Yohimbe: Fordeler, bruksområder og bivirkninger

Yohimbe er et populært barkbasert kosttilskudd av et afrikansk eviggrønne tre.

Det brukes vanligvis til å behandle erektil dysfunksjon. Det har også blitt en økende trend blant bodybuilder for å hjelpe med fett tap.

Til tross for sin popularitet er det noen risiko du bør være oppmerksom på før du tar dette tillegget.

Denne artikkelen gir alt du trenger å vite om Yohimbe og fordelene, bruksområder og potensielle farer.

Hva så’er Yohimbe og hvordan det fungerer?

Del på Pinterest

Yohimbe er et urte supplement. Den har en lang historie med bruk i tradisjonell medisin i Vest-Afrika for å forbedre seksuell ytelse.

Mer nylig ble Yohimbe solgt som et kosttilskudd med A’bredt utvalg av vanlige bruksområder. Disse spenner fra behandling av medisinske tilstander som erektil dysfunksjon alle «8217; hjelp i vekttap.

Supplementet er avledet fra barken av et eviggrønne-tre funnet i # 8217; vestlige og sentrale Afrika kalt PausinyStalia Johimbe.

Det selges ofte i kapsler eller tabletter og markedsføres som et ekstrakt av yohimbe bark eller yohimbin, den aktive ingrediensen i Yohimbe Cortex. Mange tror at Yohimbina virker blokkerende reseptorer i kroppen som kalles adrenerge reseptorer alfa-2 (1).

Disse reseptorene spiller en viktig rolle i # 8217; hemme ereksjonene. Derfor tror du at yohimbine bidrar til å lindre erektil dysfunksjon som blokkerer de ansvarlige reseptorene for forebygging av ereksjonen (2).

Yohimbina kan også favorisere utgivelsen av nitrogenoksid. Dette kan føre til utvidelse av blodkar og en økning i blodstrømmen til de seksuelle kroppene (2).

Yohimbe kan hjelpe erektil dysfunksjon

Yohimbe er mer kjent for dine evner erklært å lindre erektil dysfunksjon, men mange rart om det er bevis bak denne utsagnet.

En revisjon av syv kontrollerte studier indikerer at det kan være sannhet i # 8217;. I denne studien var Yohimbina tydelig mer effektiv enn en placebo i behandlingen av erektil dysfunksjon (3).

En av studiene i vurderingen undersøkte effektene av yohimbin på 82 mannlige veteraner med erektil dysfunksjon (4).

Etter en behandlingsmåned hadde 34% av pasientene som tok yohimbin, i det minste delvis forbedring av symptomene, mens 20% av pasientene rapporterte fullstendige og pådratt ereksjoner. Bare 7% av veteranene som tar en placebo rapporterte forbedringer.

Imidlertid anbefaler organisasjoner som American Urology Association ikke Yohimbine for behandling av erektil dysfunksjon på grunn av utilstrekkelige forsøk og potensialet for negative bivirkninger (5).

Resultatene for vekttap er blandet

Yohimbe kosttilskudd markedsføres også for å hjelpe med vekttap og forbedre kroppssammensetningen.

Kapasiteten til yohimbin for å blokkere alfa-2 adrenerge reseptorer som er lokalisert i fettceller, kan i teorien føre til større tap av fett og vekttap. Flere kontrollerte studier har evaluert dette og funnet motstridende resultater.

En studie undersøkte effekten av yohimbina i 20 overvektige kvinner som har konsumert et 1000 kalori diett i tre uker. Kvinner som tar yohimbine mistet mye mer vekt enn de som hyret en placebo: 7.8 pounds (3.6 kg) mot 4.9 pounds (2.2 kg) (6).

Yohimbina har også blitt studert i fotballspillere D’Elite og oppdaget at det reduserer kroppsfett på 1.8 prosentpoeng over tre uker. Ingen vesentlig endring ble funnet i placebo-gruppen (7).

D’En annen del, to ekstra kontrollerte studier konkluderte med at Yohimbina ikke hadde noen signifikante effekter på vekttap eller fett tap (8, 9).

Videre forskning er nødvendig før Yohimbe anbefales for utbredt bruk som et vekttap supplement.

Potensielle farer som oppstår fra # 8217; Yohimbe inntak

Yohimbina er tilgjengelig som reseptbelagte legemiddel kalt Yohimbina hydroklorid for behandling av erektil dysfunksjon. Imidlertid er kosttilskudd solgt som Yohimbe Bark eller Yohimbine Hyhimbine også lett tilgjengelig på telleren.

De viktigste bekymringene med Yohimbe som et kosttilskudd er produktet Unøyaktige merking og potensielt alvorlige bivirkninger. Av disse grunnene er Yohimbe kosttilskudd forbudt i mange land, inkludert Australia, Canada og Storbritannia (10).

Unøyaktige merking rapporter

Fordi kosttilskudd ikke er strengt regulert av Federal Drug Administration (FDA), er det ingen garanti for at produktet du får, er akkurat det som er på «8217; etikett.

Forskere på Harvard Medical School undersøkte 49 forskjellige Yohimbe-kosttilskudd og fant at 78% av dem tydelig indikerte mengden yohimbin inneholdt i produktet (11).

Dessuten var kosttilskuddene som merket Yohimbine-innholdet unøyaktige. De faktiske mengdene av Yohimbina i kosttilskudd varierte fra 28% til 147% av det som ble notert på # 8217; etiketten.

Dette er veldig bekymringsfullt fordi det utsetter deg for større risiko for å anta en større dose av dette tillegget enn forventet, noe som kan føre til skadelige bivirkninger.

Uønskede yohimbe effekter

L’Rekruttering av disse kosttilskuddene innebærer risikoen for ulike potensielt farlige bivirkninger.

En studie undersøkte alle tilfellene som ble rapportert til California Poison Control System angående de bivirkninger av kosttilskuddene som inneholder Yohimbina (12).

De vanligste rapporterte bivirkningene inkluderte gastrointestinale sykdommer, hjertefrekvensøkning, angst og hypertensjon. Noen mennesker har selv erfarne potensielt dødelige hendelser, inkludert infarkt, kramper og akutt nyre skade.

Det er imidlertid verdt å nevne at mange av disse tilfellene avledet fra produkter som inneholdt mange andre ingredienser i tillegg til Yohimbe, som kanskje har bidratt til de negative effektene.

Du bør ta Yohimbe?

Det er mange som ikke bør ta Yohimbe.

Folk med en historie med hjertesykdommer, høyt eller lavt blodtrykk, nyresykdom, leversykdom og psykiske helsemessige forhold bør ikke ta Yohimbe (10).

Selv gravide kvinner og barn under 18 år bør avstå fra’bruk Yohimbe.

Hvis du lider av erektil dysfunksjon, og du prøver å lindre symptomene, vurdere å snakke med legen din om behandlingsalternativer. Sikre og mer effektive stoffer er blitt utviklet, slik at legene nå foreskriver Yohimbine hydrokloridet sjeldnere.

L’nåværende bevis på effekten av yohimbe på vekttap er ikke avgjørende. Det er mange andre livsstilsendringer du kan gjøre for å hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Samlet sett på grunn av utbredelsen av A’unøyaktig merking og potensielle bivirkninger, kan det være tryggere å unngå dette tillegget.

Hvis du bestemmer deg for å ansette Yohimbe kosttilskudd, kjøp fra et respektabelt selskap. Pass på at produktet er testet for kvalitet og sikkerhet og tydelig merket mengden yohimbin som inneholder.

Det er ingen standarddoseringsretningslinjer for Yohimbe-kosttilskudd. Noen kilder har foreslått å ansette mer Dell’ekvivalent med 30 mg yohimbinhydroklorid om dagen, eller ca. 10 mg tre ganger om dagen (10).

Andre studier har brukt 0.09 mg / pund / dag (0.20 mg / kg / dag) i studiedeltakere. Dette tilsvarer 15 mg / dag for en voksen på 165 pounds (eller 65 kg) (1. 3, 14).

Bunnlinjen

Yohimbe er et populært urte supplement markedsført for å hjelpe med erektil dysfunksjon og forbedre kroppssammensetningen og vekttap.

Yohimbina er den viktigste aktive ingrediensen i Yohimbe-kosttilskudd, og det er bevis som effektivt kan forbedre erektil dysfunksjon. Imidlertid ser forskningen om vekttap og kroppssammensetning å rapportere motstridende resultater.

Studier har avslørt flere tilfeller av upresise merking på Yohimbe-produkter. For ikke å nevne det faktum at inntaket av dette produktet innebærer risikoen for noen potensielt skadelige bivirkninger.

På grunn av disse tingene kan det være tryggere å unngå alt dette supplementet eller i det minste sørge for at du kjøper et produkt fra A & # 8217, respektabelt selskap.