Shirodhara: Fordeler og hva du kan forvente

Del på Pinterest

Shirodhara kommer fra de to sanskritordene & # 8220; Shiro & # 8221; (Head) og & # 8220; Dhara & # 8221; (strømme). Det er en ayurvedisk helbredende teknikk som sørger for noen likvide vers (vanligvis olje, melk, kjernemelk eller vann) på pannen. Det er ofte kombinert med en kroppsmassasje, hodebunn eller hode.

L’Ayurveda er en helhetlig helse tilnærming som oppsto i India for tusenvis av år siden. Fokuserer på rebalanseringen av de vitale kreftene, kalt Dosha, ALLE’inne i kroppen din.

Potensielle fordeler

Det sies at Shirodhara har avslappende, beroligende og beroligende effekter på kropp og sinn.

Forskningen tyder også på at Shirodhara kan hjelpe:

Husk at de fleste studier på fordelene med Shirodhara har vært ganske små, med bare en håndfull deltakere. Imidlertid antyder ingen av dem at behandling har negative effekter.

Hvordan det er gjort

Hvis du er ny på Shirodhara, er det bedre å jobbe med en profesjonell utdannet i ayurvedisk praksis (mer informasjon om hvordan du finner en senere).

Alle’Start av avtalen, vil du bli bedt om å ligge på ryggen og slappe av.

Deretter vil utøveren varme opp væsken for å matche kroppstemperaturen og sette den i en bolle. De kan holde bollen over hodet eller bruke en støtte.

I alle fall vil væsken drive forsiktig gjennom et lite hull på bunnen av bollen, landing i øyenbrynene. Øynene dine vil bli dekket av en lysbarriere for beskyttelse.

L’hele prosessen varer vanligvis fra 30 til 90 minutter. Kan føre til en massasje før eller etter behandling.

Flytende alternativer

Det er ikke noe riktig eller feil svar når det gjelder å velge en væske og preferanser varierer som en profesjonell til en profesjonell. Andre kunne bruke forskjellige væsker for ulike effekter.

L’sesamolje er mye brukt fordi det er en relativt nøytral olje og blander seg godt med essensielle oljer, som noen ganger brukes til å forbedre opplevelsen.

Andre oljer som kan brukes inkluderer:

  • sesamolje
  • kokosolje
  • KSHEERABALA OIL
  • Mahanarayan Oil
  • Klarert smør (ghee)

Noen fagfolk kan velge:

  • vann
  • kokosnøttmelk
  • dyremelk
  • kjernemelk

I tillegg til essensielle oljer, kan fagfolk også legge til en rekke ayurvediske urter.

Pass på at du informerer legen din om allergier eller hudfølsomhet du har før D ‘& # 8217;.

Sikkerhet

Shirodhara er trygg nok. Hovedrisikoen gjelder det faktum at væsken er for varm eller kommer i øyet, som ikke bør være et problem med en erfaren profesjonell.

Hvis du har en spesielt følsom hud, kan du også spørre før du lager en oppdateringstest med væsken, bare for å sikre at du ikke forårsaker irritasjon. Fortynn alltid essensielle oljer i en vektorolje.

Hvis du har åpne kutt eller sår, spesielt på ansiktet, er det bedre å holde seg fra å prøve Shirodhara til de helbreder.

Finn en utøver

Hvis du er interessert i å prøve Shirodhara, begynner du å lete etter utøvere i ditt område.

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, gi en’se på National Ayurvedic Medicine Association’s Profesjonell database. Noen velværesenter tilbyr også Shirodhara.

Før du fastsetter avtalen, må du sørge for at du spør dem noen vedvarende spørsmål, og hvis du er noe, bør du gjøre for å forberede deg på avtalen.

Bunnlinjen

Hvis du er ute etter en måte å slappe av eller du er interessert i å prøve ayurvedisk medisin, er Shirodhara A’utmerket lavrisikoalternativ å vurdere. Pass på at du bare jobber med en erfaren utøver for å unngå ulykker.