppe koblet til & # 8220; Cuarentena & # 8221;, så vi anbefaler deg å prøve kylling buljong, En hjemmelaget tradisjonell suppe. Muy bueno matlaging blogg kaller medisin for sjel. Den har gulrøtter, tomater, hvitløk, kalk og tegneserie.

5. Grønn papaya fiskesuppe

Del på Pinterest

Kinesisk og vietnamesisk tradisjon sier den grønne Papaya er en ernæringsmessig vinner for ammende mødre.

en 2001 studie Han konkluderte med at kvinner som spiste 650 gram papaya i puree, eller 100 gram revet gulrøtter, hadde forbedret vitamin A og jern ernæring.

Fra Mødreelk inneholder naturligvis lite jern, Dette økningen kan være nyttig for både nyfødte og foreldre ammende.

Papaya er også en rik kilde til essensielle vitaminer og mineraler, inkludert:

 • Vitaminer A, C, E og K (for å bidra til å styrke immuniteten)
 • folat
 • magnesium
 • Kalium
 • Fotball

Papaya fordeler

 • Vitaminer kan hjelpe deg med å gi et immunforsterkning
 • Balansere nivåene av elektrolytter
 • Juster blodtrykket
 • Øke energien
 • Opprettholder hjertehelse og muskelfunksjon

Prøv denne oppskriften på Grønn papaya fiskesuppe Å samle alle de sunne fordelene med denne superbrudien kombinert med andre sunne og smakfulle ingredienser, inkludert tannlegen, sjalott, hvitløk og ingefær.

Mens den modne eller kokte papayaen er for det meste sikkert, merket både tradisjonen og vitenskapen det Den umodne papaya eller semi-modnes under graviditet kan være farlig.

Papaya inneholder uterinstimulerende egenskaper og Gjennom dyreforsøk, Forskere har fastslått at høye doser kan føre til ukontrollerte sammentrekninger og kan være i høy risiko, avhengig av deres østrogennivåer. En & # 8220; høy dose & # 8221; For noen som veier 150 pounds ville være rundt 27.2 gram papaya.

Lag din suppe tradisjon

Del på Pinterest

Mange av supperoppskriftene vi har oppført ovenfor, tar sikte på å ha nøkkelnæringsstoffer for fødsel etter fødsel.

Som Swick sier, «i perioder med sykdom eller stress [noen nøkkel aminosyrer] kan enkelt bli utsolgt, så det er bedre å ta dem fra mat. Forbruker benbuljong som spiser supper og helbredende stews, er en utmerket måte å bygge din evne til å gjenopprette stressrelaterte sykdommer & # 8220;.

Hvis du ikke har likt oppskriftene, kan du også forberede dine buljonger av kollagenrike bein og betydelige vegetabilske supper.

Her er basene for å lage din betydelige og sunne suppe over lav varme.

Kollagen rike bein buljonger

Du kan få de samme helbredende fordelene ved å lage mat med pre-pakket beinbuljong eller forberede deg.

For en lett buljong og en lett smak, bruk som en kylling, biff eller fisk base. Du kan også bruke svinekjøtt eller lam, selv om de kan gi en rikere og mer vill smak.

Hvis du forbereder dine supper, foreslår Swick & # 8220; se etter kjøtt og ville eller organiske bein, beite beite, snapers, uten antibiotika og hormoner når du kan & # 8221;.

Her er A’Nourishing Alternativ: Oppskriften på Yang’S Nourishing Kitchen Bue hale helbredende suppe. Inspirert av tradisjonell kinesisk medisin, er denne sunne suppe rik på ingefær, sopp, goji bær og rotgrønnsaker.

A’Andre raske oppskriftsalternativ for engasjerte foreldre er kylling og egg & # 8220; fødsel buljong & # 8221; av Jessica Austin, en doula del valla. Bruke kylling kjøttkraft kjøpt i butikken, denne suppe omslutter proteiner og kollagen i en bolle. Drikker dette en gang om dagen kan hjelpe kroppen din til å reparere vev og felles støtte i postpartumperioden.

Vegetabilske supper rik på næringsstoffer

& # 8220; ligner kjøtt, med noen grønnsaker som legger til supper og stews, vil samle fordelene med grønnsaker ernæringsmessige egenskaper og eventuelle tap av næringsstoffer du kan møte med dampet eller kokende matlagingsmetoder & # 8221; sier Swick.

Vegetabilsk buljong er også kjent for å være spesielt nyttig for de nye mødre som gjenoppretter fra en keisersnitt fordi den fremmer en sunn fordøyelse, som igjen gjør at kroppen kan konsentrere seg om helbredelse.

Til å begynne med anbefaler Swick:

 • Rotgrønnsaker, som gulrøtter, parsnips og løk for en sunn kilde til karbohydrater amidacei, vitamin A og C, mat og mineralfibre som kalium, fotball, jern, magnesium og sink
 • Beta-karoten og gresskar rik på antioksidanter som gresskar og acorn gresskar
 • Mørke grønne bladgrønnsaker som kål, chard, vannkress og kål for en sunn dose folat, vitamin C og K, jern, magnesium og fotball

; Alle disse grønnsakene kan bidra til å støtte en sunn visjon, bekjempe betennelsen og gi kroppen din med en mereal cofactors & # 8221;.

Prøv denne oppskriften på grønnsaksbuljong både som en base for vegetabilske supper, og å nippe som te.

Hvis matlaging mye suppe blir for dyrt når det gjelder tid, anbefaler det en enklere rute. & # 8220; Diskuter med legen din L’alternativet for å fortsette ditt prenatale vitamin i 1 eller 2 måneder etter fødselen.& # 8221;

Del på Pinterest

Emilia Benton er en freelance skribent og utgiver basert i Houston, Texas. Det er også en ni-fold maraton, en’grådige fornaia og en hyppig reisende.