Øyepurry Årsaker: 8 grunner til at øynene dine er pruriginøse

Beskrivelse

Når øynene dine blir røde og pruriginøse, vil du gjøre noe for å lindre irritasjonen. Men lær om årsaken til kløe i øynene, kan hjelpe deg med å finne den riktige behandlingen og få litt & # 8216;.

Forskjellene mellom symptomene på allergi og infeksjon, for eksempel, er viktig å forstå for ikke å forverre dine forhold.

Følgende er åtte årsaker til øye kløe og noen mulige behandlingsalternativer, inkludert husholdningsmidler og reseptbelagte legemidler.

1. Sesongmessige allergier

Hvis du har kløe i øynene mer eller mindre på samme tid hvert år, kan du ha en «8217; Ambrosia eller Quarcos & Releases Pollen i visse perioder med # 8217; år.

En måte å forstå om du har å gjøre med en «-alders allergi, i motsetning til en» -helseinfeksjon i «.

Allergiske symptomer utløses av # 8217; histamin, en forbindelse som frigjøres av celler for å forsvare seg fra allergener. L’histamin forårsaker en inflammatorisk respons og kløen til øynene er blant de vanlige tegnene på’histamin på jobben. En måte å redusere symptomene på er å unngå kontakt med sesongbaserte allergener. Strategiene inkluderer:

  • Vær oppmerksom på lokale meteorologiske bulletiner og bli hjemme når pollen teller er høy.
  • Hold vinduene i huset og # 8217; bil i pollen sesongen.
  • Ta en dusj og vask klærne oftere for å holde pollen vekk fra luftveiene.
  • Bruk en anti pollen maske når du trenger å være ute.

Bench-Top Antihistamine Drugs kan være nyttige for å kontrollere symptomene.

Hvis symptomene dine er spesielt alvorlige hvert år, kan du kvalifisere deg for reseptbelagte medisiner for Allergy. Siden disse stoffene kan ta deg tid til å være effektive, kan legen gi deg råd til å begynne å ta dem noen uker før den allergiske sesongen.

2. Flerårige allergier

I motsetning til sesongens allergier er flerårige allergier de du kan ha hele året; år. Ting som mugg, pulver og kjæledyrhår er blant de vanligste flerårige øyeallergiene.

Du kan også være allergisk mot visse produkter i ditt hjem. Løsningen for kontaktlinser du bruker, kan irritere øynene dine. Eller såpe eller sjampo som bruker, kan være problemet.

Hvis miljøallergener er eliminert som en årsak til kløen til øynene, prøv å ta en pause fra et produkt som kommer i kontakt med øynene dine. Det kan være en slettingsprosess som fører til en løsning, men det kan være verdt fritid.

For å finne ut om du har en allergi, kan en allergist administrere en hudtest for bestemte allergener. Små mengder allergener, som Ambrosia eller håret av kjæledyr, administreres allerede under huden for å se om huden rundt injeksjonsstedet viser noen form for reaksjon. Disse testene er trygge for de fleste barn og voksne.

I tillegg til å forsøke å redusere L’eksponering for et allergen, kan du ta medisiner, for eksempel antihistaminer eller kortikosteroider, for å redusere betennelsen.

3. Irriterende stoffer i # 8217; luft

Noen mennesker er spesielt følsomme for røyking, dieselutslipp eller til og med på bestemte dufter. Unngå eksponeringen for disse irriterende stoffene er den enkleste løsningen. Et beroligende øyefall eller en frisk og fuktig klut på lukkede øyne kan hjelpe deg med å føle deg bedre raskt.

4. Infeksjon

Øynene dine er sårbare for virale, bakterielle og soppinfeksjoner, som kan forårsake kløe i øyet.

En av de vanligste øyeinfeksjonene er konjunktivitt, også kjent som et rosa øye fordi den hvite delen av det infiserte øyet blir rosa. Det er veldig smittsomt og ofte ledsaget av drenering fra # 8217; slå øyet.

A’annen mulig øyeinfeksjon kalles uveitt, en betennelse på 8217; # 8217 betennelse; Iris, en del av’øye med farge. L’Uveitt kan forårsake smerte i øyet og en ekstrem følsomhet for lys.

Begge typer infeksjoner må evalueres og behandles av en lege. Antibiotika kan brukes til å behandle konjunktivitt. Steroider kan også være nødvendig. Et anti-inflammatoriske øyedråper kan være nok til å behandle uveitt.

I de mest alvorlige tilfellene kan immunosuppressive stoffer være nødvendig. L’Uveitt, hvis ubehandlet effektivt, kan føre til alvorlig tap av syn og komplikasjoner som glaukom og katarakt.

5. Tørt øye

Tårene, som er en kombinasjon av vann, olje og slim, holder øynene våte og oppdateres. Av ulike grunner kan øynene dine slutte å produsere tilstrekkelige tårer for å hindre at øynene dine tørker opp og kløe. En vanlig årsak er bare alderen. Med alderen av Dell’Produksjonen av tårer har en tendens til å synke.

På samme måte kan forhold som diabetes og reumatoid artritt også føre til færre tårer. Noen narkotika liste tørre øyne som en mulig bivirkning. Disse inkluderer:

  • antidepressiva
  • Narkotika senker blodtrykk
  • P-piller
  • Decongestants

Øynene dine kan også tørke opp fordi tårer fordamper for fort. Hvis du noen gang har vært i lang tid på vinden eller i et miljø med en veldig lav og fuktighet, kan du ha lagt merke til at øynene dine tørker og vokser. Noen ganger, en tåret kanal som er blokkert eller en lacrimal kjertel fører til tørrhet og kløe til øynene.

Behandling av tørre øyne kan være så enkelt som å bruke kunstige benk tårer, tilgjengelig i form av dråper. Følg instruksjonene nøye. Hvis du forekommer kronisk okularstørrhet, kontakt en oftalmolog. Du må kanskje ha medisinske dråper.

6. Øye tretthet

Fest en dataskjerm eller prøv å lese i ett’dårlig opplyst område kan belastes øyne, forårsaker kløe og tretthet. Selv kjører i lang tid, spesielt om natten eller på en lys og solrik dag, kan ta øynene av.

L’Øyetretthet kan også utvikle seg hvis jeg tvinger deg til å holde øynene åpne og holde seg våken når du er sliten. For noen mennesker, indre varme eller # 8217; air condition kan forårsake anspente, pruriginøse og irriterte øyne.

Den beste behandlingen er bare periodisk å hvile øynene dine. Hvis guiden setter øynene dine til øynene dine, lukk og lukk øynene dine. Lage en lur eller endre driver, så øynene dine kan fokusere på nærmere gjenstander enn en lang strekning av motorveien eller på de innkommende frontlysene.

7. Bruk av kontaktlinser

Hold kontaktlinser for lenge eller ikke regelmessig erstatte linsene, kan irritere øynene, noe som gjør dem puriginøse og rødt.

Hvis du bruker kontaktlinser, husk å fjerne dem om natten og følg andre grunnleggende passasjer for objektivpleie. Følg legen din råd om hvordan du skal ta vare på linser og hvor ofte bør du erstatte dem.

8. Blefaritt

Røde og pruriginøse øyne kan utlede fra en yearids i yearcids kjent som blefaritt. Oppstår når de små sebaceous kjertlene på bunnen av øyevippene er låst. Noen ganger er det nok å holde øyelokkene rene for å løse symptomene på blefaritt, som også kan inkludere lacy og hevelse.

Blefarite forårsaker vanligvis ikke tapet av syn, men det kan være et kronisk problem som fører til konjunktivitt og andre komplikasjoner. Antibiotika og antiinflammatoriske stoffer kan være nødvendig for å gi lettelse og unngå ytterligere problemer.

Bunnlinjen

Øye kløe kan være forårsaket av en serie ting, noen mer alvorlige enn andre. Hvis du finner ut at du har hyppige røde og pruriginøse øyne, snakk med legen din om behandlingsalternativer.