6 Symptomer på A & # 039; sinusinfeksjon og når du skal se en lege

Bihulebetennelse

Merk fra et medisinsk synspunkt som en rhinosinusitt, Sinusinfeksjon oppstår når nesehulene er smittet, hovent og betent.

Bihulebetennelse er vanligvis forårsaket av et virus og fortsetter ofte selv etter at andre overlegne respiratoriske symptomer er forsvunnet. I noen tilfeller kan bakterier eller sjeldne sopp, forårsake en Sinusinfeksjon på 8217.

Andre forhold som allergi, nasal polypper og tanninfeksjoner kan også bidra til smerten og symptomene på brystet.

Kronisk vs akutt

Akutt bihulebetennelse varer bare i kort tid, definert av Otolaryngology American Academy of Otolaryngology som mindre enn fire uker. A’akutt infeksjon virker vanligvis en del av en forkjølelse eller en og en annen respiratorisk sykdom.

Kroniske brystinfeksjoner varer mer enn tolv uker eller fortsetter å komme tilbake. Spesialister er enige om at hovedkriteriene for bihulebetennelse inkluderer ansikts smerte, infisert nasal sekresjon og overbelastning.

Mange symptomer på bihuleinfeksjon er felles for både akutte og kroniske former. Kontakt legen din er den beste måten å finne ut om du har en infeksjon på 8217, for å finne årsaken og få behandling.

Brystsmerter

Smerte er et vanlig symptom på bihulebetennelse. Du har flere nesebryster over og under øynene dine og bak nesen din. Hver av disse kan skade når du har en Sinusinfeksjon i & # 8217.

L’betennelse og hevelse forårsaker brystsmerter med døve trykk. Du kan føle deg foran pannen, på begge sider av nesen, i øvre kjeve og i tennene eller i øynene. Dette kan forårsake hodepine.

Nasal sekresjon

Når du har en Sinusinfeksjon, må du kanskje blåse nesen på grunn av nesesekresjon, som kan være uklar, grønn eller gul. Denne sekretjonen kommer fra infiserte bryster og avbøyer i nesepassasjer.

Dreneringen kan også omgå nesen og drenere i baksiden av halsen. Du kan føle deg kittling, kløende eller til og med sår hals.

Dette kalles postnasal drypp og kan få deg til å hoste om natten når du lyver for å sove og om morgenen etter at du har reist deg. Du kan også få stemmen din til å se ut.

Nesetetthet

Dine betente bryster kan også begrense evnen til å puste gjennom nesen. L’infeksjon forårsaker hevelse i bryster og nesepassasjer. På grunn av nasalbelastningen vil du sannsynligvis ikke kunne høre lukten eller smake som vanlig. Din stemme kan spille & # 8220; Suffocating & # 8221;.

Sinus hodepine

Det uopphørlige trykket og hevelsen i brystene kan gi deg symptomer på hodepine. Sinus smerte kan også forårsake mal d’ører, smerte i tenner og smerte i kjever og kinn.

Sinus hodepine er ofte verre om morgenen fordi væsker har akkumulert hele natten. Hodepine kan også bli verre når miljøets barometriske trykk plutselig endres.

Hals og hosteirritasjon

Siden drenering fra dreneringsbrystene langs baksiden av halsen, kan det forårsake irritasjon, spesielt i lang tid. Dette kan føre til en vedvarende og irriterende hoste, som kan forverres når du ligger ned for å sove eller første om morgenen etter å ha kommet ut av sengen.

Det kan også gjøre det vanskelig å sove. Sove i stående eller hevet hode kan bidra til å redusere frekvensen og # 8217; Tosse intensitet.

Sår hals og hes stemme

Postnasal dryppet kan gi deg en tørr og ondt i halsen. Selv om det kan starte som en irriterende kittling, kan den forringes. Hvis L’infeksjon varer i noen uker eller mer, kan mucus irritere og antennes i halsen mens du drikker, noe som forårsaker smerte i halsen og Rau-stemmen.

Når du konsulterer legen din for en sinusinfeksjon i & # 8217

Fikse en avtale med legen din dersom du har feber, nasal sekresjon, overbelastning eller ansiktssmerter som varer mer enn ti dager eller fortsetter å gjenoppta.

Feber er ikke et typisk symptom på kronisk eller akutt bihulebetennelse, men det er mulig. Du kan ha en underliggende tilstand som forårsaker dine kroniske infeksjoner, i så fall kan du trenge en spesiell behandling.

Behandle brystinfeksjoner

Benk-Top Drugs

L’bruk av en nasal decongestant spray, som oximetazolina, kan bidra til å lindre symptomene på den kortsiktige sinusinfeksjonen. Men du bør begrense bruken din til ikke mer enn tre dager.

Langvarig bruk kan forårsake en rebound-effekt i nesen. Når du bruker nesesprøyten til å behandle en «Sinus-infeksjon», husk at den langvarige bruken kan forverre symptomene.

Noen ganger kan en steroid nesespray, så som flutikason, triamcinolon eller mometason, hjelpe med symptomene på nesebelastning uten risiko for rebound symptomer fra # 8217; langvarig bruk. For tiden er nesen flutikason og triamcinolonsprayene tilgjengelig som en teller

Andre teller medisiner som inneholder antihistaminer og decongestants kan hjelpe med brystinfeksjoner, spesielt hvis du lider av allergi. Populære medisiner av denne typen inkluderer:

  • SUDAFED
  • Zyrtec
  • Munter
  • Klaritin

Decongestants er generelt ikke anbefalt for personer med hypertensjon, prostata problemer, glaukom eller søvnproblemer. Snakk med legen din før du tar noen av disse legemidlene for å sikre at de er det beste valget for din spesifikke medisinske tilstand.

Nasal vanning

Nylige studier har demonstrert bruken av nasalens vanning i både akutt og kronisk bihulebetennelse, så vel som i allergisk rhinitt og sesongbaserte allergier.

Hvis du bruker kranvannet, er det tilrådelig å koke det og la det avkjøles eller bruke et vannfiltreringssystem;. Andre alternativer inkluderer L’shopping av destillert vann eller # 8217; bruk av benkpressede løsninger.

Nasalløsninger kan tilberedes hjemme ved å blande 1 kopp varmt vann fremstilt med 1/2 ts kjøkkensalt og 1/2 teskje natriumbikarbonat og sprøyting den inn i nesen ved hjelp av en nesesprayer eller ved å hælde den i nesen med a pot eller pott et bryst skyll system.

Denne blandingen av saltoppløsning og natriumbikarbonat kan bidra til å frigjøre brystene fra sekreter, lindre tørrhet og vaske allergener.

Urte behandlinger

I Europa brukes urte narkotika ofte for bihulebetennelse.

Gelomytrol-produktet, som er en oral kapsel av essensielle oljer, og sinupret, en oral blanding av blomster av eldre, primrose, eddiksyre, verbena og rot av gentian, har vist i flere studier (hvorav to fra 2013 Og 2017) Å være effektiv i behandling av både akutt og kronisk bihulebetennelse.

Det er ikke tilrådelig å blande disse urter selv. L’bruk av overdreven eller utilstrekkelig mengde av hvert gress kan ha uønskede bivirkninger, for eksempel allergiske reaksjoner eller diaré.

Antibiotika

Antibiotika, som L’Amoxicillin, brukes bare til å behandle akutt bihulebetennelse som mislykkes andre behandlinger som steroid nesesprayer, smerte og brystskylling / skylling / vanning. Snakk med legen din før du prøver å ta antibiotika for bihulebetennelse.

Bivirkninger, for eksempel kutane utbrudd, diaré eller mageproblemer, kan utlede fra # 8217; inntak av antibiotika for bihulebetennelse. L’Overdreven og upassende bruk av antibiotika fører også til superblarges, som er bakterier som forårsaker alvorlige infeksjoner og kan ikke lett behandles.

Brystinfeksjoner kan forebygges?

Unngå ting som irriterer nese og bryster, kan bidra til å redusere bihulebetennelse. Sigarettrøyk kan gjøre deg spesielt utsatt for bihulebetennelse. Røyker Skader Naturlige beskyttende elementer av nese, munn, hals og luftveiene.

Spør legen din om du trenger hjelp til å slutte eller hvis du er interessert i å stoppe. Det kan være et viktig skritt i å forebygge bihulebetennelse episoder både akutt og kronisk.

Vask hendene dine ofte, spesielt i kulde- og influensasongen, for å hindre at brystene er irritert eller smittet av virus eller bakterier på hendene dine.

Snakk med legen din for å se om allergier forårsaker din bihulebetennelse. Hvis du er allergisk mot noe som forårsaker vedvarende sinus symptomer, vil du sannsynligvis måtte ta vare på allergi.

Du må kanskje lete etter en allergier spesialist for allergisk immunterapi eller lignende behandlinger. Oppbevar allergi under kontroll kan bidra til å forhindre gjentatte episoder av bihulebetennelse.

Sinusinfeksjoner hos barn

Det er vanlig at barn har allergier og er utsatt for neseinfeksjoner og ører.

Barnet ditt kan ha en sinusinfeksjon i 8217 hvis han har følgende symptomer:

  • En kulde som varer over 7 dager med feber
  • hevelse rundt øynene
  • Tett og farget drenering fra nesen
  • Post-nasal drypp, som kan forårsake halitose, hoste, kvalme eller oppkast
  • hodepine
  • Mal d’ører

Kontakt barnets lege for å bestemme det beste behandlingskurset for barnet ditt. Nesesprayer, saltvannsprayer og smertestillende midler er alle effektive behandlinger for akutt bihulebetennelse.

Ikke administrer counter medisiner for hoste eller kulde eller decongestant til barnet ditt hvis det er mindre enn 2 år.

De fleste barn vil helbrede helt fra en G’sinusløs infeksjon uten antibiotika. Antibiotika brukes til alvorlig bihulebetennelse eller barn som har andre komplikasjoner på grunn av bihulebetennelse.

Hvis barnet ditt ikke reagerer på behandling eller utvikler en kronisk bihulebetennelse, kan legen gi råd til ham om å konsultere en otolaryngologist, som spesialiserer seg på øre, nese og halsproblemer (ORL).

En orl-spesialist kan ta en kultur av neseavløp for bedre å forstå årsaken til en infeksjon på 8217. Orl-spesialisten kan også undersøke de nærmere brystene og søke noe problem i strukturen av nesepassasjer som kan føre til kroniske brystproblemer.

Outlook og # 8217 Recovery; Sinus infeksjon

Akutt bihulebetennelse forsvinner vanligvis innen en eller to uker med tilstrekkelig omsorg og narkotika. Kronisk bihulebetennelse er mer alvorlig og kan be om et spesialisert besøk eller langsiktig behandling for å håndtere årsaken til konstante infeksjoner.

Kronisk bihulebetennelse kan vare tre eller flere måneder. En god hygiene, som holder de våte og rene brystene og behandler umiddelbart symptomer, kan bidra til å forkorte løpet av Dell & # 8217;.

Det er mange behandlinger og prosedyrer for både akutte og kroniske tilfeller. Selv om flere akutte episoder eller kronisk bihulebetennelse oppstår, kontakt lege eller en spesialist, kan i stor grad forbedre perspektivet ditt etter disse infeksjonene.