4 måter som folk med psykiske sykdommer er "betent" i # 039; selvfeil

Første gang jeg fortalte noen jeg var lei av sinnet, reagerte han med vantro. & # 8220;?& # 8221; de spurte. & # 8220; du virker ikke så syk.& # 8221;

& # 8220; Vær oppmerksom på ikke å spille offerets kort & # 8221; de la.

Den andre gangen jeg fortalte noen jeg var lei av tankene, de ugyldiggjorde meg.

& # 8220; Noen ganger er vi alle deprimerte & # 8221; de svarte. & # 8220; Du må bare mate den.& # 8221;

Utallige ganger ble jeg gjort for å føle at min psykiske sykdom var min feil. Jeg prøvde ikke hardt nok, jeg trengte å endre perspektiv, jeg så ikke på alle mine alternativer, jeg overdriver hvor mye smerte jeg prøvde, jeg var bare ute etter sympati.

Hvis jeg ikke var mentalt bra, forsto de, det var åpenbart et problem med meg som ikke hadde noe å gjøre med systemene som mislykkes.

Min & # 8220; uførhet & # 8221; å leve en funksjonell og lykkelig liv hadde ingenting å gjøre med organiske, psykologiske og sosiologiske faktorer som bidrar til mental helse. I stedet syntes det alltid å gå tilbake til meg og en «8217, tilsynelatende mangel på viljestyrke som ville holde meg.

For en PO & # 8216; denne typen gaslighting & # 8211; Nektelsen av mine kamper som fikk meg til å stille spørsmål til min virkelighet & # 8211; Han overbeviste meg om at min psykiske sykdom ikke var gyldig eller ekte.

Som mange menneskers syke mennesker var det umulig for meg å bevege seg fremover i min utvinning til jeg sluttet å skylde meg selv og begynte å lete etter den riktige typen støtte. Men det kan virke umulig å gjøre det når folkene rundt deg er overbevist om at du gjør noe galt.

En kultur som regelmessig stiller spørsmål om alvorlighetsgraden av våre sykdommer og oppriktighet av vår innsats & # 8211; effektivt å klandre offeret & # 8211; hindrer at mange av oss får tilgang til omsorgen vi trenger.

Og i min erfaring er det normen i dette selskapet.

Jeg vil pakke ut den kritikken. Virkeligheten er at de ikke bare ødelegger meg, men millioner av mennesker som sliter hver dag med disse sykdommene.

Her er fire måter hvor folk med psykiske helseproblemer skyldes det de går gjennom og hva vi kan lære av disse skadelige forutsetningene:

1. Forvent at vi har våre sykdommer med den eneste viljestyrken

Jeg husker da min gamle terapeut fortalte meg: Hvis dine psykiske lidelser bare var et problem med holdning, ville du ikke ha forandret det nå?& # 8221;

Da jeg nølte, la han til: & # 8220; Jeg tror ikke du ville gjøre det lide dette dypt og så mye hvis løsningen var så enkel. & # 8220;

Og han hadde rett. Jeg gjorde alt jeg kunne. Mine kamper var ikke på grunn av mangel på innsats fra meg. Jeg ville ha gjort noe hvis dette ment å endelig være bedre.

Folk som personlig har opplevd en psykisk sykdom, tror ofte på # 8217; ideen om at hvis du føler deg nok, er psykisk lidelse noe du kan overvinne. Med en penselstroke er det beskrevet som mangel på viljestyrke og personlig feil.

Myter som dette svekker folk fordi de forvrengt ressursskapet for å hjelpe oss, og i stedet attributt komplett og total ansvar for den personen som lider av å lage løsninger, vises fra ingenting.

Men hvis vi var i stand til å lindre vår lidelse, ikke l’Vi ville allerede ha gjort? Det er ikke morsomt, og for mange av oss forstyrrer våre liv i betydelige og til og med uutholdelige måter. Faktisk er psykiske lidelser en Hovedårsaken til funksjonshemming Over hele verden.

Når du legger byrden på tankene i stedet for å støtte et system som støtter oss, legg våre liv i fare.

Ikke bare vi er mindre sannsynlig å søke hjelp hvis du forventer å gjøre det alene, men lovgiverne vil ikke tenke to ganger å kutte lån hvis de blir behandlet som et problem med holdning i stedet for et legitimt folkehelseproblem.

Ingen vinner når vi forlater folk med psykiske lidelser.

2. Forutsatt at den riktige behandlingen er rask og enkel å få tilgang til

Det tok meg over et tiår siden symptomene mine dukket opp for første gang å få den riktige behandlingen.

Og dette er verdt å gjenta det: over 10 år.

Saken min er eksepsjonell. De fleste vil bare ta år å søke hjelp for første gang, og mange vil aldri motta omsorg.

Dette gapet i omsorg kan forklare Vesentlige priser av forlatelse, sykehusinnleggelser, fengsel og hjemløse som er en forvirrende virkeligheten for folk med psykiske lidelser i dette landet.

Det antas feilaktig at hvis du sliter med mental helse, kan en god terapeut og en pille eller to lett rette opp situasjonen.

Men dette forutsetter:

  • de stigma Og de kulturelle reglene har ikke motvirket deg fra å søke hjelp
  • Du har geografisk og økonomisk tilgjengelige alternativer
  • Behandle neuradivergency som en sykdom er en struktur som du trenger eller alternativer som resound med deg, er tilgjengelige
  • Du har A’tilstrekkelig forsikring eller L’tilgang til ressurser designet for folk uten det
  • Du vet hvordan du surfer på disse systemene, og du kan finne det du trenger
  • Du kan trygt ta medisiner og svare på foreskrevne medisiner
  • Du har blitt nøye diagnostisert
  • Du har informasjonen du trenger for å gjenkjenne de utløsende faktorene og symptomene, og du kan sende dem til en lege
  • Du har motstand og tid til å bære år med testing på ulike behandlinger for å forstå hva som fungerer
  • Du har klarert relasjoner med leger som retter ditt utvinning

& # 8230; Hva skjer bare etter at du er villig til å holde deg på listen D & # 8217, venter på uker og til og med måneder for å se de legene først, eller du kan først se etter krisetjenester (som beredskapsrommet).

Det ser mye ut? Dette er fordi det er. Og dette er ikke engang en komplett liste på noen måte.

Åpenbart, hvis du er veldig marginalisert, la du gå. Du må bare vente på en lege for å se deg, men du trenger en kulturelt kompetent som du forstår sammenheng med dine unike kamper.

Dette er jævla nesten umulig for mange av oss, siden psykiatri som et yrke fortsatt domineres av leger som holder mange privilegier og kan gjenskape disse hierarkiene i sitt arbeid.

Men i stedet for å møte den lange listen av grunner, hvorfor sinnspasienter ikke mottar omsorg, antas det at vi ikke er engasjerende nok eller at vi ikke vil forbedre.

Dette er en feil som er utformet for å hindre oss i å få tilgang til omsorgen og opprettholdt et ødelagt system som ikke er nødvendig tilstrekkelig eller medfølende.

3. Forvent at vi holder en positiv holdning

Bak alt trykket A & # 8220, fortsett å prøve & # 8221; Og alle forslagene vi aldri gjør, er «8221; Å forbedre C’er den implisitte meldingen som folks syke mennesker ikke kan føle nederlag.

Vi har ikke lov til å overgi øyeblikkelig, henge hanskene til neglen og si: «Det virker ikke, og jeg er sliten & # 8221;.

Hvis vi ikke er konstant «aktive» og vi jobber med utvinning, er det plutselig vår feil hvis ting ikke forbedres. Hvis bare vi har vært, ville det ikke være slik.

Uansett at vi er mennesker og noen ganger er det bare for undertrykkende eller smertefullt å gå videre.

En kultur som omhandler psykisk lidelse som mangel på engasjement er en kultur som sier at folks syke mennesker ikke kan være helt menneskelige og sårbare.

Han sier at innsatsen er vårt eneste og konstante ansvar, og at det ikke er noen øyeblikk når vi kan gråte, overgi eller være redd. Med andre ord, kan vi ikke være menneskelige.

L’forventning om at psykisk pasienter gjør noe galt hvis de ikke stadig beveger seg, er det en urealistisk og urettferdig byrde for å pålegge oss, spesielt fordi nivået på dysfunksjonen som psykiske helsemessige forhold kan presentere kan gjøre det nesten umulig forsvare oss selv først av alt.

Motløshet er gyldig. Å ha frykt er gyldig. Følelsen utmattet er gyldig.

C’Det er et fullt spekter av følelser som kommer fra utvinning og en del av’humanisering av folks syke mennesker krever at vi holder plass til de følelsene.

Gjenoppretting er en motløs, skummelt og utmattende prosess som kan ha mer motstandsdyktig blant oss. Dette har ingenting å gjøre med de personlige feilene i mennesker og har alt å gjøre med det faktum at disse sykdommene kan være vanskelig å leve sammen.

Hvis du klandrer oss for ikke å ha prøvd mer eller ikke å ha prøvd nok & # 8211; Demonizing de øyeblikkene vi føler mer sårbare eller beseiret & # 8211; Det du sier er at hvis vi ikke er superhuman og uskadelig, er vår smerte fortjente.

Dette er ikke sant. Vi fortjener ikke det.

Og absolutt ikke # 8217; vi spurte.

4. Forutsatt at vi er for funksjonelle til å være syke eller for dysfunksjonelle til å bli hjulpet

Her er en av de måtene i hvilke sinnspasienter som ikke kan vinne: eller vi er for mye & # 8220; funksjonelle & # 8221; Fra opptredener og derfor beklager vi våre feil, eller vi er for mye & # 8220; dysfunksjonelle & # 8221; Og vi er en vekt for selskapet som ikke kan bli hjulpet.

I alle fall, i stedet for å gjenkjenne L’påvirke at psykisk lidelse har på oss, forteller folk at i begge scenarier er problemet med oss.

Personliggjøre våre kamper på en måte som er dehumanizing. Vi er sett som uærlig eller gal, og i begge tilfeller er det vårt ansvar å adressere det i stedet for kollektivt ansvar for selskapet og etisk forpliktelse til å skape systemer som tillater oss å helbrede.

Hvis vi kategorisk nøye slette personer med psykiske helseproblemer, ugyldiggjør ektheten av deres kamp eller skyve dem til marginer som irretrievably tapt, skylder vi ikke lenger å være ansvarlig for hva som skjer når våre systemer mislykkes. Det er veldig praktisk hvis du spør meg.

Blamtende mennesker med psykiske lidelser er ikke bare et spørsmål om stigma, men skader direkte folk med funksjonshemninger.

Skylder folk med psykiske lidelser for sine kamper, i stedet for et system og en kultur som stadig skuffer oss, vi går oss selv i kampene og stigmaet som vi lever hver dag.

Vi kan gjøre det bedre. Og hvis vi ønsker å leve i en kultur der mental helse er tilgjengelig for alle, må vi gjøre det.

Denne artikkelen opprinnelig dukket opp her.

Sam Dylan Finch er L’utgiver av psykisk helse og kroniske sykdommer på Healthline. Det er også bloggeren bak Vi gjør merkelige ting!, Hvor skriver om mental helse, kroppspositivitet og LGBTQ-identitet +. Som en supporter er han lidenskapelig om å bygge et fellesskap for folk i utvinning. Du kan finne den opp Twitter, Instagram Og Facebookeller lære mer om SamdylanFinch.com.