15 kuriositeter på skjelettsystemet

Skjelettsystemet ditt er for kroppen din som tre og murstein er for et hjem. Med en solid base er kroppen din designet for å utføre en rekke fantastiske oppgaver, fra løpet til fødselen.

Oppdag skjelettsystemet og noen unike kuriositeter du kanskje aldri har kjent om bein, brusk og ledbånd som utgjør skjelettsystemet ditt.

1. Skjelettet ditt består av mer enn 200 bein

Inne i kroppen din er det 206 bein. Hvert bein spiller en svært viktig rolle i å gjøre alle mekanismene i kroppen din fungerer som den skal. Hvis et bein er ødelagt, kan alle beinene rundt det ikke utføre sin oppgave riktig.

2. Kroppen har to typer bein

Du kan tenke på beinet som et hardt og tett materiale, men bare en type bein er så. Denne tette og harde bein kalles cortical bein. Kortikale bein er hovedsakelig beinene på & # 8220; strukturen & # 8221;.

Den andre typen, # 8217; trabekulær bein, er myk og svampet. Det er ofte plassert alle’innsiden av store bein og i kaien, i ribbenene og i skallen. Selv om det er mindre tett enn # 8217; Cortical Bone, er det fortsatt ganske vanskelig og beskyttende.

3. Benene er fylt med et svampete stoff

Benmarget er en svampete substans som ligger alle «8217; interiør av store bein som hofter, dock og lårben. Benmargene huser stamceller. Stamceller er ansvarlige for produksjonen av mange av kroppens viktigste celler, inkludert blod, hjerne, hjerte og benceller.

4. Barn er født med 300 bein

Voksne vil ende opp med bare 206 bein, men barn er født med nesten 100 mer. Det er ikke at beinene forsvinner når vi blir eldre. I stedet blander disse små beinene sammen for å danne de største beinene i skjelettsystemet.

5. L’kroppens mindre bein er i # 8217; øre

Braketten, et bein i # 8217; internt øre, er liten av alle beinene dine. Dette beinet er noen ganger også kalt braketten på grunn av sin y-form. Sammen med beinene på’ambolt og hammer, bidrar braketten til å oversette lydene du føler at hjernen din kan forstå.

6. Lang kroppsben er i beinet

Lårbenet, går fra knehipet, er den lengste og største beinet i kroppen. Det er også den sterkeste. Tenk på all vekt som 8217; bein bjørner på en dag. Ikke c’det er å bli overrasket over at det er så sterkt!

7. Bones er designet for å være slag

Ja, beinene kan bryte. Men de er designet for å motstå den daglige slitasje. For eksempel må noen bein være i stand til å absorbere to eller tre ganger Din kroppsvekt i kraft. De må også være motstandsdyktige. Du tar Fra 1 til 3 millioner Steps Alle’år, så beinene er bygget for å ta den konstante bruken.

8. Mer enn halvparten av beinene dine er i dine hender og på føttene dine

Du har 206 bein i Total E 106 av dem er de i dine hender og på føttene dine.

9. Et bein er ikke koblet til andre bein

L’Bone Ioid, som er i halsen, er det eneste beinet som ikke er koblet til en & # 8217;. IOID er ansvarlig for å opprettholde språk.

10. De fleste har 12 ribber, men noen har 13

En trettende ribbe er sjelden & # 8211; alene 1 prosent folk født med det. I de fleste, denne ekstra ribben, kalt Cervical Rib, kan forårsake medisinske problemer som nakkesmerter. Av denne grunn, får folk født med denne ekstra riben ofte at den fjernes.

11. L’Den største artikulasjonen av kroppen din er kneet

Alle’kneet artikulasjon, tre bein Koble til: lårbenet, tibia og patella. Disse tre store beinene krever en’like stor felles for å koble dem til. Det er derfor kneet er l’største kropps felles.

12. Et skjelettsystem er ikke så vanlig i verden

Mennesker er en del av en gruppe vertebrate kalles skapninger. Dette betyr at våre bein er dekket av et system av stoffer og lær. Bare 10% av dyrene i verden (inkludert mennesker) er vertebrater.

L’andre 90 prosent De er hvirvelløse dyr. Deres bein er alle i kroppen.

1. 3. Benene er sterke, men tennene er sterkere

Glaze på tennene, som anses som en del av skjelettsystemet, er faktisk vanskeligere bein. Emalje beskytter delikate nerver og tekstiler ALLE’tenner interiør. Tommelen per tommel, tennene dine kan bære mer slitasje enn noen andre bein.

14. Benene er naturlige healere

Når du bryter et bein, vil kroppen din begynne å jobbe ved å produsere nye benceller og bidra til å helbrede pause. En kast eller veileder sikrer bare at beinet helbreder rett for ikke å ha flere problemer i fremtiden.

15. Du kan spise for å få sterkere bein

Bein mister styrke over tid. For å holde dem sterke er det nødvendig å spise rike kalsiummatvarer som meieriprodukter, brokkoli og litt fisk. L’Øvelse, spesielt den under belastningen, bidrar til å holde beinene sterke.

Skjelettsystemet kan støtte deg for et bevegelsestidspunkt. Vær forsiktig forsikrer deg at du kan flytte lenger, oppleve mer og ha større helse. Vet hvordan du skal ta vare på beinene dine, kan gjøre mye for et sunt og tilfredsstillende liv.