Barnallergier: Symptomer, årsaker, behandling og andre

Del på Pinterest

Barn kan ha allergier?

Som eldre barn og voksne kan barna ha matallergier som spiser, til ting som berører og usynlige partikler som inhalerer hjemme eller alle «8217. Og når barnet ditt har symptomer på noe slag, kan det være vanskelig å forstå hva C’Det er galt fordi et barn ikke kan beskrive disse symptomene.

Det er mange spesifikke allergier som et barn kan ha, selv om de generelt kan deles inn i en av de tre kategoriene:

Allergiske reaksjoner på mat eller narkotika oppstår vanligvis umiddelbart etter at et objekt har blitt konsumert. De kan være veldig milde eller potensielt dødelige.

Miljøallergi kan være ting som berører barnets hud, som vaskemiddel i klær eller ting som inhaleres, som støv. Miljøallergier kan slå barnet ditt hele året; år.

Sesongmessige allergier er imidlertid vanligvis et problem i noen perioder av året eller på bestemte steder. Har en tendens til å komme til # 8217; åpen fra trær og andre planter som vokser i området. Begrepet & # 8220; Hay Fever & # 8221; Det brukes noen ganger til å beskrive disse allergene.

Tegn på allergier

En allergisk reaksjon oppstår når kroppens immunsystem reagerer unormalt til ting som normalt er ufarlige. Skiltene til en allergisk reaksjon kan variere sterkt avhengig av individuell og typen allergi.

Barn har mye mindre sannsynlig enn eldre barn og voksne å ha mange typer allergier, fordi du må bli utsatt for noen ting for en PO & # 8216; før de blir allergisk mot dem. Sesongallergi, for eksempel, er sjeldne hos barn, siden de ikke har levd en eller to årstider med et stort antall pollens. De fleste av hvilke typer inhalatoriske allergier er sjeldne før 1-2 år.

Mat og medisinske allergier

Symptomene på A’mat eller medisinsk allergi kan manifestere innen få minutter eller en’nå eller to senere. Noen tegn på narkotikaallergi, for eksempel kutane utbrudd, kan ikke vises i flere dager.

De vanligste tegnene på mat og medisinske allergier inkluderer:

Matallergi kan også forårsake kvalme, oppkast eller magesmerter. I noen tilfeller kan barnets lepper eller språk starte hevelse.

En potensielt dødelig reaksjon på en seriøs mat eller medisinsk allergi er en tilstand som kalles anafylaksi. Oppstår når eksponeringen for et allergen utløser overproduksjonen av noen kjemikalier i kroppen. Disse kjemikaliene kan sende deg i sjokk. Selv blodtrykk vil komme ned drastisk og luftveiene vil begrense, noe som gjør pusten vanskelig.

For barn er seriøse matallergier mer vanlig Grunner til anafylaksi, men i sjeldne tilfeller kan det være ansvarlige stoffer som antibiotika og aspirin. Også biter av bier og andre biter eller biter av insekter kan forårsake anafylaksi.

L’Anafylaksi er sjeldent hos barn og er nesten alltid på grunn av kuens melkproteinallergi.

Miljøallergi

Selv om ikke vanlig hos barn, pulverallergi, kjæledyr, mugg, pollen, insektbitt og andre ting i # 8217; miljøet kan utløse allergiske symptomer som påvirker hodet og brystet, for eksempel:

 • nysing
 • Røde og pruriginøse øyne
 • hoste, hissende pust og thoraxisk innsnevring
 • en rennende nese

Barnet ditt kan også utvikle elveblest, hudutslett eller prurdiginøse fremspring hvis huden hans er utsatt for et allergen eller noe som er følsomt.

Sjampo, såper, vaskemidler og lignende produkter er vanlige utløsende faktorer for en reaksjon kalt kontaktdermatitt.

Sesongmessige allergier

De viktigste symptomene på sesongens allergi, som vanligvis skyldes vegetabilske allergener, ligner symptomene på miljøallergi og kan inkludere:

 • nysing
 • Kløe eller øye rive
 • hoste
 • en rennende nese

Hvis barnet ditt har disse symptomene bare i visse perioder på året, kan det ha sesongmessige allergier.

Hvordan vite om det er forkjølelse eller allergier

Cola nese og hoste er symptomer som kan rapportere både A’allergi som en felles forkjølelse. Så som foreldre eller omgivelse, hvordan kan du forstå forskjellen når barnet ditt viser disse symptomene?

En måte er å undersøke tider og frekvens av barnets symptomer. Forkjølelsen er svært vanlige hos barn, mens sesongmessige og miljøallergier forårsaket av allergener som puster ikke. Kulden varer en eller to uker, så barnet ditt vil bli bra for en PO & # 8216; til den treffer den neste. Allergiske symptomer har en tendens til å vare lenger.

En annen nøkkel er tilstedeværelsen eller # 8217; fravær av noen andre symptomer.

For eksempel, allergier forårsaker ikke feber, men noen ganger feber følger forkjølelse. På samme måte forårsaker allergier ikke muskelsmerter og smerte, selv om det kan forkjøles en kald barn overalt.

Hva forårsaker allergi hos barn?

Det er ikke klart hvorfor noen barn har en bestemt allergi og andre nei. Family History kan spille en rolle. Så, hvis du har en «» 8217 spesifikk allergi, kan barnet ditt også ha det «8217, allergi eller mer sannsynlig å utvikle en» 8217; andre allergi.

Mat og medisin

I USA, den Åtte mest vanlige matallergener er:

 • melk
 • egg
 • peanøtt
 • valnøtter
 • soya
 • korn
 • fisk
 • musling

Selv om noen av disse artiklene kanskje ikke er et problem for de fleste barn, legger stor vekt når du introduserer matvarer som melk (og melkebaserte produkter, som ost), egg og hvete til barnet ditt.

Miljø

De vanlige utløsende faktorene for miljøallergier inkluderer:

 • Kjæledyrhår, som en hund eller en huskatt
 • Pulvermider, som finnes i madrasser eller sengetøy
 • Husholdningenes vaskemidler
 • vaskemiddel
 • Såper og sjampo

Sesongmessig

Sesongallergi kan forekomme i ulike perioder av året, men kan være mer tydelig om våren, når pollen teller kan være høy.

Når skal du søke hjelp for allergi

Hvis de svært små symptomene går og kommer raskt, ta oppmerksom på hva som skjedde og hva det kunne ha forårsaket det. Barnet ditt besøkte en ny park eller et hus med kjæledyr? Nylig prøvde de en ny mat? Du har endret vaskemiddel eller du begynte å bruke et nytt hjemrengjøringsprodukt?

Midlertidige og små symptomer krever ikke lege besøk, men det er verdt å huske dem for neste avtale av barnet ditt, eller hvis du merker disse tegnene igjen.

Men hvis symptomene ikke forsvinner innen en dag eller forverres, ring barnelege kontoret og forklarer hva du observert. Det samme rådet gjelder for en reaksjon på et nytt stoff. En umiddelbar reaksjon, selv liten, burde føre til å ringe barnelege.

Hvis tegn på anafylaksi dukker opp, ring lokale beredskapstjenester og behandle det som en medisinsk nødsituasjon. Ikke nøl med, siden anafylaksen kan være farlig for livet.

Hvor allergi hos barn er diagnostisert?

L’Den eneste måten å være sikker på at barnet ditt har en «8217, allergi og ikke-hyppige øvre luftveisinfeksjoner eller andre forhold, kan være en lege utfører en allergisk test eller en kombinasjon av tester. Disse testene er imidlertid ofte mindre nøyaktige hos barn.

Noen av disse testene kan utføres av barnelege. Imidlertid kan barnets lege lede deg til en allergiker. En allergiker er en spesialisert lege i diagnose og behandling av allergier. Noen allergikter er spesialisert på arbeid med nyfødte og barn, og de vil vite hvilke tester som er trygge og passende basert på # 8217; alderen på barnet ditt.

Hud test

Under en hudtest er et lite granulat av et bestemt allergen plassert med en nål like under huden. Dette er kjent som en perkutan eller hudprick test. En nål kan også brukes til å plassere en fortynnet versjon av # 8217; allergen i huden, som kalles intradermal test.

Huden i injeksjonsstedet observeres i ca. 15 minutter. Hvis ingen reaksjon oppstår, er Allergen eliminert som muligheter, og du kan prøve et annet allergen.

Denne testen er generelt sikker for noen enn mer enn 6 måneders alder, selv om alderen og noen andre forhold kan påvirke presisjonen.

blodprøve

Selv om det ikke er følsomt som en hudtest, kan en blodprøve være nyttig for mindre barn, eller hvis en hudtest ikke er hensiktsmessig. Noen stoffer, som noe som inneholder et antihistamin, kan kompromittere nøyaktigheten av en hudtest.

Dietary Elimination Test

For mistenkte matallergi, kan du bli bedt om å fjerne et mulig allergen fra barnets diett i en uke for å se om det gjør forskjellen. Dette kan være vanskelig, fordi noen allergener, som melk, finnes i mange produkter.

Hvordan behandle allergier hos barn

Hovedbehandlingen for A’babyallergi er å eliminere eksponeringsallergi;. For eksempel, hvis skyldige er kattedyren, må du holde barnet ditt vekk fra naboens kattunge. Hvis problemet er melk, må du tilpasse dietten din hvis du ammer eller barnets diett tilsvarende.

Hvis du ammer, kan noen allergener i kostholdet nå barnet ditt gjennom morsmelk. Men fordelene for barnets immunsystem som kommer fra # 8217; amming (i det minste i løpet av de første seks månedene), vanligvis overstige enhver indirekte eksponering for mulige allergener.

Antihistaminholdige stoffer er blant de vanligste stoffene som brukes til å behandle allergier. Antihistaminer bidrar til å minimere allergiske reaksjoner. Imidlertid anbefales de fleste antihistaminer ikke for barn under 2 år.

Sjekk med legen din før du bruker noe medikament for den allergiske reaksjonen til et barn, og sørg for at du leser advarselsetikettene på en medisin.

Cream Alle’hydrokortison (cortizone) kan være nyttig i behandlingen av barnets hudreaksjoner. Men igjen, sjekk med barnelege før du bruker et nytt stoff på barnet ditt, selv de som er tilgjengelige på telleren.

Hvis anafylaksis er en risiko på grunn av alvorlig mat eller insektallergi, skal legen foreskrive nødpunktphrin (Epipen), som kan administreres umiddelbart med A’injeksjon i huden. Legemidlet kan styre symptomene til barnet mottar akuttmedisinsk behandling.

Hva er mulige komplikasjoner av allergi hos barn?

Den mest alvorlige komplikasjonen av A’allergi er anafylaksen.

Noen allergier mot allergenene tilstede i # 8217; luft kan utløse astma, som også kan gjøre pusten vanskelig. Dette er sjeldent i de første eller to årene av livet. Tillat at et hvilket som helst symptom som skal behandles i lang tid, kan potensielt føre til respiratoriske problemer.

Også uberegnelige hudutslett eller urtikaria kan forårsake arr hvis de er seriøse.

Slik forhindrer du allergiske reaksjoner

Allergier er noen ganger forhold for livet som må styres i stedet for behandlet, selv om mange allergi symptomer hos barn forbedrer eller forsvinner som de alder.

Du kan ikke si hva allergier vil ha barnet ditt til det er utsatt for et allergen. Og selv om det ikke er mulig å forhindre de fleste allergier, er det mulig å ta tiltak for å redusere risikoen for allergiske reaksjoner i fremtiden.

Mat og medisin

Nøkkelen med matallergi er å introdusere nye matvarer på en langsom og uavhengig måte. For eksempel, uken når du gir barnet ditt et egg for første gang, ikke prøv andre nye matvarer til du ser hvordan de reagerer. Hvis det ikke er tegn på allergi eller matintoleranse, introdusere en annen ny mat.

Miljø

Hvis barnet ditt har stor risiko for å utvikle allergier eller astma, reduser barnets eksponering mot støvmidd alle «8217; begynnelsen av livet kan bidra til å hindre fremtidige allergiske problemer og astma. Men nå er det noen bevis på at 8217; tidlig eksponering for dyr kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle allergier mot kjæledyrhår.

For å bidra til å redusere støvvannseksponering, bruk sengetøy og vanntett til allergener & # 8221; og sørg for at du vasker sengetøyet i varmt vann.

Også, håper og rengjør overflatene regelmessig for å unngå støvakkumuleringen, kan hjelpe alle hjemme som kan være følsomme.

Sesongmessig

Hvis du er bekymret for at barnet ditt er allergisk mot pollen som blomstrer i visse perioder av året eller andre sesongens allergener, er den beste løsningen oppmerksom på lokale værmeldinger og varsler på kvaliteten på kvaliteten på kvaliteten på & # 8217;. På dager da et bestemt antall pollens er høy, kontroller om du skal være inne med lukkede vinduer, synes å hjelpe.

Jo mer du lærer om sesongens allergener, bedre, du vil kunne unngå eksponeringen for barnet ditt.

Outlook

Allergier til barn kan administreres, men du må kanskje gjøre noen endringer i din daglige rutine. Matallergi kan bety å endre kostholdet for alle hjemme. Du må også være spesielt oppmerksom på symptomene, fordi et barn eller noen har en’allergi er mer sannsynlig å ha ytterligere allergier.

Han samarbeider med barnelege, en allergiker og alle som tar vare på barnet ditt, som et barnehage eller en barnevakt, for å hjelpe deg med å administrere barnets allergier.