10 måter å rekonstruere tillit til et forhold

Del på Pinterest

Tillit er en viktig del av et sterkt forhold, men finner ikke sted raskt. Og en gang brøt, er det vanskelig å rekonstruere den.

Når du tenker på omstendigheter som kan ta deg til å miste tilliten til partneren din, kan du umiddelbart komme i tankene umiddelbart. Men juks er ikke den eneste måten å bryte tillit til et forhold.

Andre muligheter inkluderer:

 • En modell for å gå tilbake på ordet eller ødelegge løftene
 • Det er ingen for partneren din på en tid med behov
 • beholde eller beholde noe
 • lyve eller manipulere
 • en modell for ikke å dele følelser åpent

Hva betyr egentlig tillit?

Før du undersøker hvordan du rekonstruerer tillit, er det viktig å forstå det så «8217; er akkurat tillit.

For å starte, kan det være nyttig å tenke på tillit som et valg som noen har å gjøre. Du kan ikke få noen til å stole på deg. Du kan ikke velge å stole på noen til det viser at det er verdig til det.

Tegn på tillit i et forhold

Tillit kan bety forskjellige ting for forskjellige mennesker. I et romantisk forhold kan tillit bety:

 • Du føler deg engasjert i rapporten og i din partner.
 • Du føler deg trygg med partneren din, og du vet at det vil respektere fysiske og følelsesmessige grenser.
 • Du vet at partneren din lytter til når du kommuniserer dine behov og følelser.
 • Du føler ikke behovet for å skjule ting til din partner.
 • Du og din partner respekterer deg hverandre.
 • Du kan være sårbar sammen.
 • Du støtter hverandre.

Det er også viktig å forstå hvilken tillit ikke er.

I et forhold, for eksempel, betyr tillit ikke nødvendigvis at du sier din partner hver eneste ting som passerer deg gjennom ditt sinn. Det er helt normalt å ha personlige tanker du holder for deg.

Tillit betyr heller ikke gjensidig tilgang:

 • bankkontoer (med mindre de deles)
 • personlig datamaskin
 • mobiltelefoner
 • Social Media Account

Du har kanskje ikke noe imot å dele denne informasjonen, spesielt i nødstilfeller. Men tilstedeværelsen av tillit til et forhold betyr generelt at du ikke trenger å sjekke partneren din. Du stoler på dem, og du føler deg i stand til å snakke om noen bekymring du måtte ha.

Rekonstruere tillit når du har blitt forrådt

Å ha noen som bryter tilliten din, kan få deg til å føle seg såret, sjokkert og til og med fysisk syk. Kan presse deg til å vurdere ditt forhold & # 8211; Og din partner & # 8211; på en annen måte.

Hvis du vil prøve å rekonstruere tillit, er det noen gode utgangspunkt.

Vurderer årsaken til løgner eller svik

Da de løy deg, kan du ikke bekymre deg for årsakene til.

Men folk ligger noen ganger når de bare ikke vet hvordan de skal gjøre noe. Dette gjør ikke valget riktig, men kan hjelpe deg med å vurdere hvordan du kanskje har reagert i sin posisjon.

Selvfølgelig kunne partneren din ha forrådt deg for å beskytte deg, men kan ha hatt en annen grunn. De prøvde å beskytte deg mot dårlige nyheter? Tegn det beste ut fra en situasjon med dårlige penger? Hjelpe et familiemedlem?

Kanskje er tilliten til tillit resultatet av en dårlig kommunikasjon eller en misforståelse.

Uansett hva som skjedde, er det viktig å klargjøre at det de ikke var ok. Men å vite årsakene til deres handlinger kan hjelpe deg med å bestemme om du er i stand til å begynne å rekonstruere tilliten som når du deler.

Kommunisere, kommunisere, kommunisere

Det kan være smertefullt eller ubehagelig, men en av de viktigste aspektene av tillit restaurering etter svik er å snakke med din partner av situasjonen.

Legg til side en bit & # 8216; av tid til å fortelle dem tydelig:

 • Hvordan du føler om situasjonen
 • Fordi tilliten av tilliten såret deg
 • Hva du trenger for å begynne å rekonstruere tillit

Gi dem sjansen til å snakke, men vær oppmerksom på deres oppriktighet. De beklager og virker virkelig omvendt? Eller de er på defensiv og motvillig til å innrømme deres svik?

Du kan føle seg følelsesmessig eller opprørt under denne samtalen. Disse følelsene er helt gyldige. Hvis du føler deg for sint for å fortsette å kommunisere på en produktiv måte, ta en pause og tilbake på’Emnet senere.

Praksis tilgivelse

Hvis du vil reparere en rapport etter en svik, er tilgivelse nøkkelen. Ikke bare vil du tilgi din partner, men du må kanskje også tilgi deg selv.

Klandre deg på en eller annen måte for det som skjedde, kan blokkeres i tvil om deg selv. Dette kan skade muligheten for å skyte forholdet ditt.

Avhengig av svik, kan det være vanskelig å sende partneren din og gå videre. Men prøv å huske at å tilgi partneren din betyr ikke å si at det han gjorde var ok.

Snarere, du godkjenner deg selv for å komme til uttrykk for det som skjedde og la det i det siste. Du gir også din partner muligheten til å lære og vokse fra dine feil.

Unngå å fokusere på fortiden

Etter å ha diskutert bunnen av svik, er det generelt bedre å stille spørsmålet. Dette betyr at du ikke vil løfte den til fremtidige diskusjoner.

Vi anbefaler også at du stadig sjekker partneren din for å sikre at du ikke lyver igjen.

Det er ikke alltid lett, spesielt alle & # 8217;. Du kan ha problemer med å slippe av svik og finne det vanskelig å begynne å stole på partneren din, spesielt hvis du er bekymret for en annen svik.

Men når du bestemmer deg for å gi en ny sjanse til forholdet, bestemmer du også å stole på partneren din igjen. Kanskje du ikke kan stole på dem helt med en gang, men du er insinuerende at du vil gi tillit til sjansen til å angre.

Hvis du ikke kan fortsette å tenke på hva som skjedde, eller du er i tvil om fremtidens ærlighet eller lojalitet i partneren din, kan par rådgivning hjelpe deg. Men disse tegnene kan også tyde på at du kanskje ikke er klar til å jobbe på rapporten.

Rekonstruere tillit når du såret noen

Du tar feil. Kanskje du løy og såret din partner eller skjult informasjon du trodde ville bli såret.

Uansett årsakene dine, vet du at du forårsaket deres smerte og føler seg syk. Du tror kanskje du ville gjøre noe for å vise dem at de kan stole på deg igjen.

Først av alt, er det viktig å forstå at ødelagt tillit kan være uopprettelig. Men hvis begge ikke vil jobbe for å reparere rapporten, er det noen nyttige skritt du kan gjøre.

Anser hvorfor # 8217; du gjorde det

Før vi driver prosessen med gjenoppbygging av tillit, anbefaler vi deg å sjekke med deg selv for å forstå hvorfor # 8217; du gjorde det.

Det er mulig at du ønsket å avslutte forholdet, men du visste ikke hvordan? O c’de var spesifikke behov som ikke var fornøyd med partneren din? Eller det var bare en dum feil?

Å forstå motivasjonene som ligger bak din oppførsel, kan være vanskelig, men det er en avgjørende del å rekonstruere tillit.

Jeg beklager oppriktig

Hvis du løy, lurte eller skadet på en annen måte partnerens tillit til deg, er de oppriktige unnskyldningene en god måte å begynne å gjøre. Det er viktig å gjenkjenne at det har begått en feil.

Husk bare at dine unnskyldninger ikke er på tide å rettferdiggjøre dine handlinger eller forklare situasjonen. Hvis noen faktorer har påvirket dine handlinger, kan du alltid dele dem med partneren din etter å ha blitt unnskyldt og deltok i situasjonen.

Være spesifikk

Når du beklager, vær spesifikk for å vise at du vet hva du gjorde, er galt. Bruk uttalelser i & # 8221;. Unngå å skylde på partneren din.

For eksempel, i stedet for & # 8220; Beklager, jeg såret & # 8221; Test:

«Jeg beklager at jeg løy på hvor jeg skulle. Jeg vet at jeg burde fortelle deg sannheten, og jeg beklager at du forårsaket smerte. Jeg vil at du skal vite at jeg aldri vil gjøre det igjen. & # 8221;

Pass på at du følger dem ved å si hvordan du har tenkt å unngå å gjenta samme feil. Hvis du ikke er sikker på hva de trenger deg til å jobbe på rapporten, kan du spørre. Pass på at du bare er klar og villig høre på svaret deres.

Fra tid til din partner

Selv om du er klar til å be om unnskyldning, snakk om hva som skjedde og begynn å jobbe på ting, kan partneren din ikke være klar ennå klar. Det kan ta litt tid å komme til vilkår med en svik eller en ødelagt tillit.

Folk behandler også ting på forskjellige måter. Din partner vil kanskje snakke umiddelbart. Men de kunne også være nødvendige dager eller uker før du kan løse problemet med deg.

Det er viktig å unngå å presse dem til å diskutere før de er klare. Beklager og la partneren din vite at du er klar når den er. Hvis du i mellomtiden har problemer med å vurdere sjansen til å snakke med en konsulent som kan tilby en upartisk og støtteveiledning.

La deg bli styrt av deres behov

Din partner kan trenge plass og tid før du kan diskutere # 8217;. Og ofte kan dette innebære fysisk plass.

Det kan være vanskelig å håndtere, men å respektere grensene og behovene til partneren din kan gjøre mye for å vise deg at det kan avhenge av deg igjen.

Din partner kan kreve mer åpenhet og kommunikasjon fra deg i fremtiden. Dette er vanlig etter en troaseng av tillit. Du kan også ønske deg velkommen din telefon og datamaskinen din med partneren din for å demonstrere din ærlighet.

Men hvis du har fremgang i å reparere forholdet ditt og partneren din fortsetter å overvåke aktivitetene dine og kommunikasjonen med andre, kan det hende at du snakker med et par konsulent.

Forpliktet til å kommunisere tydelig

I # 8217; umiddelbar etter trustsavbrudd vil du svare på spørsmål om partneren din og forplikte deg til å bli helt åpnet med dem i fremtiden.

For å gjøre dette må du sørge for at du er klar over kommunikasjonsnivået de trenger.

La oss si at du brøt deres selvtillit gjemmer deg litt informasjon du ikke trodde de var veldig viktige, og du forstod ikke hvorfor de følte seg så forrådt. Dette kan tyde på at C’det er et dypere problem med kommunikasjon i forholdet ditt.

Hvis du vil reparere forholdet ditt og unngå å skade partneren din igjen i fremtiden, må du oppnå en gjensidig forståelse av hvor god kommunikasjon er.

Misforståelser eller misforståelser kan noen ganger forårsake så mye smerte som forsettlig uærlighet.

Og detaljene i et forhold?

Relasjonelle konsulenter anbefaler ofte ikke å gi spesifikke detaljer om et seksuelt møte med noen andre. Hvis du har forrådt, kunne partneren ha mange spørsmål om hva som skjedde. Og du vil kanskje svare i et forsøk på å være gjennomsiktig.

Men å snakke om detaljene i et møte kan forårsake ytterligere smerte som ikke er veldig produktiv. Hvis partneren din ønsker detaljer, kan du be dem om å vente til du kan se en terapeut sammen.

Terapeuten kan hjelpe deg med å bla gjennom den sunnere måten å svare på disse spørsmålene. I mellomtiden kan du fortsatt svare på spørsmålene sine ærlig uten å gi eksplisitte detaljer.

Hvor lang tid vil det ta?

Å være i et forhold med en ødelagt tillit kan være ekstremt ubeleilig. Begge sider kan være ivrige etter å fullføre hele rekonstruksjonsprosessen så raskt som mulig. Men realistisk tar dette tid.

Hvor lenge, akkurat? Det avhenger av mange faktorer, spesielt fra # 8217; hendelsen som brøt tillit.

Den gamle date utroskap eller uærlige modeller vil kreve mer tid til å bli løst. En enkelt løgn grunnlagt på en misforståelse eller på ønsket om beskyttelse kan være lettere å håndtere, spesielt når partneren som løy for å vise oppriktig anger og en fornyet forpliktelse til kommunikasjon.

Har tålmodighet med deg selv. Ikke la partneren din skynd deg. Selv en partner som virkelig virkelig såret kunne lide, men hvis du virkelig tar vare på deg og ønsker å fikse ting, bør det også forstå at det ikke er nyttig å gå tilbake til hvordan ting var.

Det er verdt det?

Rekonstruere tillit er ikke en enkel oppgave. Det er normalt å spørre deg selv om det er verdt det før de bestemmer seg for å forplikte seg til å jobbe med forholdet ditt.

Hvis partneren din forplikter en eller to feil under et langt forhold og innrømmer det, kan det være riktig å jobbe med tillitsproblemer.

Til C’det er fortsatt kjærlighet og engasjement mellom dere to, arbeid på tillitsproblemer vil bare styrke forholdet ditt.

Men hvis du vet at du aldri vil kunne stole på partneren din helt, uansett hva du gjør, er det generelt bedre å klargjøre det umiddelbart, slik at begge kan begynne å gå særskilt.

Det er også verdt å vurdere alternativene dine hvis du har oppdaget år med utroskap, økonomisk uærlighet, manipulasjon eller andre alvorlige brudd på tillit.

Andre røde flagg som kan rapportere at det er på tide å kaste svampen inkluderer:

 • Bedrag eller kontinuerlig manipulasjon
 • Unnskyldninger insincere
 • oppførsel som ikke samsvarer med deres ord

Du trenger ikke å gjøre det selv

Hver rapport går gjennom en vanskelig tid. Ikke c’det er skam i å be om hjelp.

Par rådgivning kan være en stor ressurs når det gjelder tillitsproblemer, spesielt de som angår utroskap. En konsulent kan tilby en upartisk visjon om forholdet ditt og hjelpe begge partene til å løse fondsproblemer.

Å ha vanskelige samtaler om svik og tillit kan også vekke smertefulle følelser fra begge sider. Å ha en pålitelig konsulent kan også hjelpe deg med å overvinne vanskelige følelser som de vises.

Bunnlinjen

Det er mulig å rekonstruere en rapport etter et brudd på tillit. Hvis det er verdt det, avhenger det av forholdet ditt, og hvis du tror du kan stole på din partner igjen.

Hvis du bestemmer deg for å prøve å reparere ting, forberedt slik at ting krever en PO & # 8216;. Hvis begge parter forplikter seg i tillitskonstruksjonsprosessen, kan det hende du finner ut at begge kommer ut sterkere enn før, både som et par og alene.