10 Vanlige spørsmål om Kinsey Trapper: COS & # 039; er, hvordan du bruker, presisjon og mer

Del på Pinterest

Hva så & # 8217;?

Kinsey-skalaen, også kjent som en heteroseksuell-homoseksuell evalueringsskala, er en av de eldgamle og mest brukte trappene for å beskrive seksuell orientering.

Selv om det er foreldet, var Kinsey-skalaen revolusjonerende på æraen. Han var blant de første modellene for å foreslå at seksualitet ikke er et spor der folk kunne beskrives som heteroseksuelle eller homoseksuelle.

I stedet anerkjenner Kinsey-skalaen at mange ikke er utelukkende heteroseksuelle eller eksklusivt homoseksuelle og nr. 8211; at # 8217; seksuell tiltrekning kan falle et sted i midten.

Hva det ser ut som?

Del på PinterestDesign av Ruth Basagoitia

Hvor kommer det fra?

Kinsey-skalaen ble utviklet av Alfred Kinsey, Wardell Pomeroy og Clyde Martin. Det ble publisert for første gang i Kinseys bok, Seksuell oppførsel i den menneskelige mannen & # 8221; i 1948.

Søket som brukes til å lage Kinsey-skalaen var basert på intervjuer med tusenvis av mennesker på deres historier og seksuell oppførsel.

Hvordan å bruke?

Det brukes til å beskrive seksuell orientering. Imidlertid er en dag d’i dag betraktes som foreldet, så det er ikke mye brukt utenfor den akademiske verden.

Den har begrensninger?

Som et fellesskap av Kinsey Institute på Indiana University Se, kinsey-skalaen har mange begrensninger.

Tar ikke hensyn til forskjellene mellom romantisk og seksuell veiledning

Du kan bli seksuelt tiltrukket av folk av en slags og romantisk tiltrukket av folk fra en annen. Dette er kjent som blandet eller krysset orientering.

Det tar ikke hensyn til Dell’aseksualitet

Selv om C’det er en & # 8220; x & # 8221; på Kinsey-skalaen for å beskrive & # 8220; ingen sosial kontakt eller reaksjon eller # 8221; betyr ikke nødvendigvis noen som har hatt sex, men er aseksuell.

Mange er ubehagelige i # 8217; identifisere seg med (eller bli identifisert som) et tall på en skala

Det er bare 7 poeng på stigen. C’er et mye bredere mangfold når det gjelder seksuell orientering.

Det er nok uendelige måter å prøve den seksuelle attraksjonen på.

To personer som er 3 på Kinsey-skalaen, for eksempel, kan ha svært forskjellige historier, følelser og seksuell oppførsel. Flattere dem i et enkelt nummer tar ikke hensyn til disse forskjellene.

Antar at den typen er binær

Anser ikke noen som ikke er utelukkende mannlig eller utelukkende feminin.

Reduserer biseksualitet til et punkt mellom homoseksualiteten og heteroseksualiteten og # 8217;

Ifølge Kinsey-skalaen, når interessen for en person av et kjønn øker, reduseres interessen for en annen person, som om de var to følelser i konkurranse og ikke-uavhengige erfaringer L’8217;.

Biseksualitet er en fin seksuell orientering.

Det er en & # 8220; test & # 8221; Basert på kinsey skalaen?

Nei. Begrepet & # 8220; Kinsey Scale Test & # 8221; Det brukes vanligvis, men ifølge Kinsey Institute, Det er ingen effektiv test basert på skalaen.

Det finnes ulike onlinequizzer basert på Kinsey-skalaen, men disse støttes ikke av dataene eller godkjente av Kinsey Institute.

Hvordan bestemme hvor du faller?

Hvis du bruker kinsey-skalaen for å beskrive din sexidentitet, kan du identifisere deg med et hvilket som helst nummer du føler deg trygge.

Hvis du ikke føler deg komfortabel i # 8217; bruk kinsey-skalaen for å beskrive deg selv, du kan bruke andre vilkår. Vår guide til de ulike retningslinjene inneholder 46 forskjellige vilkår per veiledning, oppførsel og tiltrekning.

Noen vilkår som brukes til å beskrive L’Seksuell orientering inkluderer:

 • Aseksuell. Prøv liten eller ingen seksuell tiltrekning for alle, uansett sex.
 • Biseksuell. Du er seksuelt tiltrukket av folk med to eller flere kjønn.
 • Grayssexual. Sjelden føler seksuell tiltrekning.
 • Demeasexual. Sjelden føler seksuell tiltrekning. Når du gjør det, er det bare etter å ha utviklet en sterk følelsesmessig forbindelse med noen.
 • Heteroseksuell. Du er bare seksuelt seksuelt av forskjellige sex folk fra deg.
 • Homoseksuell. Du er seksuelt tiltrukket av folk i ditt eget kjønn.
 • Pansexuell. Du er seksuelt tiltrukket av folk i alle kjønn.
 • Polysessual. Du er seksuelt tiltrukket av folk i mange kjønn, ikke alle.

Det samme kan også være verdt det for den romantiske orienteringen. Vilkårene for å beskrive den romantiske orienteringen inkluderer:

 • En romantisk. Prøv liten eller ingen romantisk attraksjon for alle, uansett sex.
 • Biromantisk. Du er romantisk tiltrukket av folk med to eller flere kjønn.
 • GrayRomantic. Prøv sjelden romantisk tiltrekning.
 • Demyromantisk. Prøv sjelden romantisk tiltrekning. Når du gjør det, er det bare etter å ha utviklet en sterk følelsesmessig forbindelse med noen.
 • Heteromantisk. Du er bare romantisk tiltrukket av folk av forskjellige sex av deg.
 • Omoromantic. Du er bare romantisk tiltrukket av folk i ditt eget kjønn.
 • Panomandic. Du er romantisk tiltrukket av folk i alle kjønn.
 • Polyromantisk. Du er romantisk tiltrukket av folk i mange kjønn, ikke alle.

Ditt nummer kan endres?

Jepp. Forskere bak Kinsey-skalaen har oppdaget at nummeret kan endres over tid, siden vår attraksjon, oppførsel og fantasier kan endres.

Skalaen er nærmere definert?

Jepp. Det er forskjellige skalaer eller måleinstrumenter utviklet som et svar på Kinsey-skalaen.

For tiden er det mer enn 200 trapper som brukes til å måle seksuell orientering per dag d’i dag. Her er det noe:

 • Klein Seksuell orienteringsnett (KSOG). Foreslått av Fritz Klein, den inklusive 21 forskjellige tall, som måler tidligere oppførsel, nåværende oppførsel og den ideelle oppførselen for hver av de syv variablene.
 • Selg evaluering av seksuell orientering (SASO). Foreslått av Randall l. Selg det målinger Ulike attributter & # 8211; inkludert seksuell attraksjon, identitet av seksuell orientering og seksuell oppførsel & # 8211; hver for seg.
 • Trapp. Utviklet av Michael D. Stormer, den plott Erotikk på en X og Y-akse, som beskriver et bredere spekter av seksuelle orienteringer.

Hver av disse skalaene har sine egne grenser og fordeler.

Hva er bunnlinjen?

Kinsey-skalaen har vært revolusjonerende når den ble utviklet for første gang, kastet grunnlaget for videre forskning på # 8217; seksuell orientering.

En dag d’I dag regnes det som foreldet, selv om noen fortsatt bruker den til å beskrive og forstå deres seksuelle orientering.

Sian Ferguson er en freelance skribent og utgiver basert i Cape Town, Sør-Afrika. Hans skrifter dekker spørsmål knyttet til sosial rettferdighet, cannabis og helse. Du kan komme i kontakt med henne Twitter.