7 bilder av multiple sklerose: hvordan SM påvirker hjernen

Hvordan MS forårsaker skade?

Hvis du eller en elsket du har multippel sklerose (SM), vet du allerede symptomene. De kan inkludere muskel svakhet, koordinering og balanse problemer, synproblemer, tankeproblemer og minne og følelser som nummenhet, prikking eller «8220; tingling & # 8221;.

Det du kanskje ikke vet er som denne autoimmune sykdommen påvirker faktisk kroppen. Hvordan forstyrrer det meldingssystemet som hjelper hjernen din til å kontrollere dine handlinger?

Hvor skade oppstår?

Skaden på nervene kan forekomme hvor som helst i ryggmargen og / eller i hjernen, og derfor kan MS-symptomene variere fra person til person. Avhengig av posisjonen og alvorlighetsgraden av det hvite blodlegemerangrepet, kan symptomene inkludere:

 • Tap av balanse
 • muskelspasmer
 • svakhet
 • tremor
 • Intestinal og vesiske problemer
 • Øyenvippeproblemer
 • Tap av’hørsel
 • ansikts smerte
 • Hjerneproblemer som minne tap
 • Seksuelle problemer
 • Problemer med ordet og svelging

MS fokuserer på sentralnervesystemet

Del på Pinterest

MS angriper hjernens og ryggmargens vev, kjent som et sentralnervesystem (SNC). Dette systemet inkluderer komplisert nettverk av nerveceller som er ansvarlige for # 8217; sending, mottak og # 8217; tolkning av informasjon fra alle deler av kroppen.

I løpet av hverdagen sender ryggmargen informasjon til hjernen gjennom disse nervecellene. Hjernen tolker deretter informasjonen og kontrollerer hvordan du reagerer på dem. Du kan tenke på hjernen som en sentral datamaskin og ryggmargen som en kabel mellom hjernen og resten av kroppen.

L’Viktigheten av nerveceller

Del på Pinterest

Nerveceller (neuroner) bærer meldinger fra den ene siden til hele kroppen gjennom elektriske og kjemiske pulser. Alle har en mobilt kropp, dendriti og en axon. Dendrites er tynne strukturer og ligner et nettverk som avgrener av den mobile kroppen. Fungere som reseptorer, mottar signaler fra andre nerveceller og overfør dem til den mobile kroppen.

L’Axon, også kalt nervefiber, er en projeksjon som ligner på en kø som utfører den motsatte funksjonen av Dendrites: sender elektriske impulser til andre nerveceller.

Et fettstoffer kjent som myelin dekker L’Axon av nervecellen. Dette belegget beskytter og øya L’Axon svært på samme måte som gummisellet som beskytter og øya en elektrisk kabel.

Myelin består av lipider (fettstoffer) og protein. I tillegg til å beskytte aksonet, hjelper det også nervesignaler til å reise raskt fra den ene siden til hele kroppen eller hjernen. SM angriper myelin, bryter opp og forstyrrer nervesignalene.

SM starter med betennelse

Del på Pinterest

Forskere mener at SM starter med betennelsen. De hvite blodlegemer som bekjemper infeksjoner, aktivert av en ukjent kraft, skriver inn sentralnervesystemet og angrep nerveceller.

Forskere hypoteser at et latent virus, når det er aktivert, kan forårsake betennelse. Feilen kan også være en genetisk utløser eller en feil i immunsystemet. Uansett gnisten, går hvite blodlegemer til # 8217; offensiv.

L’betennelse treffer myelin

Del på Pinterest

Når betennelsen øker, er SM aktivert. Angrep Hvit blodlegemer Skader Myelin Beskyttelse av nervøs fiber (Assonte). Tenk deg en skadet elektrisk kabel med synlige ledninger, og du vil ha en «8217; bilde av hvor nervøse fibre vises uten myelin. Denne prosessen kalles demielinisering.

Akkurat som en skadet elektrisk kabel kan gå kortslutning eller skape intermitterende matpinner, vil en skadet nervøs fiber være mindre effektiv i overføring av nerveimpulser. Dette kan utløse SM-symptomer.

Arrvevet er dannet på de lange områdene

Del på Pinterest

Hvis du får et kutt på armen, danner kroppen en skorpe over tid mens du skjærer helbreder. Nervefibre danner også arrvev i områder som er skadet av myelin. Dette stoffet er stivt, hardt og blokkerer eller hindrer strømmen av meldinger mellom nerver og muskler.

Disse områdene av skade kalles vanligvis plaketter eller skader og er et viktig signal om tilstedeværelsen av MS. Faktisk, ordene & # 8220; multippel sklerose & # 8221; gjennomsnittlig & # 8220; flere arr og # 8221;.

L’Betennelse kan også drepe glialceller

Del på Pinterest

I en periode med betennelse kan angripende hvite blodlegemer også drepe glialceller. Glialcellene omgir nervecellene og gir støtte og isolasjon mellom dem. De opprettholder sunne nerveceller og produserer nytt myelin når de er skadet.

Men hvis de glialcellene blir drept, er de mindre i stand til å holde tritt med reparasjon. Noen av de nye forskningen for MS Care fokuserer på transport av nye glialceller til skadeområdet til Myelin for å oppmuntre til å oppmuntre til rekonstruksjon.

Hva skjer etterpå?

Del på Pinterest

En episode av SM eller en periode med inflammatorisk aktivitet kan vare noen dager til flere måneder. I Refortive / Remittent-typene opplever personen vanligvis & # 8220; husk & # 8221; uten symptomer. I løpet av denne tiden vil nervene forsøke å reparere og kan danne nye baner for å omgå skadede nerveceller. Remisjon kan vare i flere måneder.

Imidlertid viser de progressive former for SM ikke så mye betennelse, og kan ikke vise noen symptomer, eller i beste fall vil de kunne stabilisere seg og da vil de fortsette å forårsake skade.

Det er ingen kjent kur for MS. Imidlertid kan dagens terapier redusere sykdommen og hjelpe kontrollsymptomene.