9 essensielle oljer for hårets vekst og helse: hva du skal bruke og hvordan du bruker

Beskrivelse

Essensielle oljer ekstraheres fra planter gjennom metoder som destillasjon eller fordampning. Mens essensielle oljer er mer kjent for sine aromatiske evner, inneholder de også sterke kjemiske egenskaper som kan være gunstige for helse.

De essensielle oljene har lenge vært brukt i alternative, østlige og homøopatiske medisiner takket være deres effektivitet og lav risiko for bivirkninger.

En fordel med noen essensielle oljer er forbedringen av hårhelsen. Forskjellige oljer kan gjøre alt fra’Hjelp håret vokse alle «8217 ekstra styrke og glans.

Essensielle oljer for håret ditt

1. Lavendel essensiell olje

L’Lavendelolje kan akselerere hårveksten. Å vite at L’Lavendelolje har egenskaper som kan generere cellevekst og redusere stress, har forskere fortsatt En studie på dyr Han oppdaget at denne oljen var i stand til å generere raskere hårvekst i mus.

Han har også antimikrobielle og antibakterielle egenskaper, som kan forbedre helsen til hodebunnen.

Bland forskjellige dråper lavendelolje i 3 ss olje. Vektor, som olivenolje eller oliven eller # 8217; løs kokosnøttolje, og bruk den direkte på hodebunnen. La det stå i minst 10 minutter før du vasker den og gjør sjampoen som du normalt ville. Du kan gjøre det flere ganger i uken.

2. Peppermynte essensiell olje

L’Peppermynteolje kan forårsake en følelse av kulde og prikking når sirkulasjonen øker i området som det påføres. Dette kan bidra til å fremme hårvekst under anagen (eller voksende) fasen.

En studie har funnet At’peppermynteolje, hvis den brukes på mus, økte antall follikler, dybden av follikler og generell hårvekst.

Bland 2 dråper peppermynte essensiell olje med oljebærer av ditt valg. Massasje det på hodebunnen og la den stå i 5 minutter før skyll grundig med sjampo og balsam.

3. Rosemary Essential Oil

Hvis du vil forbedre både hårtykkelse og hårvekst, # 8217; Rosemary Oil er et utmerket valg takket være evnen til å forbedre cellulær generasjon.

Ifølge en studie, Rosemary Oil utført så vel som minoxidil, en felles behandling for hårvekst, men med mindre kløe i hodebunnen som en bivirkning.

Bland forskjellige dråper rosmarinolje med oliven eller kokosolje og bruk den på hodebunnen. La det stå i minst 10 minutter før du skyller den med sjampoen. Gjør det to ganger i uken for å få de beste resultatene.

4. Cedar Wood Essential Oil

Du tror at 8217; Cedar Wood essensiell olje fremmer hårvekst og reduserer håravfall som balanserer oljeproduserende kjertler i hodebunnen. Det har også antifungal og antibakterielle egenskaper, som kan behandle forskjellige forhold som kan bidra til flass eller hårtap.

Inkludert i en blanding med lavendel og rosmarin, ble det også funnet L’Cedar Wood Extract Redusere håravfallet i de med alopecia areata.

Bland et par dråper essensiell olje av cedertre med 2 ss en vektorolje av ditt valg. Masser den på hodebunnen og la den stå i 10 minutter før du skyller den.

Det kan være vanskelig å finne i matbutikker, men du kan kanskje kjøpe den fra mindre naturlige matbutikker.

5. Citronella Essential Oil

Flasset kan være en vanlig lidelse og ha en sunn og flakless hodebunn er en viktig del av hårhelsen. L’Citrongras olje er en effektiv behandling mot flass, Med en studie fra 2015 oppdage at han betydelig reduserte flasset etter en uke.

L’Citrongras Oil for flass er mer effektiv når den brukes daglig. Bland noen dråper hver dag i sjampoen eller balsammet, og sørg for at den masseres på hodebunnen.

6. Essensiell olje av timian

Timian kan bidra til å fremme hårvekst ved å stimulere hodebunnen og aktivt forhindre håravfall. Som L’Cedarolje, selv L’Timo Oil viste seg å være nyttig Behandling av # 8217; alopecia aley.

Timian er spesielt sterk, selv blant essensielle oljer. Sett bare 2 små dråper i 2 spiseskjeer av en vektorolje før du bruker den på hodebunnen. La det stå i ca 10 minutter, skyll deretter.

7. Essensiell olje av salvie sclarea

Clarea Sage Oil Inneholder samme LINAX acetat som bidrar til å gjøre lavendelolje så effektiv i # 8217; øke hårveksten. Det kan forbedre hårstyrken, i tillegg til å øke hårveksten, noe som gjør håret vanskeligere å bryte.

Bland 3 dråper Cllarea Sage Oil med din favorittbalsam eller med 1 spiseskje olje. Vector. Hvis du bruker den daglig, skyll etter 2 minutter. Hvis du bruker det en eller to ganger i uken, la den stå på i 10 minutter.

8. Melaleuca essensiell olje

L’# 8217 Oil; Tea Tree har kraftige vaskemiddel, antibakterielle og antimikrobielle egenskaper. Hvis det brukes lokalt, kan det bidra til å koble fra hårsekkene og øke hårveksten.

Oljer av te-treet er tilgjengelig i mange konsentrasjoner, så det er viktig å følge produsentens indikasjoner. Noen er svært konsentrerte essensielle oljer og andre produkter blandes i en krem ​​eller olje.

TIL 2013 studie Også funnet at en blanding inneholdende olje Dell’Tea Tree og Minoxidil var mer effektiv enn bare minoxidil alene i å forbedre hårveksten, selv om ytterligere studier er nødvendig på P’bruk av olje bare litt te.

En revisjon i 2015 L’Tea Tree funnet er ofte brukt i Antifrafa behandlingsprodukter.

Du kan blande 10 dråper essensiell olje av Meleuca i din sjampo eller balsam og bruk den daglig. Eller du kan blande 3 dråper med 2 ss oljevektor og la den stå i 15 minutter før du skyller den.

9. Essentiallang-ylang essensiell olje

Mens de med hår og fett hud vil gjerne hoppe dette, # 8217; ylang-ylang olje er det ideelle for de med tørr hodebunn, som det kan Stimulere sebumproduksjonen.

Siden mangelen på olje og sebum nok gjør håret blitt tørket og skjøre, kan Ylang-Ylang forbedre hårstrukturen og redusere hårbrudd.

Bland 5 dråper essensiell olje av Ylang Ylang med 2 ss varmolje. Massere det på hodebunnen og vikle hodet med et varmt håndkle. La det stå i 30 minutter før du skyller den. Ylang-Ylang kan også bli funnet i forberedelser som sjampo eller kremer.

A’alternativ til oljen ekstrahert

Likvide vegetabilsk ekstraktolje

L’Equiseto Vegetabilsk olje er en ekstrahert olje, ikke en essensiell olje. Inneholder silika, som antas å forbedre hastigheten og styrken av hårveksten, så vel som potensielt flass.

Selv om ingen studio har evaluert den brukte horsetailoljen lokalt, a 2015 Studio Oppdaget at de orale tabletter som inneholdt oljen har forbedret vekst og hårstyrke hos kvinner med sparsomt hår.

Det kan også være effektivt som aktuelt behandling, med anekdotiske tester og teorier som tyder på at det kan bidra til å stimulere sirkulasjonen til hodebunnen og ha de samme fordelene som oral tablett. Du kan kjøpe den på nettet eller på din nærmeste naturlige matbutikk.

Følg produsentens anvisninger. Kan legges til sjampoen eller massasje på hodebunnen.

Risiko og potensielle komplikasjoner

Den større risikoen for essensielle oljer er L’hudirritasjon eller allergiske reaksjoner. Dette er spesielt vanlig når en essensiell olje påføres direkte på huden, så det er viktig å alltid bruke en vektorolje for å fortynne den.

Allergiske reaksjoner er også vanligere i de med sensitiv hud eller i de som har allergier, essensiell olje.

Symptomer på’hudirritasjon inkluderer:

  • Kontakteksem
  • Brenner, irriterende eller smertefull prikking
  • Rødhet i det berørte området

Tegnene til en allergisk reaksjon inkluderer:

  • alvorlig dermatitt
  • Hudutslett blærer
  • respiratoriske vanskeligheter
  • Hevelse i tungen eller krympingen av halsen

Bare større ungdommer og voksne bør bruke essensielle oljer for aktuell hårhelse. Hvis du tror at de essensielle oljene kan være til nytte for barnet ditt, spør barnelege først for å sikre at det er trygt.

For å evaluere irritasjonen, husk å teste en liten mengde blanding på et lite skinnområde før … Komplett bruk.

Ta bort

Essensielle oljer kan hjelpe deg med å forbedre håret ditt med en minimumsrisiko for bivirkninger til en overkommelig pris. De er også enkle å bruke.

For mange, bland litt med en vektorolje eller sjampo og påfør dem regelmessig i hodebunnen, kan øke vekst, styrke eller skinn av håret.