11 matvarer slår tretthet: Hva å spise for å få energi

Kroppen din løper vekk fra hva du skal spise. Den beste måten å få maksimal energi fra mat er å sørge for at du gir deg best mulig mat.

I tillegg til hva du spiser, selv når du spiser det, kan det påvirke energien din. Har du noen gang lagt merke til hvordan du føler deg lat etter en rikelig med lunsj eller middag? Dette skyldes at kroppen din bruker sin energi til å fordøye det rikelig måltidet i stedet for å mate resten av kroppen din.

Den enkleste måten å unngå etter måltid kommer til å spise forskjellige måltider i mindre porsjoner i løpet av dagen. Dette vil holde kroppen din drevet regelmessig og kan til og med hjelpe deg med å gå ned i vekt.

1. Ubehandlede matvarer

Mens en cheeseburger og frites kan være trøstende mens du spiser den, er dets næringsverdi lavt. Behandlede matvarer, som noen pakket eller hermetisert mat, godteri, hermetikk og pre-kokt kjøtt er vanligvis fulle av konserveringsmidler, tilsetningsstoffer, natrium, transfett og kunstige ingredienser som kan bremse.

2. Frukt frisk frukt og grønnsaker

Kjøligere er maten din, mer næringsstoffer vil inneholde. I motsetning til behandlede matvarer som kan fratas næringsstoffer for lengre levetid, inneholder fersk mat generelt høyere næringsstoffer. Å spise sesongmessige frukter og grønnsaker betyr at naturlig moden.

3. Drikker uten koffein

Koffein er god i moderasjon og har vist seg å ha noen helsemessige fordeler. Selv om det gir en kortsiktig stasjon, gir egentlig ikke energi til kroppen. De første sipene kan gi deg et sjokk, men hvis du ikke gir kroppen din en god ernæring og måltider og balansert snacks, vil du føle deg utmattet.

Hvis du må ha dosen din, velger du svart kaffe eller usøtet te. Drikkevarer og energidrikker kan være fulle av raffinerte sukker og kunstige ingredienser som kan få deg til å krasje og føre til andre helseproblemer hvis det brukes overdrevet.

4. Magert protein

Fat marmorert rødt kjøtt Legg til mettet fett til kostholdet ditt. De største kjøttene, som kylling, kalkun og fisk, gir fortsatt kvalitetsproteiner, men inneholder mindre mettede fettstoffer. Den høye innholdet fisken av omega-3 fettsyrer, for eksempel laks og tunfisk, kan legge til fordelaktige og sunne fettstoffer for hjertet.

5. Integrert frokostblandinger og komplekse karbohydrater

Akkurat som bearbeidede matvarer, raffinerte karbohydrater som sukker og hvitt mel, legg til litt ernæring. Valget av komplisert mat og karbohydrater garanterer at kroppen din får alle fordelene med kornskallet som legger til fibre i kostholdet ditt.

6. Valnøtter og frø

Nøtter og frø er noen av de beste matene for å bekjempe tretthet og kjempe sult. Ta en rekke valnøtter og frø i kostholdet kan gi næringsstoffer og sunn energi. Mandler test, brasil nøtter, cashewnøtter, hasselnøtter, pecan nøtter, valnøtter, solsikkefrø og gresskarfrø. Det er tilrådelig å spise rå og una saltede versjoner. Og de er den perfekte snacken i midten av ettermiddagen.

7. Foss

L’drikkevann er viktig for optimal kroppsoperasjon. Selv om vannet ikke gir energi i form av kalorier, bidrar det til å legge til rette for energiprosesser i kroppen, noe som i seg selv er et energiforsterkning. Nipper vann hele dagen og prøv å erstatte brus, kaffe og andre drinker med et glass vann;. Denne enkle endringen kan gjøre en stor forskjell, og du vil føle deg bedre før du merker.

8. Vitaminer og kosttilskudd

Hvis du ikke får alt du trenger fra mat, kan du vurdere rekruttering av et daglig vitamin. Kontakt en ernæringsfysiolog eller en homøopatisk lege kan få deg til å begynne å følge et tilleggsregime. Pass på at du snakker med legen din om alle kosttilskudd du vurderer.

9. Bananer

Forskere sammenlignet bananer med sportsdrikker basert på karbohydrater av syklister som trengte energi støttet for deres lange pedal. De oppdaget at bananen tilbød motorsyklister så mye drivstoff så mye som drikke. Bananer, sant? Det ser ut til at bananer er rike på kalium, fibre, vitaminer og den perfekte mengden karbohydrater som gir deg et stort løft av naturlig energi. Videre koster bananene ofte mindre enn en fruktdollar, og dette er en pris som du ikke kan slå for så mye ekstra energi.

10. Havre

Jeg er ikke bare til frokost. En stor bolle med havre omslutter en fibertifgrunnsbelastning og til og med litt & # 8216; protein. Videre er det bra for folk som opplever topper av blodsukker og faller med andre frokostblandinger for jobbet frokost. Velg enkle versjoner av øyeblikkelig melpakker D’havre, stål kuttet i stål eller gammeldags havre er det beste som de ikke er fylt med ekstra sukker. Du kan da få kontroll over hva du legger som melk, litt og noen bær. Slik at du kan være på den rette veien med mer energi til å møte dagen.

11. chiafrø

Selv om du ikke kan trene deg selv for et tilfelle av motstandsøvelser, kan Chia-frøene være en utmerket langvarig energikilde takket være innholdet i karbohydrater, sunne fettstoffer og fyllingsfibre. To spiseskjeer av Chia gir ca 24 gram karbohydrater og så mange som 4.800 gram omega-3, som er sunne for hjertet og antiinflammatorisk. Ifølge en liten studere Som involverte seks motstandsutøvere, som spiste chia frø, tilbyr så mye energi som karbohydratbaserte sportsdrikker. For daglige bruksområder, spray noen spiseskjeer med chia frø med morgen smoothie eller legg til et målebånd på ettermiddagen yoghurt kan gi nok energiladning for å holde tretthet i sjakk.

Ta bort

Vær oppmerksom på hva som er i parabolen kan være en sunn og effektiv måte å holde energien din høy. Med vanlig trening og god ernæring, kan du holde sunne energinivåer under depressive episoder.