6 organiske terapier for Crohns sykdom: typer, bivirkninger og mer

Beskrivelse

Husker er L’hovedmål for folk med Crohns sykdom. Biologiske terapier kan hjelpe deg med å få remisjon ved å redusere symptomene og behandle skade på tarmen forårsaket av # 8217; betennelse.

Organiske terapier er vanligvis foreskrevet for personer med mer alvorlige Crohn-symptomer som ikke har funnet lettelse med Andre metoder. Retningslinjene anbefaler imidlertid at legene foreskriver organiske stoffer selv for pasienter med betydelig sykdom som en førstegangs tilnærming.

Biologiske terapier virker ved å blokkere noen kjemikalier som forårsaker betennelse i # 8217; tarmene.

De fleste organiske stoffer for Crohns sykdom blokkerer et protein kalt tumor nekrosefaktor (TNF). Andre biologiske blokker Integrine samtaler og andre handler på interleukin-23 samtaler (IL-23) og Interleuchina-12 (IL-12). Dette er hvordan organiske terapier stopper betennelsen i # 8217; tarmene.

Anti-tnf biologisk binde og blokkere et protein som fremmer betennelsen i # 8217; tarmene og til og med i andre organer og stoffer. Mange mennesker drar nytte av disse stoffene, noen ganger ser en umiddelbar forbedring eller hvor som helst opptil åtte uker.

De tre anti-tnf biologiske er Humira, Remicade og Cimia.

Humira

Humira er en selvregistrert behandling etter en første demonstrasjon av en helsepersonell. Hvis legen din bestemmer deg for at du kan klare injeksjoner alene, vil det gi deg et sett med penner med alle doseringsdisplusene i 19217.

Instruksjoner vil også bli gitt på hvor mange injeksjoner som skal utføres for de første 30 dagene. Etter 30-dagers første periode, bruker pasientene generelt en Humira-penn hver annen uke.

Remicade

Remicade kan hjelpe pasientene til å få kontrollen av saken. Det kan også bidra til å holde remisjonen for å forhindre refusjon av symptomer.

Remicade administreres direkte inn i blodet. Dette gjør det mulig å handle umiddelbart for å lindre symptomene. Den administreres i en medisinsk struktur. Erfarne helsepersonell vil være nær skjermbivirkninger under og etter behandling.

Remicade bør ikke tas hver dag. Etter tre innledende doser ser en pasient ofte fordeler i bare seks doser alle’år. Ulempen er at Remicade må administreres intravenøst ​​i en medisinsk struktur i en periode på to timer.

CYMIA

Cimzia administreres av en liten injeksjon. L’injeksjon kan administreres i en medisinsk eller hjemme studio.

Hvis du velger å motta behandling i en medisinsk praksis, har du muligheten til å motta behandling i form av støv. Pulveret er blandet med sterilt vann og injiseres deretter.

L’Det andre alternativet er å bruke ferdigfylte sprøyter. Sprøyter inneholder legemidler som allerede er blandet i målte doser. Disse kan brukes hjemme eller på et medisinsk kontor.

Hvis du velger å utføre behandlinger av deg selv, vil du motta en pakke med to sprøyter og instruksjoner om hvordan du administrerer behandlingen. Etter de tre første dosene, administrert hver annen uke, kan du ta Cimzia en gang hver fjerde uke.

De to anti-integrinbiologiske biologiske for Crohn er Tysabri og Entyvio.

Tysabri

Denne typen biologiske forhindrer hvite blodlegemer som forårsaker betennelse for å komme inn i vevet ved å blokkere et protein på overflaten av disse cellene.

Tysabri administreres intravenøst ​​hver fjerde uke. Det tar omtrent en’nå for å motta den komplette dosen. Pasienter er generelt observert for A’nå etter. Tysabri brukes vanligvis til folk som ikke har reagert godt eller er intolerante for en TNF-blokkering, immunmodulator eller kortikosteroid.

Crohn-pasienter som tar TYSABRI, bør være oppmerksom på en veldig alvorlig bivirkning. Tysabri-brukere har større risiko for å utvikle en sjelden hjernesykdom kalt progressiv multifokal leucoencefalopati (PML). Dette er resultatet av et virus, som du kan bli testet på forhånd.

Enhver lege som foreskriver Tysabri for Crohn, vil advare pasienter med slike risikoer. De vil også forklare hvordan du registrerer deg i et reseptprogram som heter Touch. Dette programmet er den eneste måten å motta Tysabri.

Entyvio

Som Tysabri er Entyvio godkjent for behandling av voksne med moderat til alvorlig Crohn-sykdom som ikke reagerer godt, de er intolerante eller av andre grunner, de kan ikke ta en TNF-blokkering, en immunmodulator eller et kortikosteroid.

Fungerer på samme måte som Tysabri, som virker på noen hvite blodlegemer for å hindre dem i å forårsake intestinal betennelse forbundet med Crohn. Entyvio er imidlertid spesifikk for tarmen og synes ikke å ha samme risiko som PML.

Entyvio administreres under legenes tilsyn som intravenøs infusjon. Den første terapiens første dag administreres i mer enn 30 minutter. Den andre uken blir deretter gjentatt, den sjette uken og deretter hver åtte uker.

Hvis det ikke er forbedring i symptomene på Crohns sykdom i uke 14, må Entyvoyage Therapy bli avbrutt. Før de startede Entyvio, bør pasientene oppdateres på sine vaksiner.

Stelara

Den tredje klassen av biologiske er agonistene til IL-12 og 23.

Stelara er stoffet i denne klassen godkjent for behandling av voksne med moderat til alvorlig Crohn som ikke reagerte godt nok til konvensjonell terapi. Legemidlet måler spesifikke proteiner som spiller en nøkkelrolle i inflammatorisk prosess.

Stelara administreres i utgangspunktet intravenøst ​​under tilsyn av en helsepersonell. Følgende doser kan administreres ved subkutan injeksjon hver åtte uker, fra en helse eller selvadministrert operatør fra den trente pasienten.

Bivirkninger

Selv om Fordelene overstiger ofte risikoen langt, Organiske terapier har alvorlige bivirkninger. Den organiske terapiprosessen reduserer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Dette kan forårsake tuberkulose og andre infeksjoner, inkludert hjerninfeksjoner.

C’Det er også en større sjanse for noen typer kreft hos pasienter som tar organiske stoffer, spesielt hos yngre pasienter. En kalles epatosplenisk T-celle lymfom. Denne typen kreft er ofte dødelig.

Fordi noen biologiske terapier arbeider annerledes enn andre, selv bivirkningene som kan forårsake, kan variere. Spør legen din grundig forklare alle mulige bivirkninger når du diskuterer hva biologisk terapi passer for deg.

Ta bort

Biologisk gir en fordel ved behandling av Crohns sykdom fordi disse legemidlene er spesielt målrettet mot stoffer i kroppen din som forårsaker intestinal betennelse. Legen din kan det Diskuter alle alternativer, Deres fordeler og risiko og hjelpe deg med å finne den mest effektive behandlingen.

I noen tilfeller kan de være tilgjengelige & # 8220; biosimilari & # 8221; (generiske versjoner av biologiske stoffer), som kan styre din Crohn og også spare penger. Legen din kan fortelle deg om dette er en alternativet «8217.