6 behandlingsalternativer for psoriasis og PSA

Beskrivelse

Selv mange mennesker som bor med psoriasis eksperimentere med den Psoriatisk leddgikt. Selv om forholdene er strengt forbundet, har hver sin egen anbefalte førstegangsbehandling.

Ny retningslinjer Anbefaler en tilnærming & # 8220; å håndtere målet & # 8221;. Dette betyr at en behandlingsplan har større fleksibilitet basert på individuelle preferanser til en person. Først av alt, du og legen din etablerer et bestemt mål og hvordan man måler fremgang. Så legen din jobber med deg for å velge behandlinger.

Sammen med legen din kan du være i stand til å velge en behandling som best symptomer eller arresterer utviklingen av sykdommen.

1. Aktuelle legemidler

Fra de sytti i nitti prosent av mennesker med psoriasis eksperimentert med kløende knyttet til tilstanden, ifølge National Psoriasis Foundation. Psoriatisk kløe kan gi følelsen av å brenne eller bite huden.

L’Topisk hydrering, som rike fuktighetsgivende kremer og mykningslotioner, kan lindre dette symptomet.

Noen finner større lindring fra en aktuell steroid som hydrokortisonen, lotionen på calamine, camphor eller benzokain. Selv om disse aktuelle produktene kan lindre kløe, kan de også forårsake tørrhet.

Hvis disse ikke virker for saken din, er det reseptbelagte alternativer for å behandle psorioidory kløe. Disse inkluderer antihistaminer, steroider, capsaicin og aktuelle anestetika.

2. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)

Både for psoriasis og psoriasisartritt, er fans en felles linjebehandling. Vanligvis tilgjengelig på disken, inkluderer fansen aspirin, ibuprofen (Advil) og natriumfelt (Aleeve). Legen kan gi en medisinsk reseptfans, hvis det er aktuelt.

Fans er anti-inflammatoriske stoffer. Redusere smerte og felles hevelse, og dermed redusere symptomene på psoriasika leddgikt (AP).

Noen mennesker føler meg mageirritasjon på grunn av fans. Det er viktig å ta dem med mat. Andre mulige bivirkninger Dell’langsiktig bruk kan omfatte skade på leveren og nyrene og hjerteproblemene.

3. Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD)

Dmards reduserer aktiviteten til immunsystemet, som reduserer betennelsen. I motsetning til fansen og aktuelle stoffene, som håndterer symptomene på PSA, blokkerer Dmards utviklingen av sykdommen og i noen autoimmune forhold, rebalancs immunsystemet. Denne behandlingen lindrer ikke bare smerte, men bør også redusere fellesskaden.

Denne klassen av narkotika kan være ikke-biologiske eller biologiske. Ikke-organiske DMARDs er allment foreskrevet. Den vanligste er metotrexatet. Dette stoffet reduserer psoriasis symptomer og kan hjelpe med AP med AP.

Metotrexato har flere potensielle bivirkninger, inkludert:

  • kvalme
  • Han retched
  • Pulmonal betennelse
  • Lavt antall hvite blodlegemer
  • lever

Leflunomide og sulfasalazin er andre ikke-organiske Dmards som også kan arbeide mot psoriasisartrittet, selv om deres effektivitet hos mennesker som sameksisterer med PSA, har ennå ikke blitt demonstrert.

Det er også organiske stoffer som anses som Dmard, som Humira og Remicade.

4. Organisk

De biologiske stoffene er basert på organiske materialer. Imitere celler og normale produkter av immunsystemet. De kan opprettes ved hjelp av kilder som proteiner, antistoffer og celler.

Enbrel, Cosentyx og Humira er tre organiske stoffer som brukes til å behandle psoriasis og # 8217; psoriasis artritt. Disse stoffene er svært målrettede, noe som betyr at de kan få færre bivirkninger enn andre behandlingsalternativer.

Siden disse legemidlene virker ved å blokkere et viktig protein for immunsystemet, reduserer de immunfunksjonen. Dette betyr at du kan ha større risiko for infeksjoner.

5. Immunosuppressorer

Ptil er et resultat av et hyperaktivt immunsystem og regnes som en autoimmun sykdom. Det er derfor en klasse av immunosuppressive stoffer kan redusere sykdommen ved å redusere betennelsen og hemme immunforsendelsen mot dine egne celler.

Eksempler på immunosuppressive midler er azatioprina og cyklosporinen. Begge medisiner kan lindre ledsmerter og den karakteristiske hevelsen i AP.

Alle har også potensielle bivirkninger. For syklosporin kan bivirkninger inkludere kvalme, oppkast, leverproblemer og nyrer og fødselsskader. L’Azathioprine kan forårsake mageirritasjon og utslett.

Som biologisk blokkerer disse legemidlene immunforsvaret. Dette betyr at du kan ha større risiko for infeksjoner.

6. Alternative og komplementære terapier

L’AP og psoriasis er langsiktig tilstand, så det er vanlig at folk kan se etter alternative eller komplementære terapier for å forbedre deres fysiske og følelsesmessige velvære.

Stress utløser ofte rehancies of psoriasis. L’bruk av tankekropp teknikker som meditasjon, yoga og tai som kan hjelpe med generell helse og potensielt forbedre symptomene.

> Også L’Diet, Diet og L’Trening kan bidra til å holde symptomene under kontroll;. Å holde en sunn vekt reduserer trykket på leddene og reduserer den systemiske betennelsen. Generelt, L’Trening frigjør endorfiner av velvære, som kan forbedre ditt generelle humør.

Endelig anbefales fysiske eller yrkesbehandlinger for PSA-pasienter for å opprettholde felles helse og forbedre livskvaliteten.

Ta bort

Legen din kan hjelpe deg med å bestemme den beste behandlingsplanen for deg, basert på symptomene dine. Noen mennesker finner nyttige for å overvåke symptomene og behandlinger i en dagbok. Over tid vil du oppdage hvilke stoffer som fungerer bra for å administrere din psoriasis og AP.