24 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Du er langt utover halvparten av graviditeten din. Dette er en flott milepæl!

Feire å heve føttene dine, fordi dette også er en tid da du og barnet ditt har gått gjennom noen gode endringer. Blant disse C’er den raske veksten av livmoren din. Du kan sikkert høre toppen bare et par tommer fra navlen din.

Du er sannsynlig å være betydelig gravid nå. Det er sannsynlig at du også opplever noen nye symptomer.

Endringer i kroppen din

Selv om det fortsatt er fire måneder på fødselsdatoen, går kroppen din gjennom noen «8220; generelle tester & # 8221; For barnets ankomst.

For eksempel kan brystet ditt snart begynne å produsere små mengder tidlig melk, kalt colostrum. Dette kan fortsette intermittent for resten av graviditeten. Noen kvinner produserer ikke kolostrum før etter fødsel, så ikke bekymre deg hvis det ikke skjer.

Hvis du har spørsmål om Colostrum, sørg for at du spør legen din. Ikke uttrykk morsmelk, siden dette kan forårsake sammentrekninger og arbeidskraft.

Mange kvinner begynner å eksperimentere med sporadiske sammentrekninger av Braxton-Hicks (False Travaglio) i denne perioden. Du kan tenke på disse som praktiske sammentrekninger for ekte arbeidskraft og fødsel. Vanligvis er de indolor, selv om du kan føle en følelse av å klemme Dell & # 8217;.

Men hvis slike sammentrekninger er smertefullt eller økt frekvens, kontakt legen din. Dette kan være et premateri arbeidskilt.

Ditt barn

Del på Pinterest

Barnet ditt er omtrent 10-12 tommer lang og i 24 uker, det gjennomsnittlige barnet veier mer enn en kilo.

På dette tidspunktet utvikler barnets hjerne raskt. Det samme gjelder lungene og cellene som produserer overflateaktivt middel i lungene. Det overflateaktive stoffet er et stoff som består av fett og lipider. Bidrar til å stabilisere små lommer d’luft i lungene som er avgjørende for sunn pusting.

Barnet ditt utvikler også smakpapiller, øyenvipper og øyenbryn.

Tvillingutvikling en uke 24

Dine barn er 8 tommer lange. Veier en imponerende 1 1/2 pounds. Smakpapiller danner på deres språk. De vil snart bli fullført fingeravtrykk og fingeravtrykk.

Graviditets symptomer i 24 uker

Symptomene på graviditet er generelt lettere i andre kvartal, men det er fortsatt noen problemer og ubehagelig smerte du kan prøve. I løpet av uken 24 kan symptomene dine inkludere:

Ryggsmerter

Med din skiftende form og det nye balansen, i tillegg til det ekstra presset som din voksende livmor trener på kroppen din, er ryggsmerter ganske vanlig under graviditeten. Hvis ryggsmerten din er seriøs, snakk med legen din, som kan være i stand til å lede deg til en spesialist.

Du vil kanskje også undersøke prenatal massasje. Mange spa tilbyr prenatal massasje, levert av spesialutdannede massører i massasje gravide kvinner. Pass på at du nevner utløpsdatoen når du bestiller avtalen.

Du kan også gjøre noen ting for å redusere antall ryggsmerter. Ta vane med å brette knærne og hold ryggen rett når du løfter noe, og ikke ta noe for tungt.

Sitt rett og bruk en pute eller bærer for å støtte nedre rygg hvis du føler deg bedre. Hvis du jobber på et skrivebord, må du sørge for at arbeidsplanen er ganske høy som ikke å bli hibped.

Forstoppelse

Dessverre er forstoppelse et symptom som kan fortsette å plage deg gjennom graviditeten. Pass på at du inkluderer rike fibermat i kostholdet ditt, drikk mange væsker, og hvis godkjent av legen din, trene i 30 minutter om dagen. Disse enkle livsstilsendringene kan bidra til å lindre forstoppelse.

Hvis forstoppelsen din er seriøs, snakk med legen din. De kan være i stand til å anbefale en trygg avføring mykner for graviditet. Mens jern i prenatale vitaminer kan være konstant, må du ikke avbryte prenatale vitaminer uten å konsultere legen din.

Huden endres

Man medarbeider en PO & # 8216; større hver dag, bryst og magehud strekker seg. Ikke alle kvinner får strekkmerker under graviditeten, og ofte blir strekkmerker mindre tydelige med tiden. Du kan imidlertid begynne å se svake linjer for å utvikle seg i denne perioden.

Din hud kan også bli en pruriginøs. Hold en delikat fuktighetskrem for å lindre kløende. Øynene dine kan også begynne å føle seg tørr og pruriginøs. Kunstige tårer kan bidra til å lindre noen av dine problemer i øyet.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Nå som du sannsynligvis passerte kvalmefasen og morgenkvalme av graviditet, kan appetitten din vokse hele tiden.

Med all denne utviklingen pågår med barnet ditt, er det spesielt viktig å sikre at du følger et næringsrikt kosthold. Noen av de viktigste næringsstoffene for deg og barnet ditt inkluderer jern, folsyre (en vitamin B), kalsium, vitamin D, protein og vitamin C.

Legen din kunne planlegge en blodsukkertest denne uken. Dette tjener til screening av svangerskapsdiabetes. Denne typen diabetes forsvinner nesten alltid etter barnets fødsel. Den utvikler seg når kroppen ikke produserer nok insulin til å metabolisere blodsukkeret.

En enkel blodprøve kan bidra til å diagnostisere graviditetsdiabetes. Symptomene på svangerskapsdiabetes inkluderer høye nivåer av sukker i urin (som bestemt av en urintest på legekontoret), uvanlig tørst og hyppig vannlating.

Mindre enn 10% av ventende mødre utvikler graviditetsdiabetes. Hvis du er L & # 8217 du har, husk at det er herdbart og veldig ofte midlertidig.

Når skal du ringe legen din

Hyppige eller alvorlige smerter av noe slag i # 8217; Abdomen eller i bekkenområdet bør utløse en samtale til legen. Det samme gjelder blødning eller spotting, tap av klar væske, eller hvis du ikke føler at barnet ditt beveger seg for en PO & # 8216;. Du har sikkert begynt å føle barnets bevegelse de siste ukene, så hvis du merker mindre aktivitet, advarer legen din.

Hvis du begynner for tidlig arbeidskraft eller barn, må du få til deg nå, er sjansen for at barnsoverlevelse er rundt 50%. Disse sjansene er stadig bedre, slik at barn har en svært høy sannsynlighet for overlevelse innen 32 uker.

Hver ny smerte, smerte eller uvanlig følelse kan være litt og # 8216; stressende. Ring legen din kontoret hvis du føler deg bekymret. Noen ganger noen betryggende ord i en’sykepleier kan hjelpe. Og hvis noe forteller deg at du eller barnet du trenger en eksamen, følg dine morsinstinkter i gresset.