7 Katarakt Symptomer

Du kan ha en katarakt?

Bruk linsen til øynene dine hver dag, for noe, fra å lese til guiden til fugletitting. Med alder, proteiner ALLE’linse interiør kan aggregere ved å transformere linsen fra gjennomsiktig til Stribid. Noen atferd kan øke risikoen for kontraherende katarakt. Disse inkluderer:

 • For lenge i solen uten øyevern
 • røyk
 • Høy blodsukkerhastighet
 • Bruker steroid medisiner
 • Eksponering for stråling

Men du er ikke alene. Over 20 millioner amerikanere over 40 år har en katarakt I en eller begge øynene og 6 millioner har lidd korrigerende kirurgi. Hvis du manifesterer et av følgende symptomer, vil du snart snakke med din oftalmolog.

Overskyet dager

Katarakt starter liten og i utgangspunktet kan ha liten effekt på visningen din. Ting kan virke litt og # 8216; uklart, hvordan å se et impresjonistisk maleri. Denne effekten øker vanligvis over tid. Verden vil virke overskyet, uskarpt eller mørkt.

Det er tre hovedtyper av grå stær, som påvirker forskjellige deler av krystallinsk:

 • Bakre underkapslede katarakt
 • Nuclear Cataract i midten av linsen
 • kortikal katarakt på siden av krystallinsk, som ser ut som små striper

De med kjernefysiske katarakt kan kort forbedre deres syn. Denne følelsen kalles noen ganger & # 8220; andre visning & # 8221;.

Ikke flere ville netter

Som katarakt blir mer avansert, begynner å mørke med en gul eller brun nyanse.

Dette begynner å påvirke nattesyn og gjør noen natt aktiviteter vanskeligere, som guiden. Faktisk, en studie av Curtin University I Australia oppdaget han at behandling av katarakt reduserer risikoen for trafikulykker på 13 prosent.

Hvis du mistenker at du har grå stær, betaler du mye oppmerksomhet om natten og ikke kjører når visningen din er kompromittert.

Gløden av strålende lys

Følsomhet for lys er et vanlig symptom på katarakt. Gløden av de intense lysene kan være smertefulle, spesielt for de med tilbake subcapsulære katarakt, ifølge Mayo Clinic. Disse typer katarakt starter på baksiden av linsen, blokkerer lysbanen og forstyrrer ofte lesesynet ditt.

Aloni overalt?

Lens Opacity kan forårsake lysdiffraksjon inn i øyet. Dette kan føre til utseendet på en halo rundt lyskilder. Ringen rundt hvert lys, noen ganger i en rekke farger, kan gjøre kjøring veldig vanskelig. Dette er en annen grunn til å kjøre om natten, spesielt når det er gatelys og frontlykter, det kan være farlig i tilfelle av katarakt.

Nye nye briller

Hvis du skjønner at du ofte trenger sterkere briller eller linser, kan du ha grå stær. Det enkle kjøpet av et robust par lesebriller på apoteket vil ikke løse problemet. Se en oftalmolog hvis visningen din endres raskt. Du kan ha grå stær eller en annen øye tilstand som vil ha nytte av en rettidig behandling.

Bor i en gul ubåt

Med kataraktforskyvningen kan klumper av protein som tåker krystallinen blir gul eller brunaktig. Dette oversetter til alt lyset som kommer inn i øynene med en gul farge. Det er nesten som om du hadde solbriller & # 8220; Blue-blokkering & # 8221; som annonsert på TV, som blokkerer blå og lilla lys. Dette endrer måten du ser fargen og reduserer evnen til å skille farger.

Etter korrigerende kirurgi for grå stær, kan du bli overrasket over å se verden igjen med alle sine farger!

Dobbelt problem

Diffraksjonen fra # 8217; tåke på linsen i en katarakt kan faktisk føre til to eller flere bilder av et enkelt objekt. Mange ting kan forårsake dobbeltsyn, også kalt Diplopia, inkludert:

 • hjernesvulst
 • Hornhitnal hevelse
 • multippel sklerose
 • slag
 • grå stær

Den dobbelte kikkertsynet, som gjør at to bilder er synlige hvis begge øynene er åpne, kan det være et tegn på alvorlige helseproblemer, inkludert:

 • cerebral skade
 • Ukontrollert diabetes eller hypertensjon
 • Graves & # 8216 sykdom;
 • Miastenia seriøst

Den monokulære dobbeltsynet, som gjør at flere bilder vises i ett øye, men ikke i # 8217; andre, det er mer sannsynlig å være et problem med hornhinnen eller krystallet av øyet. Katarakt er en vanlig årsak til diplopi. Som den katarakt forstørres, kan denne effekten forsvinne.

Se legen din

Katarakt kan forårsake betydelige endringer i visningen. Katarakt forekommer ikke bare hos eldre, men også hos unge mennesker. Skader, noen rusmidler og genetiske forhold kan forårsake grå stær, selv i de små.

Det skal bemerkes at ikke alle andre endringer er resultatet av katarakt. Mange av de nevnte symptomene kan være tegn på svært alvorlige og farlige forhold for livet. Kontakt en oftalmolog for å diskutere dine visuelle endringer og noe annet symptom du kan finne.