To perioder i en måned: Jeg burde være bekymret?

Beskrivelse

Det er normalt at voksne kvinner har en Endre syklus som varierer fra 24 til 38 dager og for tenåringsjenter en syklus som varer 38 dager eller mer. Men hver kvinne er annerledes og syklusen til hver person kan variere fra måned til måned.

I noen måneder kan syklusen vare mer eller mindre enn forrige måned, eller den kan starte før eller etter i forhold til før. Noen ganger kan du også ha to perioder i en enkelt måned.

Hvis syklusene dine er på, kortere ende av spektret, kan du ha din periode i begynnelsen og på slutten av måneden uten grunn til bekymring.

Men hvis du opplever blødninger utenfor den normale menstruasjonssyklusen, og du mistenker at du har en annen syklus, er det første å forstå om det er Staining eller menstrual blødning:

 • Hvis du har menstruell blødning, også kjent som din periode, bør du forvente å absorbere en absorberende eller en buffer hvert par timer. Blod kan være mørk rød, rød, brun eller rosa.
 • Hvis du har flekker, bløder du ikke nok til å fylle en absorberende eller et internt absorberende. Spotting blod er vanligvis mørk rød eller hud.

Etter å ha bestemt deg hvis du har spotting eller menstrual blødning, kan du begynne å utforske hva som kan forårsake blødning.

Våre initiativer

L’Økt blødning kan skyldes en kortere menstruasjonssyklus eller et helseproblem som forårsaker vaginal blødning.

Årsaker til en kortere syklus

Hvis syklusen din plutselig blir kortere, kan det skyldes en av følgende årsaker:

Forhold som forårsaker ekstra blødning

Hvis du vanligvis har en vanlig syklus, kan en endring i syklusen din, hvordan du plutselig har to perioder i en måned, indikere en medisinsk tilstand. Noen helsemessige forhold forårsaker blødning som kan byttes i en periode:

 • Graviditet kan forårsake spotting. Identifiser under graviditet Det kan være normalt, men du bør informere legen din om blødning under graviditeten.
 • Seksuelt overførbare infeksjoner kan føre til nedlasting og blødning.
 • Spontanabort kan forårsake sterke blødninger. Hvis du mistenker at du er gravid og begynner å ha en «8217; blødning som ligner en syklus, ring legen din.

Risikofaktorer

Hvis du har en familiehistorie av Fibroids, cyste, eller Overgangsalder med tidlig debut, Du har større risiko for å ha to perioder i en måned.

Du bør gjøre en avtale med legen din hvis:

 • føler smerte i den nedre magen som ikke forsvinner etter et par dager
 • Tunge perioder
 • flekk eller bløt mellom perioder, som ofte byttes i to perioder i en måned
 • Prøv smerte under samleie
 • mer Menstruasjons kramper vanlig
 • Legg merke til dannelsen av mørke blodpropper under syklusen

Komplikasjoner

En effekt på den hyppigste blødningshelsen er anemi, som oppstår på grunn av mangel på jern i blodet. Legen kan styre jernnivåene mens du utfører andre tester for å bestemme årsaken til unormal blødning.

Symptomene på anemi Kan inkludere:

Behandling

Behandlingen vil avhenge av grunnlag for hyppig blødning. Hvis du naturlig har kortere sykluser, eller hvis du nylig har startet menstruasjon, trenger du ikke omsorg. Hvis anemi er et problem, kan legen anbefale det Jerntilskudd.

En mulig behandling for perioder som forekommer for ofte, er kontrollen av hormonelle fødsler. Denne typen prevensjon kan bidra til å regulere perioder og bidra til å løse problemene med anemi forårsaket av sterk blødning.

Her er behandlingene for andre mulige årsaker til hyppig blødning.

Hypothyroidisme

Hvis du har hypothyroidisme, Det betyr at du har en ipoaktiv skjoldbruskkjertel. Kroppen din kan ikke gjøre nok av # 8217; skjoldbruskhormon. Legen vil foreskrive en erstatningsterapi med skjoldbruskhormoner for å ta oralt.

Hyperthyroidism

Hvis du har Hyperthyroidism, Det betyr at du har en hyperaktiv skjoldbruskkjertel. Kroppen din produserer for mange skjoldbruskhormoner. Flere behandlinger er tilgjengelige for denne tilstanden. Legen din vil foreslå hva du synes er best for deg.

Overgangsalder

Hvis du begynner overgangsalder, Legen din kan foreskrive en hormonbehandling og en erstatningsterapi med østrogen. Disse behandlingene kan bidra til å regulere perioder til de forsvinner sakte med fremdriften av overgangsalderen.

Fibroids og cyster

Legen din kan anbefale noen forskjellige behandlingsalternativer hvis du har uterine fibroids eller cyster. Disse kan inkludere:

 • Intrauterin enhet (IUD). En IUD er en form for prevensjon og kan bidra til å lindre tunge perioder. Det vil imidlertid ikke redusere fibroids.
 • Excographic kirurgi ledet av MR. Denne prosedyren utføres mens du er ALLE’inne i en MR-skanner. Det regnes som ikke-invasivt og legene kan bruke det til å fjerne fibroma eller cyste. Denne prosedyren utføres bare i spesialiserte klinikker.
 • Embolisering av # 8217; uterinarterien. Dette er en minimal invasiv prosedyre som blokkerer blodtilstrømningen til livmoren;. Dette forårsaker fibroids til dekomponering og krymping.
 • Miomectomy. Det finnes forskjellige typer filer Miomectomy, Som er en kirurgisk prosedyre for å fjerne fibroider. I en hysteroskopisk mioomektomi fjernes fibroma gjennom livmorhalsen. Snitt er ikke nødvendig. I en laparoskopisk miomektomi praktiseres små graveringer i # 8217; magen for å fjerne fibroids. En abdominal myomektomi er en åpen abdominal kirurgisk prosedyre.
 • Hysterektomi. EN hysterektomi er en kirurgisk prosedyre for å fjerne livmor.
 • Dell & # 8217 Agonists; Gonadotropine Release Hormone. Dette er stoffer som kan hjelpe til med å behandle fibroids. Blokkere østrogener og progesteron og legg deg i en midlertidig tilstand av postmenopause. Dette forhindrer fibroider i å vokse og kan krympe dem. Legen kan bruke denne behandlingen til å forberede deg alle & # 8217;.

Understreke

Livsstilsendringer kan i stor grad påvirke stressnivået, som igjen kan påvirke menstruasjonssyklusen. For å lindre stress, prøv å utøve ofte, praktisere meditasjonEller engasjere seg i ordterapi.

Hvis du føler deg stresset fordi du er for opptatt, be om hjelp. Å finne tid til å slappe av er viktig for helse, så ikke føler deg skyldig hvis du sier nei til flere prosjekter eller ansvar.

Ekstremt vekttap eller økning

Snakk med legen din om mulige grunner til at du har hatt en slik dramatisk vektendring. De vil samarbeide med deg for å hjelpe deg med å håndtere vekten din.

Reaksjon på prevensjon

Hormonal prevensjon introduserer hormoner i kroppen din. Dette kan påvirke menstruasjonssyklusen. Det kan være nødvendig å prøve forskjellige typer prevensjon for å finne en som fungerer for deg. Det tar enda noen måneder fordi kroppen din tilpasser seg en ny metode for prevensjon.

Snakk med legen din om hva du bør forvente når du starter en ny prevensjonsmetode.

Forbered deg på legenes avtale

Endringer i menstruasjonssyklusen kan indikere et helseproblem, så det er alltid viktig å snakke om uregelmessig blødning med legen. Legen din vil sannsynligvis stille deg mange spørsmål om dine symptomer.

Forbereder på avtalen din, du kan hjelpe legen din til å finne riktig behandling så raskt som mulig. Her er noen spørsmål legen din kan spørre:

 • Hvor lenge syklusene varer? Det er normalt for deg?
 • Hvis din korteste syklus ikke er normal for deg, når du starter endringer i blødningen din?
 • Hvor hardt L’blødning?
 • Hvilken farge er blod?
 • Hvor tung er blødning? Hvor fort fyller det en pute?
 • Det er coaguli? Bekreftende, hvor stor de er?
 • Du har andre symptomer?

For å beregne varigheten av syklusen, begynner den å telle den første dagen i hvilke bløder. Dette blir den første dagen. Din syklus vil avslutte den første dagen du vil begynne å bløde igjen. Mange App for smarttelefonen De er tilgjengelige for å hjelpe deg med å overvåke syklusen din.

Hvis du har en historie om uregelmessig blødning, må du overvåke syklusene dine på A’app kan hjelpe deg med å identifisere et problem raskere. Det kan også forenkle delingsinformasjon om syklusen med legen.

Prospekter

Hvis du tror du har to perioder hver måned, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å balansere dine hormonelle nivåer og justere blødning.

Du må kanskje prøve noen forskjellige alternativer, men med behandlingen kan du øke varigheten av menstruasjonssyklusen. Dette kan hjelpe deg med å komme tilbake for å få en syklus hver måned.

Les denne artikkelen på spansk