10 måter å lindre ondt i halsen

Del på Pinterest

Du har sannsynligvis opplevd symptomer på ondt i halsen en eller flere ganger i livet ditt. Kløe, ønsket om å klø og følelsen av brenning er ikke hyggelig i det hele tatt, spesielt hvis du har andre kjølesymptomer eller et mer alvorlig virus. En sår hals kan få deg til å føle deg virkelig ulykkelig.

Men i de fleste tilfeller kan du finne lettelse uten å gå vekk fra legen din. Her er 10 måter å føle seg bedre når du har ondt i halsen:

1. Gargars med saltet vann

Gargars med saltet varmt vann kan bidra til å berolige ondt i halsen. Saltet tiltrekker slim fra hovent og betent stoff og bidrar til å lindre ubehag.

Mayo Clinic anbefaler å kombinere fra 1/4 til 1/2 teskje kjøkkensalt med 4-8 gram varmt vann. Bland til saltet smelter. Gjør deretter gurgelen med blandingen i flere sekunder og spytt. Gjenta disse gargsen flere ganger om dagen.

2. Suge på en lozenge

Noen benk hals pads inneholder mentol, en ingrediens som kan forsiktig numre halsen stoffet. Dette kan gi midlertidig brennende lettelse og smerte. I en klemme kan noen godteri ha samme effekt.

Candies og hoste dråper øker spyttproduksjonen og bidrar til å holde halsen fuktig. Men verken candies eller pads vil imidlertid lindre sår halsen og medisinske tabletter eller like effektivt, og snart kan du trenge ny lettelse.

Unngå å gi godteri eller hosteputer til små barn. Begge representerer en risiko for kvelning.

3. Prøv å bruke benk smertestillende midler

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), forårsaker virusene en sår hals. Virus kan ikke behandles med antibiotika, da de bare dreper bakterier. I stedet må viruset gjøre kurset ditt i kroppen din.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) fra telleren som ibuprofen (Advil, Motrin Ib) eller naproser (Aleeve) kan redusere betennelsen og hevelsen i halsen. De kan også lindre smerte eller kløe.

4. Litt & # 8216; honning vil gjøre det bra

Varm te myknet med honning kan bidra til å berolige ondt i halsen. Te er også hydrert, som er et annet viktig skritt i behandlingen av ondt i halsen. Forbered en kopp neste gang du sårer halsen din.

Du kan vurdere å velge en grønn te, som fungerer som en antibakteriell, smertestillende og er en rik kilde til antioksidanter, samt bidrar til å redusere betennelsen.

Honning har en annen fordel når du er syk. Forskningen viser at det er en effektiv suppressor av hoste og fungerer, så vel som en tellermedisinering for denne tilstanden.

5. Prøv en echinacea og Salvia spray

Bruk en spray som inneholder en kombinasjon av echinacea og salvie. En studie publisert på # 8217; European Journal of Medical Research har oppdaget at denne urte remedien lindrer sår hals samt bench-top sprayer.

6. Wooly

Å holde seg hydrert er en viktig del av behandlingen av ondt i halsen. Når du dehydrerer deg, kan kroppen din ikke produsere nok spytt og slim for å holde halsen naturlig smurt, og dette vil forverre hevelse og # 8217; betennelse.

L’Vann er et godt alternativ, så vel som te eller varme supper. Imidlertid kan te eller varm suppe brenne en følsom hals og forverre problemet.

Unngå koffein og alkohol, alkohol, som kan dehydrere videre.

7. Bruk en luftfukter

Åndedrettsvåtluft kan bidra til å berolige betente vev i nesen og halsen. Bruk en kald dampfukter for å øke mengden fuktighet i rommet ditt. Du kan kjøpe luftfuktere i de fleste butikker.

8. Nyt en varm dusj

Hvis du ikke har en luftfukter, kan du fortsatt utnytte fordelene med den fuktige luften;. Pustet damp produsert av en varm dusj bidrar til å redusere hevelse og lindre ubehag i ondt i halsen.

Du kan også lage damp ved å skyve veldig varmt vann i en vask. Sett et håndkle på hodet og brettet på vasken for å puste dampen. Fortsett å puste dypt i flere minutter og gjenta hver gang det er nødvendig; Dette vil bidra til å lindre ondt i halsen.

Du kan også koke vann i en pott i 30 minutter for å øke fuktigheten i hjemmet ditt. Legg til en skje med salve til mentolen, som Vick Vaporub, All’kokende vann for å fylle luften med Menthol Decongestant Aromas.

9. Hodet opp

Når, i tillegg til ondt i halsen, føler du deg overbelastet, legg en eller to flere puter under hodet. L’Ekstra høyde vil hjelpe deg med å puste lettere. Når overbelastning løser, trenger du ikke å sove med munnen din åpen, som kan tørke opp halsen og gjøre den enda mer sår.

10. Be om en oppskrift

Virus forårsaker ondt i halsen, men noen ganger kan skyldige bakterier, som Streptococcus, som forårsaker Streptococcus. Hvis sår halsen ikke går bort eller forverres, eller hvis du har feber, kontakt legen din for en streptokokk test. Et antibiotikum kan trenge.

Hvis legen din foreskriver den, utfør fullstendig behandling. Ikke slutte å ta medisinen, selv om symptomene forsvinner og begynner å føle seg bedre. Stopp antibiotika kan forlate noen bakterier i live som kan gjøre deg syk igjen, og bakteriene som overlever, kunne slutte å svare på antibiotikumet.

Sår hals hos barn

En sår hals er en felles barndomsbetingelse. Det skyldes ofte virus og forbedrer innen fire eller fem dager. Hvis barnet ditt har feber på 101 ° F (38.3 ° C) eller høyere, ta den til sin barnelege. Feber kan være et tegn på ondt i halsen. Siden Streptococcus er forårsaket av bakterier, må den behandles med et antibiotika.

Du kan lindre barnets smerte med narkotika som paracetamol (Tylenol for barn) eller L’Ibuprofen (Advil eller Motrin for barn). Du bør først sjekke med barnets barnelege, hvis du har mindre enn seks måneder. Du bør ikke administreres L’aspirin (bufferin) til barn under 18 år, på grunn av risikoen for en sjelden, men alvorlig tilstand som heter Reye Syndrome.

Her er andre måter å lindre sønns sår hals:

Unngå å bruke sprøyter for ondt i halsen på barn. Disse produktene inneholder anestetisk benzokain (anbesol), som kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen barn.

Når skal du se en lege

Du trenger ikke å tåle en sår hals. Mange benkbehandlinger og hjemmelagde rettsmidler kan hjelpe deg med å finne en løsning på smerte og ubehagelig.

Hvis smerte ikke forbedrer, kontakt legen din. Fikse også en avtale hvis:

Forebygging

En måte å unngå bakteriene som forårsaker ondt i halsen, er å vaske hender med varmt vann og såpe hele dagen. Hvis du ikke har en vask i nærheten, bruk et desinfeksjonsmiddel for alkoholbaserte hender. Vask hendene når du berører vanlige overflater som dørene eller tastaturene, når jeg holder hånden til noen, eller du er utsatt for folk som hoster eller nyser.

Unngå å holde seg nær noen som er syk. Ikke del personlige gjenstander, som tannbørster, briller og bestikk med ingen. Og hold motstanden til kroppen din som spiser, sover godt og gjør trening.

P:

Hvilke typer te og supper er det beste for ondt i halsen?

R:

L’varmt vann er hva lettelse. Du kan bruke noen te du liker, som kamille, peppermynte, olong eller jasmin. L’la honning vil bidra til den beroligende effekten av ondt i halsen, takket være konsistensen og til det faktum at det er «og # 8221; eller vil dekke halsen.

Supper er svært effektive, alltid takket være varmtvannet, innholdet og dets konsistens. En kylling eller lett biff buljong vil også være bra. Saltet i suppen vil bidra til å oppløse slimet og fettet som den inneholder, vil dekke halsen.

Dr. George Kruciks svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Les l’element på engelsk