10 spørsmål som din reumatolog vil at du skal gjøre

Hvis du har reumatoid artritt (AR), gå til revmatologen din til regelmessig planlagte avtaler. Denne internistdelspesialiseringen er det viktigste medlemmet av ditt assistansehold, og gir deg en «8217; analyse av tilstanden din og dens fremgang, samt innsikt i de nyeste behandlingene.

Men skjerm autoimmun feil kan være en utfordrende oppgave. Symptomer som hevelse og smertefulle ledd Gå og nye problemer er utviklet. Behandlinger kan også slutte å fungere. Det er mye å huske, og du kan finne ut at du glemmer å stille viktige spørsmål under avtalen. Her er noen ting å huske på at din reumatolog vil at du skal spørre.

Første diagnose

Øyeblikksmomentet kan forårsake angst i mange, selv om noen auditions også en følelse av lettelse på grunn av at tilstanden er identifisert og kan behandles. Mens du får all denne nye informasjonen, vil det være nyttig å begynne å holde en dagbok eller et sykepleie register som du bærer med deg til alle avtalene og bruker til å overvåke dine forhold hjemme. Under avtalene for den første diagnosen, legger du disse viktige spørsmålene til din reumatolog:

1. Hva er mitt perspektiv?

Selv om L’AR fører til en annen måte hos alle pasienter, er det viktig å forstå noen poeng til felles. Sykdommen er kronisk, noe som betyr at det nesten sikkert vil vare hele livet. Imidlertid betyr ikke kronisk umulig. L’AR har sykluser og kan gå til remisjon.

Siste behandlinger, som for eksempel Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD) Og organisk, Lagre pasienter fra langvarig fellesskade og la dem nyte et fullt liv. Spør legen din hva prospektet ditt er og prøv å legge merke til de gode nyhetene sammen med den mest bekymringsfulle informasjonen.

2. Det er arvelig?

Elyse Rubenstein, MD, Rhematologist på Providence Saint John’Saint Monica’s Health Center, California, understreker at det er viktig å vurdere # 8217-effekten på familien din. Hvis du har barn, kan du spørre om de kan utvikle Ra.

Mens’Ra Heritability det er komplekst, det virker som om det er en fil Mer sannsynlighet å utvikle ra hvis noen i familien din er det ha.

3. Når jeg kan trene igjen?

Tretthet, smerte, søvnløshet og depresjon kan forstyrre regelmessig trening. Selv en gang diagnostisert, kan du være redd for å trene på grunn av virkningen på de berørte leddene.

Men bevegelse er grunnleggende for å håndtere og håndtere L & # 8217;. En 2011 studere Han fant ut at øvelsen har spesifikke helsemessige fordeler for personer med AR. Spør legen din når du kan ta deg til å flytte og hvilke øvelser du vil være mer nyttig. Svømming eller # 8217; vann aerobic er spesielt nyttig for folk med ar.

4. Hvor lenge før medisinen min?

I flere tiår før årene og nr. 8216; 1990 var ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) og kortikosteroider de viktigste prescriptive løsningene for personer med AR. De gir relativt rask lettelse for hevelse og smerte og er fortsatt i bruk. (Reseptet av opiater analgetika er i tilbakegang på grunn av deres høye avhengighet av avhengighet Administrasjon av håndhevelsesmidler Han bestilte en reduksjon i produksjonsrenten som startet i 2017.)

Men to behandlinger & # 8211; Dmard, hvorav metotreksatet er den vanligste og organiske & # 8211; De har en annen tilnærming. De har en innvirkning på de cellulære gatene som fører til betennelsen. Dette er gode behandlinger for mange mennesker med AR, hvorfor stoppe betennelsen kan forhindre permanent felles skade. Men de tar lengre tid å jobbe. Spør legen din om hans erfaring i [8217; bruk av disse stoffene.

Eksisterende diagnose

Hvis du klarer din RA fra en PO & # 8216; av tid, har du sannsynligvis en rutine etablert for doktorgers avtaler. Ankomster, de vitale tegnene er tatt og blodet trukket tilbake, så møter legen din for å diskutere staten din og eventuelle nye utviklinger. Her er noen spørsmål å vurdere:

5. Jeg kan bli gravid?

Hvem vi er 90 prosent av folk med ra før eller senere vil ta DMARD metotrexat. Det anses generelt trygt for vanlig og håndterlig bruk bivirkninger.

Imidlertid er dette stoffet RA også en abortiv, noe som betyr at det vil føre til at graviditetsavbrudd. Du bør alltid bruke prevensjon når du tar metotrexatet. Og du bør alltid spørre legen din om du tenker på å bli gravid. & # 8220; Virkelig, vi bør snakke med graviditetspatienter uten å spørre det & # 8221; sier Stuart d. Kaplan, MD, sjef for rematologi på South Nassau Community Hospital I Oceanside, New York.

Hvis du er en kvinne med revmatoid artritt, kan du ha en sunn graviditet (du kan også nyte en å ødelegge fra symptomene på & sunne barn. Forsikre bare å regelmessig konsultere din reumatolog.

6. Hva skjer hvis medisinene mine slutter å fungere?

Fans og kortikosteroider hjelper mennesker med å kontrollere smerte og hevelse, mens Dmards senker utviklingen av sykdommen og kan lagre leddene. Sannsynligvis har du blitt foreskrevet disse stoffene umiddelbart etter diagnosen. Men de kan ikke alltid jobbe.

Behovet for ytterligere eller forskjellige stoffer kan være midlertidige. For eksempel, under en forverring, kan du trenge en ytterligere midlertidig lindring fra smerte. Du må kanskje også endre eller legge til behandlinger over tid.

Snakk med din reumatolog under behandling for å forstå hvordan du forstår når en behandling ikke lenger fungerer og hvordan man planlegger en endring i behandlingen når det er nødvendig.

7. Hvilke nye behandlinger er tilgjengelige?

Forskning og utvikling av behandlingen av behandlingen; Ar er raskt fremvoksende. I tillegg til eldre Dmards som metotrexato, er nyere biologiske samtaler tilgjengelige. Disse fungerer på samme måte som DMARD, blokkerer den cellulære betennelsen, men er mer målrettet i samspillet med immunforsvaret.

Utholdenhet celler Det kan være lovende som behandling av & # 8217;. Pasienter som ikke reagerer på tradisjonell farmakologisk behandling og prøver å potensielt redusere deres narkotikamisbruk, bør spørre legen din informasjon om stamcelleterapi & # 8221; sier Andre Lallande, Do, Medical Director of Stemgenex Medical Group.

8. Hva utløser mine raketter?

Rehaustiseringsmalen av remisjonen til # 8217; AR kan virke spesielt urettferdig. En dag føler du deg bra om neste dag, kan du knapt komme seg ut av sengen. Du kan slette en liten og # 8216; av smerte fra denne urettferdigheten hvis du etablerer grunnen til at du får raketter & # 8211; I det minste så har du en’ide om hva du skal unngå, eller du kan være oppmerksom på en glød som kommer.

Å holde en omsorgsdagbok kan hjelpe deg med å spore ut forverringsutløserne, samt rådgivning med din reumatolog. Informert om deres erfaring med andre pasienter. Sammen, referer til deres avtale registrering for å identifisere hva symptomene på sykdommen kunne aktivere.

9. Og farmakologiske interaksjoner?

Utvalget av medisiner for L’Ar kan være overveldende. Selv om du ikke utvikler RA Comorbidity Som kardiovaskulære problemer eller depresjon vil du sannsynligvis ta et antiinflammatorisk resept, et kortikosteroid, minst en DMARD og muligens en biologisk. Disse stoffene anses å være trygge å samarbeide, men hvis du lurer på hvordan medisinene dine kan samhandle med andre stoffer, spør legen din.

10. Jeg må virkelig ta medisinene mine for alltid hvis jeg føler meg bra?

Kanskje du er heldig, og din RA har gått inn i en stor remisjon. Du skjønner at du er i stand til å bevege seg som en gang, og din smerte og tretthet har redusert. Det kan være at din RA er helbredet? Og du kan slutte å ta medisiner? Svaret på begge disse spørsmålene er nei.

L’Ar har ingen omsorg, selv om moderne terapier kan bringe lettelse og forhindre ytterligere skade. Du må fortsette å ta medisiner til å føle deg bra. «Når det gjelder remisjon med narkotika, vil pasientene opprettholde en lav sykdomsaktivitet eller i noen tilfeller enhver identifiserbar aktivitet av sykdommen ved å fortsette å administrere legemidler. Når stoffene blir avbrutt, er C’høy sannsynlighet for sykdomsaktivering og eksacerbasjoner som oppstår igjen og sier Rubenstein.

Imidlertid kan legen vurdere å redusere dosen av legemidlet og / eller forenkle kombinasjonen av narkotika med forsiktig overvåking.

L & # 8217;

Din reumatolog er din partner i det du håper vil være en sunn reise for å behandle din ra. Denne reisen er lang og kan bli svært komplisert når du legger til og trekker opp behandlinger og som dine sykdomsdivamps, helbreder eller utvikler nye funksjoner. Hold en pleie dagbok for å skrive ned dine erfaringer, liste medisiner og overvåke symptomer. Bruk denne bærbare datamaskinen også som et sted å liste spørsmålene til din neste reumatologyavtale. Ikke nøl med å spørre dem.