22 bruk av hydrogenperoksid som du kan prøve i dag

I minst et århundre har hydrogenperoksid blitt mye brukt som et super vaskemiddel fra alle, fra husmødre til ortopediske kirurger. Men hva bruker støttes fortsatt av en solid vitenskap, og som bør betraktes som foreldet eller farlig?

Spoiler ADVARSEL: Hydrogenperoksid er ikke lenger anbefalt for sår eller hudpleie fordi legene har oppdaget som kan føre til farlige komplikasjoner og kan senke helbredende tider, men det er fortsatt mange måter som det kan være nyttig og gunstig for deg.

Hva er egentlig?

Hydrogenperoksid kan virke gammel stil i sin slurvete brune flaske, men det er definitivt ikke et naturlig hjemmemedisin. Det er en Hjem Kjemikalier.

Det er sant, det er forskjellig fra vannet bare for tilsetning av et ekstra oksygenmolekyl. Men det pluss molekylet gjør det til en kraftig oksidasjonsmiddel. Det er derfor hydrogenperoksid er så et allsidig vaskemiddel, og det er også derfor det er nødvendig å bruke det med forsiktighet på mennesker og kjæledyr.

Hydrogenperoksidet dekomponerer raskt og enkelt når de kommer i kontakt med luft eller vann, så det regnes som sikrere enn klorbaserte kjemikalier.

Det kan virkelig effektivt rene som, for eksempel blekemiddel?

Sekund Sykdomskontrollsentre (CDC), Hydrogenperoksid dreper gjær, sopp, bakterier, virus og muggsporer.

CDC lister de spesifikke konsentrasjonene du trenger, og hvor lenge må du la dem hvile for å drepe forskjellige organismer.

Slik bruker du dette felles kjemikaliet til å rense kroppen din og hjemme trygt.

På kjøkkenet ditt

1. Rengjør oppvaskmaskinen

For å eliminere mugg og sopp fra oppvaskmaskinen, sprayer de komplekse delene av oppvaskmaskinen der fuktigheten kan fortsette lenge etter ferdigstillelsen av en syklus: i brettene av gummiteter, feller og sprekker på verktøykurven.

TIL 2016 studio av boligoppvaskmaskin fant at 8217; 83% av oppvaskmaskinen testet var positiv til sopp og 47% av hodet oppvaskmaskin inneholdt svart gjær og. Dermatidis, som kan være skadelig for mannen. OG. Dermatidis ble hovedsakelig oppdaget på gummioppvaskmaskinen.

Eller, hvis du vil gi en mektig dag, en spa-dag, USA hydrogenperoksid, natriumbikarbonat og essensielle oljer for å gjøre en Parfymert oppvaskmaskin & # 8220; bombe & # 8221;.

2. Gni vasken

Mange hjemmepleieblogger anbefaler denne sminke for å rengjøre kjøkkenvasken: Våt vasken overflaten, og gni den deretter med natriumbikarbonatet sprinklet på en svamp. Når du gnidd hele overflaten, hell 3% hydrogenperoksid på overflaten og la den hvile før du skyller den.

3. Desinfiser tellere og skjærebrett

Sekund Utvidelse av Ohio State University, FORSIKTIG Rengjøring med ikke-fortynnet hydrogenperoksid er effektiv i # 8217; Drep bakteriene av E. coli og salmonella på harde overflater som bank når det får lov til å hvile på overflaten i 10 minutter ved romtemperatur.

Kjent RESTORER Bob Vila nettsted Anbefal et 10-minutters dykk i 3% hydrogenperoksid for å drepe bakterier på tre skjærebrett.

4. Vask grønnsakene og forleng varigheten

Organiske gartnere anbefale Bruker 1/4 kopp hydrogenperoksid ved 3% per liter d’vann for å fjerne bakterier fra grønnsaker. Hvis du vasker grønnsaker fra delikat hud som salat, la det suge i 20 minutter og deretter skylles.

Gulrøtter, poteter og andre harde peeling grønnsaker kan bli badet 30 minutter før du skyller dem og tørker dem. Fordi bakterier kan gjøre brun frukt og grønnsaker blir et hydrogenperoksidbad, holder dem friske i kjøleskapet.

5. Sikt opp potten

Hvis dine panner, gryter og panner har et lag med kokt brun, Jill Nystul av bloggen en god ting anbefale Dryss med natriumbikarbonat, så spray brus med 3% hydrogenperoksid vil gjenopprette dem. La dem suge i 1 eller 3 timer før du fjerner lidelsen.

6. Bli kvitt søppelkasser bakterier

Etter å ha vasker søppelbøtten med vann og såpe, spray hele beholderen med en 1: 1 oppløsning av oksygenert vann og vann. La kurven tørke i flere timer. Akkurat som peroksid renser overflater, hjelper til med å fjerne bakterier fra søppelbøtten.

På badet ditt

7. Rengjør badet grundig

Sekund CDC, Hydrogenperoksid er effektiv i å fjerne mikroorganismer, inkludert bakterier, gjær, sopp, virus og sporer, noe som gjør det til et godt valg å rengjøre badet ditt.

For å rense toalettet, legg til 1/2 kopp hydrogenperoksid til 3% i badeskålen for å drepe bakterier og lyse opp overflaten på toalettet. Du må legge den i bollen i 20 minutter for å få maksimal fordel.

8. Skinnspeil og glassflater

Spray en 1: 1 løsning av vann og hydrogenperoksid på glassflatene, så rengjør med papirservietter, en lofri klut eller aviser for rengjøring uten striper.

9. Drep molds og sopp

Mugg og sopp kan raskt akkumulere i # 8217; våt en dusjkabinett.

Å drepe dem uten å måtte puste giftige blekningsgasser, spray med 3% hydrogenperoksid ikke fortynnet og la den hvile i 30 minutter. Skylle. Peroksid vil drepe mugg og mugg, men du må fortsatt fjerne flekkene som er igjen.

10. Bleknet gamle porselen

Hvis vasken med porselen sokkel er gulet, kan du gjenopplive den ved å gni overflaten av den fuktede vasken med natriumbikarbonat, deretter gni med en mettet svamp av hydrogenperoksid ved 3%.

11. Fjern SOAP-skummet

For ukentlig rengjøring av dusj og glassfiber badekar, forbereder den en skumig pasta fra 1 kopp natriumbikarbonat, 1/4 kopp hvit eddik, pluss en skje eller to av hydrogenperoksid. Når boblene er plassert, gni overflaten av dusjen med blandingen.

I vaskerommet

12. Fjern flekkene

De Miljø arbeidsgruppe Anbefal hydrogenperoksid som en effektiv måte å fjerne gress flekker, blod flekker og drikke flekker som frukt, juice og vin. For å starte, prøv å dab vaskemiddelet på baksiden av stoffet.

1. 3. Belyser skitne hvite

Selv Nystul har en løsning Hvis skjorter, sengetøy og håndklær har tatt en grå og skitten skygge.

Forbered din blekemiddel All’oksygen ved å kombinere 1/2 natriumbikarbonatkopp & # 8211; Tips: Det er ikke det samme som natriumbikarbonatet & # 8211; og 1/2 kopp hydrogenperoksid. Start syklusen, la vaskemaskinen fylle opp og fordype klærne for et par D’timer før du avslutter syklusen til bleken og sanitize.

I hagen

14. Sprøyte sunne frø

Flere utdanning De viste at nedsenkende frø i # 8217; 1-3% hydrogenperoksid kan myke frøbelegget og starte spiring. Hvis du vil øke mulighetene for et godt utbytte av anlegget, kan du fordype frøene i hydrogenperoksidet i 20 minutter før planting.

15. Eliminerer alger fra vannet i dammen din

Hvis du har en fontene eller en koi dam, kan du enkelt behandle vann for å redusere eller fjerne skadelige alger. Hagearbeid eksperter på Engasjert i hagearbeid Brukt 1/2 kopp 3% hydrogenperoksid for å rense en 90 gallon dam.

16. Behandle planter med soppinfeksjoner

Hvis grønnsakene i hagen din lider av støvete mugg eller andre soppinfeksjoner, kan du spray dem med en hydrogenperoksidløsning for å frigjøre dem fra soppen.

Bland 4 teskjeer hydrogenperoksid i en halv liter d’vann og spray anlegget. Sterkere konsentrasjoner kan brenne delikate blader, så ikke bruk den til full styrke.

For kjæledyrene dine

De fleste veterinærer anbefaler ikke lenger å bruke hydrogenperoksid for å rense kjæledyrsårene dine, uansett hvor lite såret er.

17. Indusere oppkast for forgiftede hunder

Hvis kjæledyret ditt har spist noe giftig, kan veterinæren din råde deg til å bruke hydrogenperoksid for Gjør oppkast dyret.

18. Rydde opp søppelet

For å eliminere luktene og desinfisere kullets kull, tøm kullet, vask beholderen med såpe og varmt vann, og spray deretter rikelig med peroksid til full kraft. La hvile i 15 minutter før skyll, tørk og erstatt søppelboksen.

For din helse

De Mat og Drug Administration (FDA) rangering hydrogenperoksid som «generelt anerkjent trygt» (gras) for lav doser mann. Men FDA advarer om at å få hydrogenperoksid på huden kan forårsake irritasjon, brennende og blærer.

Hvis det kommer i kontakt med øynene, kan det forårsake brennende eller slitasje av hornhinnen.

Inhalering av det ved høyere konsentrasjoner kan også forårsake luftveisirritasjon, en følelse av undertrykkelse til brystet, heshet eller kortpustethet. Og L’inntak av hydrogenperoksid, spesielt ved høyere konsentrasjoner, kan forårsake oppkast, betennelse eller skade på kablene.

Vitenskapen sier nei

Ta det ut av ditt førstehjelpsutstyr

Hydrogenperoksid ble brukt som antiseptisk på sår og overfladiske lesjoner. I dag anbefales det ikke for dette formålet. Selv om han dreper bakteriene, noen utdanning De har vist at det kan være skadelig for fibroblaster, som er cellene hvis kropp trenger for helbredelse.

De medisinske meninger er blandet, Men legene til Mayo Clinic La oss nå si at vi ikke bør bruke den til å rense kutt og skader.

Ikke tenner huden din med den

Dermatologer kan bruke hydrogenperoksid til å behandle visse hudforhold, men anses ikke som en sikker måte å lette hyperpigmenteringen i # 8217; husholdningsbruk. Risiko overstiger potensielle fordeler, spesielt fordi det finnes andre måter å lette mørke flekker på huden.

Ikke bruk den til å kurere akne l & # 8217

Ja, bobler, brus og drepe bakterier, inkludert bakterier som kan forårsake akne;. Men A 2005 studie Viser at hydrogenperoksid også kan føre til arrdannelse, og deretter bruke den direkte på’akne er ikke en god ide.

Generelt er det ikke en god ide i det hele tatt å bruke hydrogenperoksid på huden, selv om det er mange nettsteder som annonserer det som en hjelp for helse og skjønnhet som kan gjøre noe, fra negler bleking til neglene alle’Mykgjøring av callusene på hælene.

Vitenskapen sier ja

19. Bruk den til å desinfisere tannbørsten og låsen

De American Dental Association sier tannbørster kan bli utsatt for fekal coliforms og andre bakterier på badet. Små mengder av disse bakteriene forårsaker vanligvis ikke helseproblemer, men hvis du vil være trygg, fordyp tannbørsten i hydrogenperoksidet.

TIL 2009 studie oppdaget at skyllingen med hydrogenperoksid har redusert bakteriell belastning av # 8217; 85%.

20. Bruk den til å sterilisere børstene til sminke

Etter å ha sett overflødig sminke fra børstene med en delikat sjampo, senk bølgene i 10 minutter i en bolle D’vann med en teskje hydrogenperoksid ved 3%. Du kan også bruke den til å rense bøyelagrene. Skyll forsiktig hver rest for å beskytte øynene dine.

21. Tannbleking

Et lyst smil er på listen over ting å gjøre med alle i disse dager, og markedet fullt av produkter som bruker hydrogenperoksid til å bleke tenner. Konsentrasjoner varierer.

Noen produkter som er tilgjengelige fra tannleger, kan inneholde 10% hydrogenperoksid. utdanning Demonstrere at disse produktene er effektive og trygge hvis de brukes riktig.

Vitenskapen sier å være forsiktig

22. Vurdere l’ideen om å la en profesjonell lys opp håret ditt

Imidlertid anses hydrogenperoksid generelt trygt i kommersielle hårfarger Undersøkelser Vis at alvorlige kjemiske brannskader kan oppstå, selv i en profesjonell salong.

Hårfarger med peroksid kan skade håret ditt hvis du bruker dem for ofte, så snakk med en ekspert stylist for å etablere et program som beskytter håret ditt og huden din.

Hydrogenperoksid for matbruk

Familiemedlemmet brune flasker inneholder 3% hydrogenperoksid, men det er mye høyere konsentrasjoner på markedet, inkludert et 35% hydrogenperoksid for matbruk.

Selv om hydrogenperoksid for matbruk har blitt diskutert mye som en kur for forhold som kreft, lupus og diabetes, støttes ikke disse bruksområdene av vitenskap eller legers rådgivning.

Ikke bruk hydrogenperoksid for å behandle eller forsøke å ta vare på ingen av disse forholdene. Dette kan forårsake alvorlige helseproblemer og kan også være dødelig.

Bunnlinjen

Hydrogenperoksid er et innenlandsk kjemikalie som kan brukes trygt for en rekke rengjøringsformål i ditt hjem. Selv om det en gang ble brukt til å desinfisere kutt og sår, er det i dag ikke anbefalt for det formålet.

Hydrogenperoksid kan redusere sjansen for å bli syk hvis du bruker den til å desinfisere overflater, produkter og andre elementer i ditt hjem.

Ikke bruk den på huden, ikke innta det og ikke prøv sterke hydrogenperoksidkonsentrasjoner for matbruk for å prøve å behandle sykdommen. Hvis det brukes riktig, er hydrogenperoksid fortsatt en nyttig innenlands desinfeksjonsmiddel og helsehjelp.