6 måter å senke A1C-nivået på

Beskrivelse

Diabetes Det er en seriøs og kronisk sykdom som kan føre til mange komplikasjoner. Men du trenger ikke å sjekke livet ditt.

Få testen av A1C-nivået ditt, spesielt hvis du er i fare for utvikling Type 2 diabetes, Det er en god måte å ta vare på deg selv. En tidlig diagnose hjelper deg med å få behandling før komplikasjoner kan oppstå.

COS’er A1C-testen?

A1C-testen er en blodprøve som kjører screening for diabetes. Hvis du har diabetes, vis hvis behandlingen fungerer og hvor godt du styrer tilstanden. Testen gir informasjon om en persons blodsukkernivå i en periode på to eller tre måneder før testen.

Tallet er rapportert som en prosentandel. Hvis prosentandelen er høyere, er de også gjennomsnittlige blodsukkernivåene. Dette betyr at risikoen for diabetes eller relaterte komplikasjoner er større.

Hva måler A1C-testen?

A1C er en av de viktigste testene som brukes til diagnose og diabeteshåndtering. Det kan utføre tester for type 1 og type 2 diabetes, men ikke for svangerskapsdiabetes. A1C-testen kan også forutsi sannsynligheten for at noen utvikler diabetes.

A1C-testen måler mengden glukose (sukker) festet til hemoglobinet. Dette er proteinet i røde blodlegemer. Mer glukose er angrepet, desto større er A1C;.

A1C-testen er revolusjonerende fordi:

 • Krever ikke rask.
 • Gir en «8217; bilde av blodsukkernivåer i en periode i flere uker til måneder i stedet for samtidig, som fastende sukker.
 • Kan gjøres når som helst på dagen. Dette gjør det lettere for leger å gi og gjøre nøyaktig diagnose.

Hva betyr score?

Ifølge National Institutes of Health, er en vanlig A1C under 5.7 prosent. Hvis poengsummen din er mellom 5.7 og 6.4 prosent, diagnosen er PREDIABETE.

Å ha PrediaBete setter deg i fare for å utvikle type 2 diabetes innen 10 år. Du kan imidlertid ta tiltak for å forhindre eller forsinke diabetesutvikling. Hvis det er positivt til PrediaBete, er det bedre å gjenta testen hvert år.

Du vil nok motta en diagnose av type 2 diabetes hvis A1C er fra 6.5% eller høyere. For mange mennesker med en verifisert diagnose av diabetes, kan holde A1C nivåer under 7% redusere risikoen for komplikasjoner.

Hvis du mottar en diagnose av prediabetes eller diabetes, kan legen foreskrive en innenlands skjerm for å tillate deg å teste blodsukkernivået alene. Pass på at du konsulterer legen din til å vite hva du skal gjøre hvis resultatene er for høye eller for lave for deg.

Hvordan senke poengsummen

Du kan senke’A1C gjør endringer i:

 • Treningsregime
 • dietten
 • dressing

Hvis du allerede har diabetes og du antar stoffer som kan forårsake lavt blodsukkernivå, oppdag dine optimale nivåer. Hos personer i fare for hypoglykemi (Lavt blodsukkernivå), for eksempel, kan ikke være sikker på å beholde A1C-nivået under 7%.

Legemidlene som lavere sukker i fastende blod vil også senke A1C-nivået. Noen stoffer påvirker hovedsakelig blodsukker etter et måltid. Disse kalles også postprandial blodsukker.

Disse stoffene inkluderer Sitagliptin (Januvia), repaglidideide (Prandin) og andre. Selv om disse legemidlene ikke betydelig forbedrer de faste glukoseverdiene, men senker A1C-nivået på grunn av nedgangen på glukosens etter-måltid.

Her er seks måter å senke A1C på:

1. Plan

Ta et budsjett på dine mål og utfordringer. En plan vil hjelpe deg å forstå dine største utfordringer, for eksempel:

 • gå ned i vekt
 • trening
 • Kopiering
 • Spis et sunt kosthold

Planlegging vil også hjelpe deg med å etablere mål. Form små skritt du kan gjøre for å oppnå dine mål i en rimelig tidsavbrudd.

2. Opprett en diabeteshåndteringsplan

Hvis du har diabetes, opprett en fil Diabetes Management Plan Med legen din. Din plan skal inneholde:

 • Nødkontakter
 • Medisinske instruksjoner
 • Liste over narkotika
 • Glukose nivåer i målblod
 • Instruksjoner om hvordan du tester
 • Informasjon om hvor ofte testen er ofte
 • Plan som å korrigere lavt blodsukkernivå

Hold alle på samme side, er den beste måten å håndtere diabetes på trygg og lavere A1C nivåer.

3. Hold oversikt over hva du spiser

Bruk en Online verktøy eller Skriv ut et diagram å registrere hva du spiser og når du spiser. Overvåk hva du spiser gjør deg oppmerksom på mat og oppførsel du kan endre for å redusere A1C. Dette kan også hjelpe deg med å overvåke karbohydratinntaket, noe som er viktig for glykemi-ledelsen.

4. Spis et sunt kosthold

For å følge et sunt kosthold, fortsett som følger:

 • Ta mindre kalorier enn de brennende.
 • Velg mat med mindre transfett og mindre tilsatt sukker.
 • Spis mindre bearbeidede matvarer.

Ta et forslag fra Michael Pollans bok, & # 8220;Matregler& # 8220 ;: & # 8221; Hvis det kommer fra en plante, spis den; Hvis det ble gjort av en plante, ikke gjør det. & # 8221; Så, du trenger ikke å unngå å spise karbohydrater & # 8220; sunn & # 8221; Å senke A1C.

Behandle diabetes og senke A1C-midler som overvåker hvor mange karbohydrater spiser på samme tid. Det er nyttig å velge sunnere karbohydrater og rik på næringsstoffer, som frukt eller søte poteter. Men sørg for at du tar hensyn til hva du spiser på en gang.

De fleste trenger omtrent 45-60 gram karbohydrater for de viktigste måltidene og ca 15-30 gram for hver matbit. Hvis du vil nyte vannmelon, for eksempel, vurdere om 11 gram av karbohydrater for 1 terninger.

5. Etablere et vekttap mål

Å miste vekt er viktig hvis du er overvektig. Men du kan ikke håndtere diabetes med fasjonable dietter. Permanente endringer er grunnleggende. Å spise sunne og integrerte matvarer med lavt fett og kalorier som passer til din livsstil, vil hjelpe deg med å gi en tur til livet.

Hold en meter og kalorisk teller for å hjelpe deg med å gjøre intelligente valg. Også tapet på 5-10% kroppsvekt reduserer muligheten for kontraherende diabetes 58 prosent. Små mengder gjør en stor forskjell.

6. bevege seg

Øk aktivitetsnivået ditt for å senke A1C-nivået permanent. Start med en 20-minutters spasertur etter lunsj. Opprett opptil 150 minutter med ekstra aktiviteter per uke.

Få bekreftelse fra legen din før du øker aktivitetsnivået ditt. I Diabetes forebyggingsprogram All’Pittsburgh University, som er mer aktiv var grunnleggende for å redusere risikoen for å utvikle diabetes.

Husk: Enhver øvelse er bedre enn noen øvelse. Har vist seg å stå opp i to minutter hver time bidrar til å redusere risikoen for diabetes.