11 aktiviteter for å lindre stress for psoriasis: meditasjon og mer

Forskningen viser at det er en sammenheng mellom stress og psoriasisutbrudd. Folk som bor med psoriasis som er dedikert til stressreduksjonsaktiviteter, kan faktisk få litt lettelse fra effekten av tilstanden. Finn måter å redusere stress kan også forbedre livskvaliteten i livet.

Sekund American Academy of Dermatology, Stress og nervesystem har innvirkning på inflammatoriske tilstander som psoriasis. Å ta tiltak for å lindre stress kan bidra til å stoppe den inflammatoriske responsen som forårsaker kløen i huden og rødede lesjoner forbundet med plaque psoriasis.

Du kan engasjere seg i anti-stress aktiviteter hjemme eller i samfunnet ditt. Her er 11 måter å redusere stress som kan fungere for deg.

1. Meditere bevisst

Bevissthet er en bestemt meditasjonsteknikk som bærer bevissthet i dag. Start mens du sitter ubevisst med øynene lukket og konsentrere seg om pusten din. I løpet av en kort meditasjon på ca. 15 minutter, bør tanker sakte og følelser av selvdommer og usikkerhet forsvinne.

I en 1998 studie Av 37 personer som mottok ultrafiolett fototerapi (UVB) eller fotokjemioterapi (PUVA), har denne typen meditasjon vist seg å være nyttig for personer med psoriasis. De som lyttet til et meditasjonsbånd under behandlingene, har fått resultater raskere enn de som ikke har gjort.

2. Flytt kroppen din

Tai Chi og Yoga er to eksempler på motorterapier som står overfor stress på forskjellige måter. De langsommere former for yoga bruker bevisste puste teknikker mens de involverer muskler for å lengre og balansere. Tai Chi bruker sakte og bevisst bevegelser for å forbedre strømmen av energi gjennom kroppen. Begge praksis kan forbedre L’humør og konsentrasjon, og legge til en generell følelse av velvære.

3. Utforsk livet All & Outdoors

Å bruke tid i naturen kan hjelpe deg med å koble til igjen. Gå en tur, en’utflukt eller sykkel hjelper mange mennesker å avlede tankene dine fra bekymringer. L’trening generelt bidrar til å lindre spenning. Deretter kombinerer din favoritt type aktivitet med kunnskapen om samfunnet ditt, kan ha en positiv effekt på psoriasis symptomer.

4. Identifisere utløsere

Stress er veldig personlig. Å vite hva som gjør at du føler deg spesielt utsatt for følelser av ubehag, kan hjelpe deg med å lage nye velværemodeller. Du kan skrive ned hva som skjer i livet ditt når du føler deg stresset.

Med en’ide om hva disse følelsene forårsaker, kan du bruke ledelsesteknikker for å hindre at de mister kontrollen. Dyp pusting på stedet i 10-15 sekunder er nok til å hjelpe noen mennesker til å føle seg overveldet av stress.

5. Ha det gøy

Gjør noe du elsker kan bidra til å redusere stress. Mange liker å jobbe med håndverk, skrive, ta en tur, chatte med venner eller engasjere seg i andre selvhjelpsaktiviteter. En bit & # 8216; av tid for deg selv kan rydde dine ideer og laste nok av energi til å håndtere livsforpliktelser.

6. Tilordne prioritet til aktiviteter

Når tiden er utfordrende i arbeidet ditt eller i ditt personlige liv, er det lett å føle seg overveldet. Lag en liste over ting å gjøre og organisere aktivitetene du må fullføre i prioritetsordningen. Du kan ikke unngå hva du trenger å gjøre, men skriv ned aktivitetene og slette dem når du er ferdig med at du kan ta en stor vekt fra skuldrene dine. Still oppmerksomheten til en ting om gangen for å øke produktiviteten og redusere stress.

7. Gå i stykker

Det er flott å ta noen minutter å gjøre noe. Hvis noe er stresset deg, flytter du bort for litt & # 8216;. Tøm sinnet ved å ta en kort spasertur, ta en lur på 20 minutter eller meditere i noen minutter. En rask oppdatering kan være alt du trenger for å redusere stress, slik at du kan fokusere igjen på oppgaven din.

8. Følg et sunt kosthold

Spis sunne matvarer Ikke bare ta kroppen din, men også i tankene dine. Øk integral frokostblandinger, grønnsaker og frukt i stedet for rike matvarer av sukker, salt og mettet fett og trans. Også, unngå å drikke for mange alkohol eller drikke som inneholder koffein og røyking sigaretter. Du kan ikke høre en forskjell i stressnivåene dine om natten, men på lang sikt vil disse forbedringene til helsen din hjelpe deg.

9. Konsentrere deg om pusten din

Vi puster alle konstant, men hvor ofte fokuserer du på dette? Hvis du føler deg engstelig, kan du ikke motta så mye oksygen som lungene dine kan absorbere. Sitte eller ligge i et rolig sted, lukk øynene og pust over nesen til du hører magen; Abdomen utvide. Derfor pust ut og gjenta. Fokus på å gjøre dype åndedrag kan hjelpe deg med å slappe av og unngå stressende tanker.

10. Søvn

De fleste vet at søvn er viktig. Få vil føle seg sliten om dagen, men livet er ofte intruded og kan være en utfordring søvn godt om natten. Folk som bor med psoriasis, kan manifestere epidemier hvis tretthet bidrar til stress. Pust inn dypt før du går i seng, legg bort de elektroniske enhetene før du treffer arkene og unngå koffein og alkohol om kvelden kan gjøre det lettere å ha en avslappende natt.

11. Snakk med en venn eller en profesjonell

Noen ganger hjelper det også bare å snakke. Ingen bør føle seg alene når det gjelder stresshåndtering. Innsjekking med en venn eller terapeut hjelper mange mennesker til å oppdage nye stressstrategier og se deres utløsende faktorer på en annen måte. Å bruke tid med solidaritet venner kan også redusere følelser av depresjon og isolasjon.

L & # 8217;

Det er vanskelig å unnslippe følelser av stress i hverdagen. Men du kan sjekke svaret på stressutløsende faktorer. For folk som bor med psoriasis, ta en aktiv rolle i forebygging av stress, kan ikke bare forbedre sin generelle helse, men også redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av epidemier.

Konsentrere seg om fysisk og psykisk helse og få ekstern hjelp Når det trengs, kan du holde kontroll over tilstanden.