16 fascinerende typer druer

Liten, søt og saftig, druene er foretrukket av fruktelskere fra hele verden.

De er tilgjengelige i A’overflod av farger og smaker og noen typer brukes annerledes enn andre.

For eksempel, noen varianter av druer og # 8211; Notater som bord druer og # 8211; de blir vanligvis konsumert frisk eller forvandlet til tørket frukt eller juice, mens andre er foretrukket for vinifisering.

Her er 16 typer druer, inkludert noen som du kanskje aldri har hørt om.

Del på Pinterest

1. CONCORD

L’Grape Concord har en dyp lilla-blåaktig nyanse og er ofte likte som borddruer. De er også vant til å lage velsmakende juice, gelé, syltetøy og bakevarer.

Disse jeweled tones druene er rike på næringsstoffer og spesielt rik på flavonoid antioksidanter og fenol resveratrolforbindelsen, som begge er kraftige planteforbindelser som tilbyr anticancer fordeler, antiinflammatorisk og hjertes helse (1, 2, 3).

Faktisk har en studie vist at konkorddruer har en betydelig høyere antioksidantkapasitet (TAC) høyere enn røde eller grønne druer (4).

2. Sukkerspinn

L’Cotton Candy druer ble produsert for første gang i California i 2011 og har siden vært en suksess blant forbrukerne. Disse druene som ligner på candies har blitt produsert hybridanding arter av druer for å skape en unik smak (5).

L’Bomull Candy druer er grønt og har en smak merkelig lik skyformet candy sukker.

Imidlertid, i motsetning til tradisjonelt garnsukker, er bomullsdruene rike på næringsstoffer, som vitamin C, fiber og kalium, noe som gjør det til et utvalg av smarte snacks for å tilfredsstille dine gourmands (6).

Vær imidlertid oppmerksom på at disse druene er litt sugarer enn konkorddruene på grunn av deres intense søthet (7).

3. Månen faller

Den unike formen og den herlige søte smaken av månedråper gjør det skille dette interessante vintreet fra de andre borddruene.

Betraktet som en type svarte druer uten frø, måmånedråper en overraskende sprø tekstur og er intense blå, nesten svart. De er også lange og rørformede og har en karakteristisk dimple på en & # 8217;.

Disse druene er A’utmerket valg for en matbit. På grunn av deres store størrelse kan de fylles med fyllinger som ost montert eller stekt og kastet inn i en bladsalat for å legge til naturlig søthet.

4. Frøfri flamme

Feiret for sin deilige smak, flammefrøfri er et populært utvalg av borddruer. Disse mellomstore druene vokser i store bunter og har en intens rød farge.

Videre er de rike på næringsstoffer og inneholder mange fordelaktige forbindelser.

For eksempel kommer den røde skyggen av frøfri flamme fra vegetabilske pigmenter som kalles anthocyaniner. Anthemanians fungerer som kraftige antioksidanter i kroppen din, og beskytter dine celler mot skade forårsaket av oksidativt stress.

Et testrørstudio viste at ekstraktene fra peeling og frøfri flammepulp viste den sterkeste beskyttelsen mot celleskader indusert av oksidativt stress i levervev, sammenlignet med andre tre varianter av druer (8).

5. søndag

Dominga er en type hvite borddruer med en søt og behagelig smak og fra gulaktige peeling.

Forskning viser at de er spesielt rike på polyfenoliske antioksidanter (9).

Spesielt inneholder de større mengder flavan-3-ols sammenlignet med andre druer. Det har vist seg at disse forbindelsene gir fordeler for hjertehelsen (10).

Forbruket av polyfenolrike matvarer som drue Dominga kan bidra til å bevare mental funksjon og tilby nevroprotektive effekter, i tillegg til å styrke mange andre aspekter av helse (11).

6. Rød verden

L’Red Globe druer er en stor og sown bord druer verdsatt av mennesker rundt om i verden, spesielt i asiatiske land. De har en rosé, rød farge og en brus og sprø masse.

Disse subtile søte druene tilbyr A’overflod av næringsstoffer og gunstige vegetabilske forbindelser (12).

På grunn av deres store størrelse anbefales de røde globe druene for snacks og kan også være frosset å bli brukt som isbiter, holde kalde drikker og infuse dem med en herlig smak.

7. Høyrød

L’Crimson druer er frøfri, med en vakker, mørk skrell av lys rød rose og grønn masse. Deres søte smak og crunchy tekstur gjør dem til en populær snack druer.

Denne variasjonen ble introdusert i 1989 etter å ha blitt opprettet av bønder av planter i California (1. 3).

Som andre røde druer er crimson druer rike på anthocyaniner, som gir disse fruktene sin vakre farge og bidrar også til deres helsemessige fordeler (14).

8. Svart Muscat

Black Moscato er et utvalg som du tror har blitt opprettet i # 8217; åtte hundre hybridanding Moscato D’Alessandria og Trollinger druer.

De er allsidige og smakte friske som borddruer mens de også brukes til produksjon av ulike typer vin, inkludert dessertviner og tørre røde viner.

Disse store druene er svart-blåaktige farge og emanatere en hyggelig blomstringsaroma. De har en deilig søt og saftig smak og perfekt matchet rik og smakfull mat som oster.

Faktisk evaluerte en studie de svarte Muscat-druene som betydelig mer søte, mer saftige og mer aromatiske enn fem andre varianter av testede druer (15).

Studien antyder også at den svarte Muscat har de høyeste nivåene av forskjellige bioaktive forbindelser, som alfa-tokoferol, beta-karoten og monoterpenten, som kan ha nytte av helse (15).

9. Centenary

L’Centenary drue er en stor hvit bær drue. De er verdsatt som borddruer og brukes vanligvis til å forberede store rosiner for snacks og søtsaker.

L’Uva Centennial ble opprettet i 1966 på L’California University fra Harold Plant produsenter. Elm Tree. Disse druene er frøfrie og har en tynn gulaktig peeling som dekker en brus og søt masse (16).

10. Thompson Seedless

Som foreslått navnet, L’Uva Thompson Seedless er et utvalg uten frø. Favoritter For deres søte smak, er de de mest kultiverte hvite bordet druer i den amerikanske staten California.

Disse grønne druene er oppkalt etter William Thompson, den første personen som gjør dette sorten populært i Amerika.

Det ble imidlertid funnet at 8217; Thompson Seedless Druer var et gammelt vintreet som stammer fra Persia kalt Sultana. Thompson Seedless Druces er kjent med mange andre navn rundt om i verden, inkludert Sultana og Oval Kishmish (17).

Thompson Seedless regnes som en av de viktigste varianter fordi det har blitt brukt til å heve mange andre typer druer. For eksempel er det de viktigste druene som brukes til å lage varianter uten frø (17).

11. Høst Royal

Høst Royal ble opprettet av Fruttolors David Ramming og Ron Tarai i Fresno, California, i 1996. Disse store druene har en peeling av en intens fiolett svart og en lys gulgrønn masse18).

Høst Royal er frøfri og har en rik og søt smak og en plutselig og sprø tekstur, noe som gjør det til en «8217; populære borddruer. De er blant de største varianter av frøfrie druer tilgjengelig (18).

12. Tempranillo

L’Tempranillo druer med opprinnelse i Spania og brukes hovedsakelig til å produsere rødvin. Disse mørke og blackberry druer skaper fulle og smakfulle viner som ofte beskrives som å ha en kompleks og myk smak med notater av kirsebær, jordbær eller svart currant (19).

L’Tempranillus druer er ofte blandet med andre vinstokker, for eksempel Syrah, Grenache eller Cabernet Sauvignon, for å skape deilige viner.

Det er ofte sagt at Tempranillo-viner er bedre å matche saltede matvarer, for eksempel lam, svinekjøtt eller krydret retter.

1. 3. Glenora

Glenora er A’seedless table druer opprettet i 1952 krysser druene uten frø Dell’Ontario og den russiske (20).

De er veldig produktive og vokser i store og ensartede bunter. Acini er middels størrelse og svart-blåaktig intens farge.

De har en interessant aromatisk profil som ofte beskrives som en søt med litt krydret nyanser.

L’Glenora druer er motstandsdyktig mot sykdommer og lett å dyrke, noe som gjør det til et populært utvalg både blant innenlandske gartnere og blant bønder.

14. Marquis

Marquis er et hvitfritt utvalg som produserer store og runde frukter. Det ble utviklet av plantebønder i Cornell University i 1966 Crossing Emerald Seedless og Athens druer (21).

De er veldig saftige og har en myk og grønn hud. L’Grapa Marquis er vanligvis verdsatt som borddruer og kan brukes til å forberede deilige syltetøy og bakevarer.

Dette kaldbestandige variasjonen er tolerant for mange jordforhold og har store og duftende blomster som tiltrekker pollinatorer fordelaktig som honningbier, noe som gjør det til en populær rase mellom innenlandske gartnere (22).

15. Koshu

Koshu er en original drue i Japan verdsatt som bord druer og brukes også til å produsere vin. Det er en av de mest populære og utbredte vinrankene i Japan.

L’Koshu druer er hard med lys lilla peeling. Genetiske tester har avslørt at de ble opprettet gjennom hybridiseringen av villdrutearter, inkludert v. Davidii (23).

Koshu-druene dyrkes hovedsakelig i et Japan-område i Japan, kjent som Koshu-dalen, som har den høyeste konsentrasjonen av vingårder i landet. De er vant til å produsere hvite viner som tilbyr fruktig, delikate og forfriskende smaker.

16. Kyoho

I likhet med Concord Druer har Kyoho en intens svart lilla farge. Kryssing av hundreårige druer er opprettet med en rekke kjent som Ishiharawase og var det mest kultiverte variasjonen i Japan siden 1994 (24).

Deres tykke hud omgir en saftig og velsmakende masse som har en intens, søt smak. Kyohos er veldig store og en enkelt drue kan veie opp til 0.5 gram (14 gram) (24).

L’Kyoho druer er rik på fordelaktige vegetabilske forbindelser, inkludert anthocyaniner. En studie om innholdet av Anthocyanin Dell’Kyoho druer identifiserte 23 typer anthocyaniner i peeling alene (25).

Bunnlinjen

Druene er tilgjengelige i A’overflod av farger, konsanser, smaker og størrelser. Avhengig av variasjonen, kan druene brukes til snacks eller transformert til deilige syltetøy, juice og viner.

Enten du foretrekker en intenst søt smak, eller du foretrekker en mer hard og forfriskende smak, er det mange varianter av druer å velge mellom, alle rike på næringsstoffer som fremmer helse.

Prøv noen av druene i denne listen, hvorav noen kan være tilgjengelige på din lokale matbutikk.