Kløe av multippel sklerose: årsaker, behandlinger og mer

Beskrivelse

Du har noen gang hørt en kløe at han bare ikke ville gå bort, en som mer riper, mer prude? Selv om kløe uten en åpenbar grunn kan virke som et psykologisk problem, er det et veldig ekte fenomen for folk med multippel sklerose (SM).

Det er normalt for folk med SM, prøv merkelige opplevelser (også kjent som dysestesier). Disse følelsene kan virke pinner og nåler, brennende, rive eller rive. Kløe (kløe) er et annet SM-symptom. Disse fysiske følelsene er ofte de første tegnene på MS.

COS’er MS?

MS er en sentral nervesystem sykdom (SNC). Oppstår når kroppens immunsystem fester det sentrale nervesystemet i kroppen unormal. Årsaken til MS er ukjent.

Sekund National Ms Society, Det antas å være en reaksjon på miljøfaktorer i genetisk følsomme mennesker til disse faktorene.

I mennesker med SM angriper immunsystemet feilaktig myelin. Myelin er det beskyttende belegget som omgir nervene. Når dette belegget blir angrepet, kan nervene ikke fungere også, noe som forstyrrer signalene mellom hjernen og resten av kroppen. Symptomene varierer avhengig av stillingen av skaden og kan forårsake funksjonshemming.

Noen ganger demyelinisering (prosessen der myelin er ødelagt) kan forårsake elektriske impulser som skaper merkelige følelser. Personlige symptomer (midlertidige nevrologiske lidelser) er generelt mer fugal enn de av SM-tilkoblingene konkluderte.

Praktiske årsaker til MS

Kløe er bare en potensiell sensorisk lidelse av MS. Som med andre symptomer på MS, kan kløe plutselig manifestere seg og manifestere seg i bølger. Det kan vare noen få minutter eller mye mer.

Kløe er en av familiene i disse forstyrrelsene. Det er forskjellig fra allergisk kløende fordi kløen relatert til MS ikke er ledsaget av A’utslett eller hudirritasjon.

Det kan være andre prurito årsaker relatert til MS. Noen modifiserende stoffer sykdommen administreres ved injeksjon. Disse kan forårsake midlertidig hudirritasjon og kløe til injeksjonsstedet.

Også en allergisk reaksjon på narkotika som interferon beta-1a (Avonex) kan forårsake kløe. En allergisk reaksjon av noen legemidler som administreres intravenøst ​​(intravenøs) kan forårsake hud kløe.

I kliniske studier var en av de vanlige bivirkningene av dimetylffenningen oralt legemiddel følelsen av kløe.

Behandle kløen

Hvis kløe er mild, er det ikke nødvendig med behandling. Aktuelle benkbehandlinger er ikke nyttige for denne typen kløe.

Hvis kløe er alvorlig, langvarig eller begynner å forstyrre hverdagen, snakk med legen din. Narkotika som brukes til å behandle deakestetisk kløe inkluderer anti-diverse, antidepressiva og # 8217; antihistaminhydroksyzin.

Medisinering

Sekund National Ms Society, Det er noen rusmidler som klarer å behandle denne typen kløe. De er:

  • Antikonvulsagere: Carbamazepina (Tegretol), fenytoin (dilantin) og gabapentin (neurontin) og andre
  • Antidepressiva: Amitriptilina (Elavil) og andre
  • Antihistamin: Idrossizina (Atarax)

Naturlig / Alternativ rettsmidler

Praktiserende bevissthet kan bidra til å redusere stress. I følge Mayo Clinic, Det ble oppdaget at stress forverres nevrologiske symptomer. Siden MSs kløe er en av disse symptomene, kan bevissthet også bidra til å redusere symptomene på denne typen følelse.

Sekund American Academy of Neurology, Det er noen svake tester som refleksologi bidrar til å behandle merkelige følelser, nummenhet og prikking du kan ha på huden.

Det er viktig å merke seg anbefalingen for å unngå magnetisk terapi hvis du lider av SM. Denne typen terapi kan forårsake en brennende følelse på huden.

Endringer i livsstilen

Det er ingen endringer i den spesifikke livsstilen som brukes til å behandle kløe i MS. Det er imidlertid noen endringer som bidrar til å redusere de generelle symptomene på MS. Disse inkluderer:

  • Sunn diett
  • Trening (inkludert yoga)
  • Avslapping Massasje

Administrere generelle symptomer kan bidra til å håndtere årsakene til denne typen kløe.

Prospekter

Kløen relatert til MS er irriterende og distrahert. Det er imidlertid vanligvis ikke en langsiktig risiko.

Kløe skaper et sterkt ønske om å klø, men dette kan faktisk øke følelsen av kløe. Voldelige riper kan bryte og skade huden, forårsaker infeksjoner.

Den gode nyheten er at ingen behandling i de fleste tilfeller ikke er nødvendig. Symptomene vil bli deltatt av seg selv.

Men hvis kløen har enda en «8217 ekstern utslett eller en» 8217; synlig irritasjon, kontakt legen din. Dette kan være et tegn på allergisk eller infeksjonsreaksjon og er sannsynligvis ikke relatert til SM-sykdomsaktiviteten.

Spørsmål:

Praktisk L’selvkontroll fra kløe i løpet av dagen, men jeg våkner ofte med riper over hele kroppen på grunn av kløen i søvn. Noen forslag til hvordan jeg kan forhindre det?

TIL:

L’Enkelt ufeilbarlig måte å unngå det er å bruke hansker i sengen. Jeg vet at det ser ubehagelig ut, men det fungerer! Hanskene må ikke være tunge eller tykke, men de må helt dekke neglene. Du kan også holde alle neglene kuttet på en ordnet måte, påføre aktuelle anti-kløe stoffer (Benadryl, Bench Hydrocortison) og snakk med legen din Dell’å ta orale antihistaminer om natten (for å forhindre ønsket om kløe).

Dr. Steve Kimanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.