10 Husholdningsartikler for tørt hår

Når håret ditt er tørt til berøring, kan de også være skjøre og vanskelig å møte. Men å ha tørt hår betyr ikke at du har et større helseproblem eller det er noe galt med håret ditt du har.

L’soleksponering, heteste frisyre, fuktighet, røyk og mer kan fortsatt bidra til å gjøre skadet og tørt hår.

Den gode nyheten er at det er noen ting du kan gjøre hvis du vil redusere håret ditt.

1. Ta en trim

Hvis håret ditt er for tørt, kan det hende du trenger en gjenoppretting i form av et nytt kutt. Selv om håret ditt ikke er veldig lenge, kan de doble spikene gjøre håret vanskelig å stunne og få dem til å se tørket eller grov.

Besøk din stylist og kutt hår som er usunn og vei ned frisk hårvekst. Allerede at du er, spør designeren om han har råd til din spesielle type og lengde på håret. De kan anbefale en ny styling rutine for å hindre at håret ditt blir skadet.

2. Ta vitaminer

Du vet at du trenger visse vitaminer til å mate kroppen din, men noen vitaminer har direkte innvirkning på håret ditt og neglene dine. Vitamin A, vitamin C, biotin (noen ganger kalt vitamin H) og mineraljern bidrar til å gjøre håret sunnere.

Fordi prenatale vitaminer inneholder alle vitaminene ovenfor, tar noen mennesker bare for hvordan de påvirker håret på. For øyeblikket er det også populære ansette kosttilskudd som bare inneholder biotin for å forbedre håret utseendet. derimot, nyere forskning støtter ikke ideen om at biotinet gjør en stor forskjell. Du kan også vurdere havproteintilskudd, som har blitt vist For å hjelpe håret ditt er sunnere.

3. Legg omega-3 og antioksidanter til kostholdet ditt

Marine protein hindrer at håret ditt tynner og kan få dem til å se mer skinnende ut. For å oppnå lignende resultater uten å ansette et supplement, øker det mengden av havprotein i kostholdet ditt. Dette inkluderer:

 • laks
 • Østers
 • makrell
 • tunfisk fisk
 • sardiner

De er alle rike på peptider og omega-3, som kan gjøre håret skinnende.

Du kan også vurdere å spise flere antioksidanter for å bekjempe oksidativt stress, noe som gjør håret til å se ut større. Noen matvarer som er rik på antioksidanter, inkluderer:

 • valnøtter
 • bønner
 • blåbær
 • brokkoli
 • tomater

Mayo Clinic understreker sunne fettstoffer, som de som finnes i # 8217; Canola Oil, for bedre hårhelse.

4. Unngå å vaske håret hver dag

Sjampoen fjerner smuss og svette fra håret, men også Hun striper ditt sebumhår. Sebum er den naturlige oljen som gjør håret enklere å vedlikeholde, og når du har riktig mengde, skinnende. For sebum fører til et fettete hår aspekt.

Men du trenger sannsynligvis ikke å stripe håret ditt på sebum hver dag: Du kan mest sannsynlig vaske håret hver annen dag og se håret ditt ser sunnere tilsvarende. Hvis du ikke kan tilbringe en dag mellom en vask og # 8217; Annet, bruk minst en bestemt sjampo for tørt hår eller prøv en sjampo for barn. Begge avskrekkene for å forsiktig fjerne håret helt fra sin naturlige olje.

5. Vikle håret ditt i stedet for å tørke dem alle & # 8217;

Hvis håret ditt er skjøre og vanskelig å stinke etter vask, kan du miste for mye fuktighet under tørkingsprosessen. Prøv å pakke hår med en klut eller et håndkle etter at du har vasket dem i stedet for å forlate dem for å tørke alle & # 8217;.

Hvis du sover med vått hår, bruk en silkepute for å hindre at hårfuktigheten blir absorbert av putene. Hvis du forlater håret ditt vått i lange perioder, En studie av 2011 observert skade de var sammenlignbare med tørking.

6. Reduser varm styling

Hot styling å krølle, glatte eller legge til volum i håret ditt, kan ha vært en del av din daglige rutine i årevis. Det kan også være grunnen til at håret ditt er tørt.

TIL studere av hårstammen før og etter tørking viste betydelig skade på deltakernes hår. Hvis du har tenkt å tørke håret ditt, hold’Minst 6 tommer unna Fra hårakselen for å få de beste resultatene.

7. Prøv mer kalde dusjer

Også l’varmt vann du bruker til å skylle kroppen i dusjen kan brenne håret ditt. Kalde dusjer har noen helsemessige fordeler og vokser hår raskere kan være en av disse. Etter å ha vasket håret og vasket håret i dusjen, skyller du under en temperatur på # 8217; kjøligere vann i ett eller to minutter for å revitalisere tråder og oppdatere hodebunnen.

8. Bruk essensielle oljer

Den marokkanske arganoljen har blitt et populært hjemmemedisin for tørt hår. Vi vet ikke mye om hvordan eller hvis dette løser Definitivt fungerer, Men det er lett å prøve. L’bruk av noen få dråper argan olje på hår tips kan gi ham et mer raffinert og elastisk utseende. Andre essensielle oljer, som L’peppermynteolje og L’Lavendelolje, jeg kan hjelpe Stopp håravfall og hindre brudd.

Bland arganolje sammen, peppermynteolje, lavendelolje og oljevektor som kokosnøttoljen for å skape et raskt sprut av hårparfyme, kan få håret til å føle seg mindre tørket over tid.

9. Ha på en hatt

Ultrafiolette stråler kan skade Håret stammer på samme måte som de kan skade huden. Hvis du har tørket hår, begrenser håret til disse strålene. Bruk en lue i dine daglige aktiviteter og unngår L’langvarig eksponering for solen. Hvis håret ditt allerede har blitt utsatt for UV-stråler, glatt litt & # 8216; ren aloe vera gel på håret kan bidra til å reparere skade.

10. Prøv kokosnøttoljen

L’kokosnøttolje er en naturlig mykgjørende. Dette betyr at det fyller de tomme mellomromene i hårstrengene hvis de har blitt skadet av varme eller solen. En studie fra 2005, Han har vist at kokosoljen er spesielt effektiv i penetrasjon av hårfibre.

Sammering hårlås for låsing, kokosnøttoljen forbedrer det generelle aspektet av håret ditt. Du kan gi håret en kondisjonering av oppvarmet kokosnøttolje en gang i uken.

 • Begynn med tørt hår og kokosnøttolje ved romtemperatur.
 • Gni en PO & # 8216; av kokosnøttolje blant hendene i hendene før du bruker den, fokuserer på endene, på toppen av hodet og på hårets rot.
 • Mettet, men ikke fordyp, håret ditt i # 8217; kokosnøttolje mens du gjentar denne prosessen og la håret stå i ca 20 minutter.
 • Rens grundig.

Ta bort

Prøv hjemme rettsmidler for ditt tørre hår er ganske enkelt, uten risiko for deg. Men langsiktig fell og brudd kan være et tegn på andre helseproblemer. Snakk med en hudlege hvis du har en av disse symptomene:

 • Hår kommer ut i tufts
 • Calvi poeng eller mønstre av skallethet
 • Hår som bryter når du pusser dem