6 ting du aldri bør fortelle noen med eksem

Tørket, pruriginøs og rødmet hud er ikke det de fleste ville definitivt definere. Men hvis du har et seriøst eksem, vet du disse symptomene. Som vår Lever med eksemet Facebook-fellesskapet vet, selv om dine venner og familie er der for deg, hva de sier for å støtte, kan du ikke alltid være den mest innbydende.

Her er en liste over bekymrende ting du ikke bør fortelle noen som er praktisk med et seriøst eksem og hva du bør vurdere å si i stedet.

L’eksem er en vanlig tilstand, som påvirker mer enn 30 millioner amerikanere. Ordet & # 8220; eksem & # 8221; Det er en generisk begrep for å indikere L’hudbetennelse. Symptomene varierer fra person til person, men de vanligste symptomene er tørre, pruriginøse og skumle hud eller ujevn.

Det finnes forskjellige typer eksem, hver klassifisert i henhold til tyngdekraften. Atopisk dermatitt, eller alvorlig eksem, regnes som en kronisk tilstand. Dette betyr at det er langvarig og omsettelig, men ikke herdbart.

Antall benkprodukter for tørr hud vokser konstant. Selv om dette tilbyr folk som lever med eksemet mange alternativer, kan det også gjøre valget av en mer overveldende og forvirrende behandling.

Selv om du kanskje ikke kan tilby råd eller medisinske forslag, kan du spørre vennen din hvis du føler at du mottar behandlingen du trenger. Kontroller din venn kan være den lille push eller trykk på at du må gi et alternativ et annet utseende eller gjøre en annen avtale fra legen din.

Fortell din venn med eksem å slutte å skrape er som å fortelle noen som ønsker å gå ned i vekt aldri å spise dessert. De vet allerede at det ikke hjelper dem, men det er ikke lett og vil ikke skje umiddelbart.

I stedet for å fortelle din venn hvordan det skal klare din tilstand, spør oss hvordan det føles. Kanskje de leter etter et uttak, og du kan hjelpe dem. Kanskje de trenger en skulder for å lene seg på, og du kan være der for dem. I alle fall spør din venn hvordan du føler er en supportgestur.

Den eksakte årsaken til eksemet er ukjent. Det antas at betennelsen er resultatet av kroppens respons i nærvær av irriterende stoffer. Imidlertid kan mange utløsere føre til en eksacerbasjon. Din venn kan være følsom for temperaturendringer, med visse kjemikalier eller til og med syntetiske stoffer og andre grove materialer. De kan ta år før din venn og legen deres oppdager deres eksakte utløsere.

Og, i motsetning til forkjølelsen, er eksemet ikke smittsomt. Har en tendens til å jobbe i familien, men kan ikke overføres fra en person til den andre.

Behandling av eksemet starter vanligvis med benkkremer og en rekke livsstilsendringer. Hvis disse metodene ikke er tilstrekkelige, kan en lege foreskrive reseptbelagte legemidler.

Hvis du tror at vennen din sliter med å finne en løsning, spør han om du kan gjøre noe du kan gjøre for å hjelpe ham. Du kan være i stand til å distrahere vennen din fra hennes tilstand ved å ta en matbit eller invitere ham til å se en film.

Det er helt naturlig å ønske å identifisere med de tingene som noen forteller deg, at du levde dem personlig eller ikke. Men noen som bor sammen med eksemet, har trolig gjort mye forskning, påvist flere behandlinger og leser historiene om andre pasienter for bedre å forstå tilstanden din. Den andrehånds anekdoter av noen som egentlig ikke forstår, er vanligvis ikke nyttige og kan virke som dømmende eller paternalistisk.

Tillat din venn å gjennomføre en samtale om hva som passerer og streber etter å virkelig høre på hva han sier og spør. De trenger kanskje ikke eller vil ha hjelp, men nå og tilby din støtte viser at du virkelig bryr deg og noen ganger er det mye mer enn det beste rådet.