4 ting som min sønn med ADHD ser annerledes

For et utviklende barn er 31 guss av iskrem en drøm som går i oppfyllelse. Mange velsmakende valg! Som å velge: tyggegummi, sjokolade faller for mynte eller steinete vei? Flere smaker = morsommere!

Men for min sønn, som vokser med ADHD, er 31 smaker å velge mellom, er et problem. For mange alternativer kan forårsake / # 8217 lammelse; analyse & # 8221; Hos noen barn med ADHD (selv om det absolutt ikke er alt), og omdanne en relativt enkel beslutning og # 8211; For eksempel, som leketøy velger fra en premiebryst og # 8211; I noe smertefullt hardt og sakte.

1. Mange valg, så lite tid & # 8230;

Da tiden er kommet for min sønn for å starte den første elementær, skjønte jeg at han aldri ville ha vært i stand til å kjøpe skole kantine på grunn av valg. Varm lunsj? Ostesmørbrød? kalkunsmørbrød? Eller yoghurt og spunnet pasta ost?

Videre burde han ha bestemt seg først om morgenen, slik at læreren hans kunne kommunisere med kjøkkenet hvor mange måltider av alle slag forbereder. I mitt sinn trodde jeg det at det orlaved og ble sint for alltid, mens læreren ventet på en beslutning om å ta en beslutning, og så kanskje en sammenbrudd til lunsj fordi han ønsket å forandre seg, men ikke kunne.

I det øyeblikket bestemte jeg meg for at han ville ta en matpakke på skolen hver dag for å unngå lærerne dilemmaet for å vente på sin beslutning for lunsj. Jeg vil tilby dem et svært begrenset antall valg: eple eller druer? Fiskekrekker eller frokostblanding? Forebygging av frustrert barnas katastrofe og lærere.

Mens forskning indikerer at mange barn med ADHD tar avgjørelser raskere og uten tilstrekkelig evalueringsalternativer, som oversetter til lavere kvalitetsresultater, har min sønn store vanskeligheter med den faktiske beslutningsprosessen. Glem 31 smaker. Vi er mye bedre med 3!

2. Vekk fra øynene, vekk fra sinnet. Og i sikte, selv ute av tankene.

Psykologer snakker om store kognitive fremskritt oppnådd av et barn som utvikler objektet. Noen barn med ADHD som min sønn viser en interessant type varighet av objektet.

De vet at ting fortsatt eksisterer når de ikke ser dem. De har bare ingen anelse om hvor disse tingene kunne være. Eller de tror ikke de har et objekt når du kanskje trenger. Dette fører til uendelige samtaler på tapte gjenstander (& # 8220; DOV’er din planlegger?& # 8221; & # 8220; Jeg har ingen anelse.& # 8221; & # 8220; l’du søkte på?& # 8221; & # 8220; nei.& # 8221;) Og mye tid på å lete etter manglende ting.

I femte klasse, etter fem år der han hadde på seg lunsj på skolen hver dag (se n. 1), min sønn glemte lunsjkurven i klassen om tre dager i uken. Enhver foreldre til en grunnskole student vet at mange ting blir igjen tilbake fra alle barna (bare ta en titt på de tapte slashed objekter av enhver skole). Men for noen barn med ADHD, hva du ikke ser, er ikke husket.

Og selv når noe er i vanlig syn, kan det ikke> 8220; I de bevisste tankene til et barn med ADHD. Min sønn har vane med å slippe sin sweatshirt på gulvet i nærheten av skrivebordet, og deretter trampe det, ha det og vri på dager uten å forstå seg selv om at han er hans sweatshirt jakke på gulvet og på veien. Deretter er det hylster av frokostblandinger, bokser med tomme juice, stykker papir, etc., Hvorav det virker helt uvitende når de forlater ham hånden.

Som foreldre, vet jeg at den har objektets varighet, så det kan være en kilde til forvirring for å se de glemte utklippene akkumuleres rundt sitt oppholdsrom, tilsynelatende uten bevissthet. Jeg begynner å tro at denne måten å se verden er relatert til n. 3 Fordi det innebærer dårlig interesse, en viss betydning og en viss forpliktelse.

3. Lav interesse + betydning + engasjement = skjer ikke

Alle gjør en slags mental beregning foran en oppgave som må gjøres: veier interessen og betydningen av oppgaven med innsatsen som kreves for å utføre oppgaven og deretter svare tilsvarende. Når A’aktivitet er viktig, men krever en viss innsats (for eksempel, ta en dusj regelmessig), de fleste vil gjenkjenne at betydningen overskrider den nødvendige innsatsen, og da vil den fullføre aktiviteten.

Men ting beregnes så litt annerledes for min sønn.

Hvis aktiviteten er av liten interesse, (en PO & # 8216;) viktig og krever en viss innsats (for eksempel, legg bort de rene klærne og ikke kaste dem på gulvet), kan jeg nesten sikre at 8217; aktivitet det vil ikke bli fullført. Uansett hvor mange ganger jeg påpeker hvor mye sønnen min gjør sitt liv, er det vanskeligere å ikke sette ting i deres sted (klærne rene i skuffene, skitne klær i kurven), synes ikke å ta tak i poenget.

L’ligning av

[Dårlig interesse + litt & # 8216; av betydning + litt’engasjement = lettere liv]

Det ser ikke ut til å beregne for ham. I stedet det jeg ser oftere er

[Dårlig interesse + en viss betydning + veldig motvillig engasjement = ryddig eller nesten fullført aktivitet]

Gjennom årene har jeg lært at du bruker en «8217 høyrenteaktivitet som et incitament til å fullføre en» 8217; lav-renteaktivitet er ofte en effektiv måte å fullføre ting med lav interesse.

4. Tiden er alt relatert

Noen unge med ADHD har betydelige vanskeligheter med begrepet tid. Når jeg spør min sønn om å gjøre noe hun oppfatter krever en stor innsats, som å passere støvsugeren på teppet, er hennes reaksjon: & # 8220; det vil ta oss for alltid !!& # 8221;

Men når opptatt i en’morsom aktivitet, hvordan å spille et videospill, og det blir fortalt at det er på tide å stoppe, vil han utrope: «Men jeg spilte nesten aldri !!& # 8221;

I virkeligheten kan tiden som passerer støvsugeren, ha vært bare 10 minutter mot 60 minutter for videospillet, men dets oppfatning er forvrengt. Som et resultat ble jeg en stor fan av timere og klokker for å hjelpe min sønn til å evaluere tiden mer realistisk. Er en «8217; viktige livsferdigheter som skal utvikles for ADHDs sufferers & # 8230; Og for oss alle, dessuten. Vi har alle muligheten til å miste kognisjonen på minutter når vi gjør noe vi liker!

Bunnlinjen

Å vokse barn med ADHD kan være vanskelig på grunn av deres annerledes måte å behandle verden på, men å vite hvordan de tenker på og er kablet, hjalp jeg meg til å bli en bedre forelder. Det er alltid en glede å se kreativitet og # 8217; min sønns energi. Nå, hvis bare han klarte å finne en kreativ måte å holde styr på sin lunsjkurv og # 8230;