10 rettsmidler for inngrodd negler

Fordi dette skjer?

En’kryptert spiker oppstår når hjørnet eller kanten av foten eller grensen til foten forbannet og vokser i den omkringliggende huden. Dette kan forårsake smerte, rødhet og hevelse. Tilstanden er svært vanlig både hos menn og kvinner. Det er veldig sannsynlig at din store tå er rammet.

De vanlige årsakene til inngrodd negler er:

 • Dell & # 8217 Trauma; fot spiker, som fotfinger knusing
 • Bruk for stramme sko
 • Klipp føttens negler for korte
 • Klipp neglene i et hjørne

For å forhindre infeksjon, er det viktig å behandle inngrodde nagler så snart de oppstår. Milde tilfeller kan be om en mindre behandling med hjemmemedisiner. Alvorlige tilfeller kan be om kirurgi.

Her er 10 vanlige inngrodde nagelmidler.

1. Dyp i varmt vann og såpe

Senk den slående foten kan bidra til å redusere hevelse og lindre smerte. Du kan fordype foten i varmt vann og såpe tre ganger om dagen i maksimalt 20 minutter om gangen. Castile Soap er et godt alternativ. L’Legge til Epsom Alle & Vannsalter kan gi ytterligere lettelse.

2. Fordyp i apparatet eddik

L’Apple eddik er et populært middel for nesten alle i disse dager, inkludert inngrodde negler. Det antas å ha antiseptisk, antiinflammatorisk og malerekapasitet, selv om vitenskapelig bevis er begrenset til det beste av hypoteser.

For å prøve dette middelet, forbereder det en Tiepid vannskål kombinert med 1/4 eple eddik kopp. Fordyp føttene slå opp til 20 minutter om dagen. Tørk foten grundig etter # 8217; soaking.

3. Fyll området med tanntråd eller bomull

Mayo Clinic Anbefaler å sette inn små biter av bomull eller vokset tanntråd under kanten av en’kryptert spiker for å oppmuntre den riktige veksten av neglene. Ikke alle medisinske grupper er D & # 8217;.

Sekund American College of Foot og Ankel Kirurger, Sett bomull under neglen kan øke smerten og tillate skadelige bakterier å trives. Dyp bomull eller floss i alkohol før’applikasjonen kan bidra til å redusere denne risikoen.

4. Påfør en antibiotisk salve

L’bruk av pomads eller benk antibiotika kremer kan fremme helbredelse og bidra til å redusere risikoen for infeksjon. Bruk av salven på # 8217; berørt spiker etter produsentens instruksjoner, vanligvis opptil tre ganger om dagen. Disse salver inkluderer neosporin, polysporin og bactroban. Sørg for å blinde foten neglen etter søknaden.

5. Bruk komfortable sko og sokker

For stramme sko og sokker kan mengden tærne. Dette regnes som en av hovedårsakene til inngrodd negler. For å bidra til å forhindre utvikling eller forverring av en «-8217; kryptert spiker, iført sko og sokker eller sokker som er tilpasset, men likevel forlater rikelig med plass i spissen. Under helbredelsesprosessen, unngå sko eller ha på seg sandaler så mye som mulig for å begrense presset på føttene negler.

6. Ta en benk analgetisk

L’Acetaminofen (Tylenol) kan bidra til å lindre smerte Alle & # 8217;. Bivirkningene er uvanlige med mindre du tar mer enn Anbefalt daglig beløp av 3000 milligram per dag eller ta den med alkohol.

Hvis det er tilstede hevelse, L’ibuprofen (Advil) kan være et bedre alternativ fordi det lindrer både smerte og hevelse. Noen vanlige bivirkninger av ibuprofen inkluderer magesmerter, mage og diaréforstyrrelser.

Ta alle benk smertestillende midler som angitt av produsenten eller legen.

7. Bruk en beskyttelse for tær

En fingrebeskyttelse gir en støtabsorberende barriere for inngrodd negler. Fingersbeskyttelse er tilgjengelige som ringer som passer til ALLE’berørt område eller som et deksel for hele tipset. Noen merker av beskyttelse for tærne, som de av dr. Scholl, de er utstyrt med en medisinert gel for å myke neglene på føttene for enkel kutting. Bruk behandlingen som vist til inkarnitetspiken har forsvunnet.

8. Prøv en veileder for tærne

Tutorene for føttene er vanligvis laget av tynt og klebende komposittmateriale og limes til toppen av foten. De er ment å beskytte huden fra en og skarp spiker og øke kantene på # 8217; neglen som negl. Tutorene for tær er tilgjengelige online og i noen apotek.

9. Rådfør deg med legen din om orale antibiotika

Oral antibiotika er ikke foreskrevet rutine for uinfiserte inngrote negler. Det er ingen bevis som forbedrer tilstanden. Men hvis du har en «8217; infisert spiker eller et svekket immunforsvar, kan du trenge antibiotika oralt.

Noen tegn på infeksjon er:

 • Økt rødhet
 • Knappsmerter
 • Hevelse øker
 • puss
 • Varme i treffspissen og # 8217; omgivende område
 • dårlig lukt

Noen antibiotika som brukes til å behandle infiserte inngrodde negler, er amicillin, amoksicillin og vancomycin.

10. Vurder fjerning av negler

Hvis A’utføret neglen ikke forbedres med hjemmemedisiner, kan delvis eller total fjerning av neglen være nødvendig. Ved hjelp av en lokalbedøvelse kan en lege fjerne en del av kanten av # 8217; neglen, den underliggende unguale sengen eller en del av den sentrale vekstplaten.

I alvorlige og gjentatte tilfeller kan hele legemlignende unghail fjernes. Dette er L’siste utvei og en potensielt smertefull løsning som kan øke risikoen for infeksjon. Øker også risikoen for at 8217; fotspiker kan deformeres som gjenvekst.

Tilleggsinformasjon: Slik behandler du en’kryptert spiker »

Når skal du se en lege

Mindre problemer ved foten som inngrodde negler kan forårsake alvorlige komplikasjoner hos noen mennesker. Kontakt legen din dersom du har en kryptert spiker og du har diabetes eller en annen tilstand som forårsaker dårlig sirkulasjon eller hvis du har et kompromittert immunsystem.

Du bør også konsultere en lege hvis:

 • Smerte og hevelse er seriøse.
 • Housewares rettsmidler forbedrer ikke tilstanden.
 • Du har en allergisk hudreaksjon på et hjemmemedisin.
 • Du har spørsmål om hvordan du skal ta vare på en kryptert neglelakk.

Sjekk ut: Diabetisk fotpleie »

Perspektiver og forebygging

De fleste inngrodde neglene er ikke alvorlige. De bør forbedre innen en uke uten å forårsake permanent skade med tilstrekkelig hjemmepleie. Hvis ikke behandlet, kan Ingrown negler forårsake sterke smerter og infeksjoner som kan spre alle «8217;.

Det er vanlig at de inngrodde neglene gjenopprettet, spesielt hvis du ikke tar skritt for å hindre dem.

Forslag til forebygging

 • Flytt nøye for å unngå traumer til føttene dine.
 • Klipp føttene neglene, ikke lenger kort av tåen.
 • Hvis arbeidet ditt øker risikoen for skade på føttene, bruk beskyttelsessko.