Forstå deodoranter allergi og hvordan å behandle det

Del på Pinterest

De fleste voksne har vane med å passere deodorant eller # 8217; Antipraspirante under armhulen som en del av sin egen daglige hygieniske rutine.

Både deodorant og antiprosperprodukter tar sikte på å holde kroppen din duftende, selv om kroppstemperaturen øker og begynner å svette.

Når det gjelder rødhet, kløe eller peeling huden der deodorant eller deodorant eller antipraspirant ble påført, er det et tegn som kan være allergisk mot noe i produktet.

Fordi de fleste deodoranter og antiperspiranter har lignende aktive ingredienser, er det mulig at nesten alle disse produktene kan forårsake allergi eller følsomhet.

Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå om du er allergisk mot deodorant og gi deg råd til å behandle denne typen allergi.

COS’er en deodorantallergi?

Deodorant er et produkt som absorberer og maskerer l’lukt av svetten din.

L’Antipraspirante er et produkt som hindrer deg i å svette.

Når folk refererer til en & # 8220; deodorantallergi & # 8221;, kan indikere en allergi eller følsomhet for en av disse produktene.

En’Deodorantallergi er en type kontaktdermatitt som løsnes av ingrediensene i deodorant eller anti-ekstrasirantprodukter. Denne typen allergi kan forårsake:

 • rødhet
 • betent skinn
 • urticaria
 • klø

Du kan utvikle en følsomhet eller en «8217; allergi mot deodorant selv om du bruker det samme produktet i årevis. Noen ganger endrer kosmetiske selskaper sine formler uten å varsle forbrukeren, og introdusere en ny ingrediens som du allerede har vært følsom med.

Du kan også utvikle en ny allergi mot en ingrediens i ditt favorittprodukt.

Hvilke ingredienser i deodorant forårsaker allergiske reaksjoner?

Sekund Mat og Drug Administration (FDA), Fire kategorier av deodorante ingredienser kan utløse allergi og irritasjon. De er:

 • aluminium
 • parfymer
 • konserveringsmidler
 • fargestoffer

I en 2011-studie, 25 prosent av folk som viste en’allergi mot kosmetiske dufter har blitt utløst av ingrediensene i deodorant dufter.

Ulike typer alkohol er vurdert duftende ingredienser og kan til og med utløse allergier.

Konserveringsmidler i Deodorant kan også utløse A’allergisk utbrudd eller A’irritasjon. Parabener er en slags konserveringsmiddel som en gang var inkludert i mange personlig pleieprodukter. De fleste av deodorantprodusentene fjernet parabener fra deres formler, men det er fortsatt noen av dem som inkluderer parabener.

Metaller i kosmetiske produkter kan utløse en allergisk reaksjon. Et av ingrediensene som brukes til å hindre deg i å svette er aluminium. Forskning & # 8211; Undersøkelser tilkoblet kontaktdermatitt til denne typen eksponering for aluminium.

Selv fargestoffene som brukes til å legge til eller endre fargen på ditt deodorant-produkt, kan være skyldige.

Hva er symptomene på [8217; deodorantallergi?

Symptomer på A’Deodorantallergi kan inkludere:

 • Røde og pruriginøse flekker under armene
 • Betennelse og hevelse
 • Dør og peeling av huden hvor deodorant har blitt brukt
 • Axillary eller hives blære
 • noduler eller cyster under armhulen

Hvordan diagnostisert L’deodorantallergi?

Det kan være vanskelig å avgjøre om deodorant er årsaken til din allergiske reaksjon.

Siden deodorant og antiperspirantprodukter kan enkelt liste opp & # 8220; duft & # 8221; O & # 8220; parfyme & # 8221; På # 8217; ingredienser etiketten, det kan være vanskelig å si om det er en av de mange ingrediensene i duften som frigjør reaksjonen din.

Legen din eller spesialist i allergi kan hjelpe deg med å bekrefte hvilken type reaksjon du har og hva årsaken.

Hvis du har deodorant allergi symptomer, kan legen din bruke en testplaster for å bekrefte diagnosen din.

Det finnes alternativer til Deodorant med allergener?

Det er så mange alternativer til Deodorant med allergener, og andre ser ut til å sjekke hver dag.

Deodorant alternativer & # 8220; Natural & # 8221; De bruker ingredienser som essensielle oljer, natriumbikarbonat og maisstivelse for å holde tørre armhulen.

Vær imidlertid forsiktig, siden folk kan utvikle allergier mot produkter merket som & # 8220; Natural & # 8221;.

Noen av disse deodoranter & # 8220; hypoallergenic & # 8221; de er mer effektive enn andre. Alles kropp er annerledes, så du må kanskje prøve noen merker før du finner den naturlige deodorant formelen som fungerer for deg.

Hvis du har sensitiv hud, kan du oppleve kløe og rødhet symptomer selv med noen av de naturlige deodoranter på markedet.

Noen mennesker finner at de føler seg mer rolig for å helt hoppe over deodorant eller bruke den bare for spesielle forhold.

Folk har levd tusenvis av år før du kan flytte til supermarkedet for å kjøpe deodorant, så gå uten skade på helsen din.

Ikke C’det er ikke noe galt i en bit & # 8211; Faktisk er det bra for deg.

Etter en første & # 8220; detox fra armhulene & # 8221;, hvor kroppen din vil rekyle bakteriene som lever under armene dine, kan du ikke oppdage en spesielt sterk eller støtende lukt fra armhulene dine.

Noen bruker noen få dråper av et naturlig antibakterielt stoff under armhulene for å holde dem friske. Et eksempel er at teen av teen fortynnet med en vektorolje, slik som L’mandelolje.

Hvordan & # 8217 er behandlet; deodorantallergi?

Når en allergisk reaksjon oppstår fra deodoranten, kan den første prioriteten være lettelse fra symptomene.

En aktuell benk antihistamin, som diphendramin (Benadryl), kan påføres for å berolige den brennende huden og prude.

Hvis symptomene vedvarer eller # 8217; utslett er spesielt smertefullt, kan legen foreskrive en foreskrevet lokalkrem.

Husholdningsartikler som kuldepakker, et melbad D’havre og en lotion på calamine kan også hjelpe symptomene på kløe og betennelse.

Går fremover, bør du identifisere og prøve å unngå allergenet. Dette kan være så enkelt som å skifte deodoranter. Kan føre til et besøk til legen din for å forstå hvilken ingrediens som forårsaker reaksjonen din.

Bunnlinjen

Å ha en allergisk reaksjon på din deodorant er ikke sjelden. Dessuten er det vanligvis ikke en medisinsk nødsituasjon.

L’trucking med hjemmemedisiner, endring av produkt og # 8217; identifikasjon av utløsende faktor Dell’Allergi kan være tilstrekkelig for å sikre at du ikke trenger å møte symptomene på denne typen allergi igjen.

Hvis symptomene vedvarer selv etter å ha endret deodoranter, bør du vurdere å ringe legen din og be om en henvisning til en allergier spesialist.

Hvis dine allergiske reaksjonssymptomer forårsaker sprekker, hudblødning under armene, gult sekresjon på stedet for’utslett eller feber, se straks etter akuttmedisinsk hjelp for å sikre at du ikke har en infeksjon i og 8217;.