Åreknuter ødela min graviditet

Del på Pinterest

Før du har barn, har vareknutene aldri passert meg for mitt sinn. Jeg visste hva de var. Jeg husket at min mor hadde gjort noe med en vene i beinet mitt i min ungdomsår. Men beina mine var glatte, sterke og funksjonelle.

Rask frem til min første graviditet, som var en rolig navigering. To år senere, mot slutten av min andre graviditet, hadde jeg en liten kryssing av en svak blå bak venstre kne. Men alt er forsvunnet raskt etter fødselen. Jeg tenkte ikke på det to ganger.

Derfor var tilstanden til mitt venstre ben under min tredje graviditet bestemt forferdelig. Det startet et sted mot slutten av mitt andre kvartal. Jeg hørte en døve smerte bak venstre kne. Jeg la også merke til en liten klump oppvokst av edderkoppårer på venstre side av det samme kneet.

Og så gikk det mye, mye verre.

Fra min kalv ned, virket alt i orden. Men min venstre lår var uregelmessig og krøllet. Han ble krysset av preget årer på forsiden og et nettverk av levende blå årer på baksiden. Og det vondt på en dyp og forferdelig måte.

jeg var opprørt. Jeg spurte alle, fra legen min til min mor, til Google for årsakene og rettsmidler for et svar på spørsmålet mitt i panikk: de vil gå etter barnets ankomst?

Årsakene til åreknuter

Online søk fort fortalte meg at jeg ikke bare var. Det viser seg at opptil halvparten av gravide vil ha åreknuter. Og dette er fornuftig.

Sekund American Gravident Association, Du finner følgende under graviditet:

 • En økning i blodvolumet
 • en reduksjon i hastigheten som blodet beveger seg fra bena til bassenget
 • Stigende hormoner

For kvinner som allerede er i fare for åreknuter på grunn av familiehistorie, legger disse faktorene opp til hovne og lilla noduler. De er ikke bare uventede, men også veldig ubehagelige. I mitt tilfelle var de definitivt smertefulle.

Legen min var pragmatisk. Ja, de var en smerte. Og ja, de kunne fortsatt være et problem etter fødselen til barnet mitt. Vi bør vente og se. Da jeg fortalte legen min som fant en midlertidig lettelseopplæring hver dag, ga han meg l’ok å fortsette.

Behandlinger for åreknuter

L’Regular mosjon er en av de populære behandlingene for åreknuter relatert til graviditet. Andre behandlinger inkluderer følgende.

 • Endre posisjon regelmessig. Stå opp hvis du har sittende, sitte hvis du har stått.
 • Hopp over høye hæler. Danserne vil involvere kalvemuskulaturen, favorisere bedre sirkulasjon.
 • Ikke krysse bena når du sitter. Dette kan forhindre sirkulasjon.
 • Ta litt tid til å ligge med beina dine hevet for å forbedre sirkulasjonen.
 • Redusere saltet. Kan forårsake hevelse.
 • Drikk så mye vann.
 • Sov på venstre side for å avlaste press på den store venen som bærer blod fra bunnen til den øvre en av kroppen.
 • Bruk kompresjonstrømper for å stimulere blodstrømmen.

Jeg fulgte alle disse forslagene unntatt kompresjonstrømper. Jeg oppdaget at vektløfting og # 8217; utførelse av squats, lunges og døde heiser ga midlertidig lindring. Jeg gjorde dem hver dag for å holde smerten bort.

Åreknuter og etterfølgende graviditeter

Etter min tredje fødsel har beina mine forbedret sterkt. Dossi og fremspringene er forsvunnet. Noen ganger la jeg merke til en døve smerte bak venstre kne, men det var tålelig. Imidlertid var jeg veldig klar over at etterfølgende graviditeter forverrer åreknuter. Jeg følte at jeg hadde en stor kule dodged og bestemte meg for at tre barn var sannsynligvis grensen til kroppen min. Legen min var D & # 8217;. Mannen min planla en vasektomi, jeg tok pillen og, som vi ventet på hans avtale å ankomme, klarte vi å bli gravid. Ennå.

Under min fjerde graviditet var mine årer dårlige siden & # 8217;. Denne gangen ble begge benene påvirket og døve smerte vekslet mellom en lakende smerte og en akutt følelse av prikking. Vektløfting og kickboxing har hjulpet, men ikke som de hadde gjort før.

Jeg søkte og bestilte et par uteksaminert kompresjonssokker uten fingre. De virket smigrende som de virker. Men de var overraskende effektive. For hele min fjerde graviditet, bar jeg dem først om morgenen, selv før du kom ut av sengen. Jeg hadde på seg dem hele dagen, passerer bare for å jogge joggere for treningsøkt. Jeg tok dem av om natten i sengen. Men hvis jeg gjorde det før du vasker tennene mine og fjerner kontaktlinser, ville bena mine begynne å puls.

Han passerte ikke lenge før mitt voksende barn blir verre ting. Min venstre lår var en katastrofe. Denne gangen hadde jeg en masse edderkoppårer som blomstrer på venstre shuck og kom rundt ankelen min. Selv baksiden av låret og høyre kneet var en katastrofe. Og å legge til hån på skaden, hadde jeg også en fremspringende vene i min vulva. Det var en fryd.

Mitt voksende barn komprimerte de svært viktige årene som pumpet blod fra bunnen av kroppen, så situasjonen har blitt stadig mer katastrofal. Etter fødselen til barnet mitt, la jeg merke til en umiddelbar lindring i høyre ben og i delene av kvinnen. Men for meg var fire graviditeter bare for mye. Kroppen min kunne ikke helt gjenopprette.

Venene i venstre høyre høyre har forsvunnet og de i venstre ben er bleknet og har krympet. Men i dag har jeg fortsatt en åpenbar vene på venstre lår som løper mot det ytre kneet. Han har en mindre krusning som blir verre når jeg står for en PO & # 8216;.

Spidirkvendene på min shin er bleknet, men jeg har fortsatt det som ser ut som en bleknet blåse der. Dessverre, med retur av syklusen som kjente lanserte og skarpe smerter i låret og til venstre shin, så vel som en følelse av tretthet på den siden.

Du bør sende inn kirurgi for å kvitte seg med åreknuter?

Da barnet mitt hadde 20 måneder, bestemte jeg meg for at kroppen min ble helbredet alene så mye som mulig. Jeg trengte litt & # 8216; ekstern hjelp. Et besøk til en vaskulær kirurg bekreftet en åreknøyer i mitt venstre ben. Jeg programmerte radiofrekvensen ablation neste uke.

Hva betyr det? Etter en lokal bedøvelse settes et kateter inn i venen og radiofrekvensenergien brukes til å varme inn innerveggen. Varmen forårsaker nok skade på venen for å lukke den, og derfor vil kroppen på slutten absorbere den. Er en minimal invasiv poliklinisk prosedyre med en virkelig eksepsjonell track record og raske gjenopprettingstider. Med fire barn å ta vare på, er det akkurat det jeg trenger.

L’Ablation vil ta vare på min Varicose Vein, og legen min forutser at jeg også vil se en forbedring i massen av edderkoppenen. Hvis du bodde der, vil jeg gjøre en’annen prosedyre for å avklare det. Dessverre, selv om det gjør vondt, faller edderkoppens blodårer inn i kategorien av estetisk kirurgi. Jeg vil betale dette min lommeprosedyre. Men på 35, jeg sluttet ikke med livet mitt shorts. Jeg er villig til å bruke penger.

Legen min fortalte meg å forvente noen blåmerker etter min prosedyre, og jeg må ha på seg kompresjons sokker. Men etter hva jeg tilbrakte med min tredje og fjerde graviditet, mer smerte, palpitasjon og prikking som er en Normal opplevelse for meg i disse dager, er jeg mer enn villig til å tåle noen uker med blåmerker og ubehag for retur til sterk og sunne ben.

Del på Pinterest