Hvordan kunne jeg beholde mine panikkanfall

«Videresend, du kan gjøre det. Det er bare et møte, hold det sammen. Åh Gud, jeg kan høre bølgen for å ankomme. Ikke nå, vær så snill, ikke nå. Mitt hjerte slår for fort, han vil eksplodere. Dette er ikke riktig. Fordi jeg ikke kan ta pusten? Jeg kveler. Mine muskler føler seg tunge og tungen min er frosset. Jeg kan ikke tenke klart, jeg skal svimme? Jeg må gå ut her. Jeg kan ikke bli. & # 8220;

Dette er et eksempel på en intern dialog som jeg hadde med meg selv under et av mine første panikkanfall.

Å ha lidd av angst i over et tiår og å velge å ignorere det & # 8211; Det er ikke en stor plan, tro meg & # 8211; Jeg hadde endelig presset hjernen min for langt. Jeg håpet at det var bare en sporadisk ting, men etter det tredje angrepet visste jeg at jeg var i trøbbel.

Terror injisert i hjernen din

For noen som aldri har opplevd en, er den beste måten jeg kan tenke på å beskrive et panikkanfall: Det er som å ha en flytende terror injisert i hjernen din. En overveldende følelse av at noe er veldig galt, og at du ikke kan stoppe det. Hjernen søker desperat en sak, men det er ingen. Det er virkelig en av de mest forstyrrende opplevelsene jeg har hatt.

Vanlige fysiske symptomer på et panikkanfall kan omfatte:

 • Akselerert hjerterytme
 • følelsen som om du ikke kunne puste
 • svette
 • tørr i munnen
 • svimmelhet
 • kvalme
 • magekramper
 • stive muskler

Under et angrep er det vanlig å frykte en av to ting: Jeg vil dø & # 8221; O & # 8220; Jeg går gal & # 8221;. Mange tror det er et hjerteinfarkt eller slag. Dette er den smarte tingen om panikkanfall, etterligne alvorlige symptomer på andre sykdommer.

Hva gjør en utløser en? Vel, det avhenger av & # 8211; Igjen, så irriterende. Det er ingen definitiv årsak.

Min største utløserfaktor er noe miljø som minner meg om skolen. Skrivebordene, gruppen, innstillingen av gruppen og frykten som fra et øyeblikk til et øyeblikk for å bli spurt et spørsmål som jeg ikke vet. Det er derfor de kan utløse møter eller middager. For andre mennesker er det offentlig transport, supermarkeder eller veiledning under intens trafikk.

Men ikke alt går tapt! Du trenger ikke å være en panikk slave for livet. Det er teknikker som kan være veldig nyttige for deg.

De beste tipsene

1. Gå til en lege

Det virker åpenbart, men jeg anbefaler på det sterkeste til alle som lider av panikkanfall for å gå og se en lege. I de første stadiene, mens du lærer mer om tilstanden, kan en lege foreskrive noen kortsiktige stoffer, for eksempel diazepam, for å lindre problemet.

Også, det er alltid bra at en lege bekrefter at du ikke har kardial tilstand, og det er faktisk angst eller panikkanfall. Til mitt første besøk, jeg kom inn på kontoret og erklærte at jeg var døende! Legen min bekreftet det motsatte.

2. Øv den dype pusten i magen

Du visste mange av symptomene på et panikkanfall, som en følelse av svimmelhet og hjerteslag, er faktisk intensivert fordi den ikke puster riktig? Når vi panikket, puster vi i brystet, drift kjent som overfladisk pust.

I stedet, prøv å bruke mage muskler når du puster. Dette vil øke mengden oksygen i kroppen og vil bidra til å bremse ting ned. Se Min video på pusteteknikker for flere detaljer.

3. Aksepter at det skjer

Dette er vanskelig, men 8217; aksept er veldig effektivt når det gjelder å møte et panikkanfall. Vi bekjemper instinktivt panikkanfall fordi de er forferdelige, og vi vil ikke oppleve dem. Det er som å spørre en mann om han vil ha en fotball i ballene? Nei takk! Imidlertid utvider denne motstanden varigheten av # 8217; angrep ved å sende ytterligere advarselsskilt til hjernen.

Så, hvordan du godtar et angrep? Fortell deg selv, høyt eller internt: & # 8220; Dette er bare et panikkanfall. Kan ikke skade eller bli gal. Han kan ikke gjøre noe dumt. Det verste som vil skje er at jeg vil føle meg veldig ubehagelig for litt & # 8216; og så vil det gå. Jeg kan ta vare på det. Jeg er trygg.& # 8221;

La det lansere deg som en «8217; bølge, så det begynner sakte å puste i magen ned. Selv kontrakt og deretter slappe av muskler er bra, som du føler deg trøstende.

4. Uttrykke til utløserne dine

Dette er ikke en lett å mestre teknikk, men når du har kjøpt det grunnleggende, endre spillet. Etter et angrep er det vårt instinkt å unngå situasjonen som utløste det. For eksempel, i naturen, hvis du kommer angrepet av en krokodille i nærheten av en innsjø, bør du være forsiktig med den innsjøen. Og med en god grunn!

Men i den normale daglige verden er det en stor feil å unngå utløsere av et angrep en stor feil. Fordi? Fordi å unngå dem vil bekrefte i hjernen din at situasjonen var farlig, og hver gang du er i en lignende situasjon, vil et panikkanfall bli aktivert. Din verden blir mindre og mindre til panikk vil styre livet ditt.

Den beste måten å bekjempe den er bevisst utsatt for situasjoner som gjør at du føler deg engstelig, og dermed utløse et angrep. Ja, jeg vet at det høres fryktelig, men hør på meg. Hvis du fortsatt holder deg og aksepterer angrepet, vil det kommunisere med hjernen din som ikke er C & # 8217, det er ingenting å være redd. Denne informasjonen vil bli lagret, og du vil være mindre sannsynlig å lide et angrep neste gang du befinner deg i den slags situasjonen.

Nøkkelen er å starte i liten og klatre. Hvis du er redd for å kjøre, ikke planlegge en tur for din første aktivitet! Lag en liste over ting å gjøre hver dag. For eksempel:

 • Skriv inn bilen, men forlater døren åpen.
 • Skriv inn bilen og lukk døren.
 • Salter i bilen, fest setebeltene og slå på motoren.
 • Gå opp og kjør sakte til slutten av veien.

Sakte og konstant er veien å reise med skjermen. Lær hjernen din Du kan møte et angrep når du bekrefter.

5. Trening

Panikkanfall skyldes et overskudd av adrenalin, så en god måte å justere adrenalinnivåene er med kardioøvelsen. Løpet, lagsporter eller til og med en fin rask tur er bra. Pass på at du konsulterer legen din før du starter et nytt treningsregime.

Ta bort

I 2013 hadde jeg panikkanfall hver dag. Mens jeg sitter og skriver dette nå, har jeg ikke vært der i åtte måneder. Men hvis man treffer, er jeg trygg med å vite at jeg kan klare det.

Claire Eastham skriver den prisbelønte bloggen Vi er alle sint her Og hans beste selger bok på’angst er nå tilgjengelig.