Xtrac laser terapi for psoriasis: det fungerer?

Cos’er xtrac laser terapi?

United States Food and Drug Administration Godkjent Xtrac Laser for Psoriasis Therapy i 2009. Xtrac er en liten bærbar enhet som din dermatolog kan bruke på kontoret ditt.

Denne laseren konsentrerer et enkelt ultrafiolett lysbånd B (UVB) på psoriasis lesjoner. Penetrerer huden og bryter T-cellet-DNA, som er de som har multiplisert for å lage psoriasisplater. Lengden D’bølge av 308 nanometer produsert av denne laseren viste seg å være den mest effektive i eliminering av psoriasis lesjoner.

Hva er fordelene med xtrac terapi?

fordeler

 • Hver behandling tar bare noen få minutter.
 • Den omkringliggende huden er ikke interessert.
 • Det kan kreve færre økter enn andre behandlinger.
 • Det sies at Xtrac laserterapi eliminerer mild til moderate plater fra psoriasis raskere enn naturlig sollys eller kunstig UV-lys. Krever også mindre terapi økter enn andre behandlinger. Dette reduserer den kumulative UV-dosen.

  Fordi det er en konsentrert lyskilde, kan Xtrac-laseren bare fokusere på # 8217; plakkområdet. Dette betyr at det ikke påvirker den omkringliggende huden. Det er også effektivt på områder som er vanskelige å behandle, som knær, albuer og hodebunn.

  Behandlingstiden kan variere avhengig av typen hud og tykkelsen og alvorlighetsgraden av psoriasis-lesjonene.

  Med denne terapien er det mulig å ha lange perioder med remisjon mellom utbruddene.

  Hva sier forskningen

  En studie fra 2002 rapporterte at 72% av deltakerne opplevde minst 75% av eliminering av psoriasisplater i gjennomsnitt 6.2 behandlinger. Om lag 50% av deltakerne hadde minst 90% av klare plaketter etter 10 eller mindre behandlinger.

  Selv om XTRAC-terapi har vist seg å være sikker, er det nødvendig med flere langsiktige studier for å fullt ut evaluere eventuelle korte eller langsiktige effekter.

  Spør legen din om måter å akselerere din helbredelse på. Noen tror at det gjelder mineralolje på psoriasis før behandlinger eller bruk av aktuelle stoffer sammen med Xtrac-laser, kan hjelpe helbredelsesprosessen.

  Hvilke bivirkninger er?

  Bivirkninger fra mild til moderat er mulige. Ifølge 2002-studien demonstrerte nesten halvparten av alle deltakerne rødhet etter behandling. Om lag 10% av de resterende deltakerne hadde andre bivirkninger. Forskerne bemerket at deltakerne generelt tolererer bivirkningene godt, og at ingen har forlatt studien på grunn av bivirkningene.

  Du kan legge merke til følgende rundt det interesserte området:

  • rødhet
  • blinkers
  • klø
  • en brennende følelse
  • en økning i pigmentering

  Risiko og advarsler

  Risiko

 • Du bør ikke bruke denne behandlingen hvis du også lupus.
 • Du bør ikke prøve denne terapien hvis du også har pigmentert Xeroderma.
 • Hvis du har en historie med hudkreft, kan dette ikke være den beste behandlingen for deg.
 • Ingen medisinske risikoer er identifisert. De American Academy of Dermatology (AAD) Det sier at ekspertene er enige om at denne behandlingen er egnet for både barn og voksne med mild, moderat eller alvorlig psoriasis som dekker mindre enn 10% av kroppen. Selv om studier ikke har blitt utført på gravide mødre eller pleie, vurderer AAD denne sikre terapien for kvinner i disse gruppene.

  Hvis du er veldig følsom for lys, kan legen din bruke en lavere dose under behandling. Noen antibiotika eller andre stoffer kan øke fotosensitiviteten til UVA-stråler, men Xtrac-laseren fungerer bare i UVB-serien.

  Denne behandlingen anbefales ikke for folk som har lupus eller pigmentert Xeroderma. Hvis du har et immunsystem slettet, en historie om melanom eller en historie med andre hudkreft, bør du også fortsette med forsiktighet og diskutere alternativene med legen din.

  Andre laserbehandlinger er tilgjengelige?

  En annen type laserbehandling, den pulserende fargelaseren (PDL), er også tilgjengelig for behandling av psoriasis lesjoner. PDL- og Xtrac-lasene har forskjellige effekter på psoriasis lesjoner.

  PDL-målene er de små blodkarene i lesjonen av psoriasis, mens Xtrac-laseren retter seg mot T-cellene.

  En revisjon av studiene sier at responsraten for PDL er mellom 57 og L’82% når de brukes på lesjoner. Det ble funnet at remisjonene varer opp til 15 måneder.

  For noen mennesker kan PDL være effektiv med færre behandlinger og med færre bivirkninger.

  Hvor mye er xtrac laser terapi?

  De fleste medisinske forsikringsselskaper dekker Xtrac laserterapi hvis det anses nødvendig fra et medisinsk synspunkt.

  Aetna godkjenner for eksempel Xtrac laserbehandling for personer som ikke har tilstrekkelig reagert på tre måneder eller mer av aktuelle behandlinger med hudkrem. Aetna mener at opptil tre Xtrac laserbehandlingssykluser alle «8217; år med 13 retters økter kan være nødvendig fra et medisinsk synspunkt.

  Du må kanskje be om forhåndsgodkjenning av forsikringsselskapet. National Psoriasis Foundation kan hjelpe med klageforespørsler hvis du har blitt nektet dekningen. Stiftelsen tilbyr også hjelp til å finne økonomisk hjelp.

  Kostnadene ved behandling kan variere, så du bør sjekke kostnaden per behandling med legen din.

  Du kan finne at Xtrac laserbehandling er dyrere enn den vanligste UVB-behandlingen med en lys boks. Den høyeste kostnaden kan imidlertid kompenseres av en kortere behandlingstid og en lengre remisjonsperiode.

  Outlook

  Hvis legen anbefaler Xtrac Laser Therapy, er det viktig å holde fast i behandlingsprogrammet.

  L’AAD anbefaler to til tre behandlinger per uke, med minst 48 timer mellomprodukt, til huden rydder opp. I gjennomsnitt er de generelt nødvendige fra 10 til 12 behandlinger. Noen mennesker kan se forbedringer etter en enkelt økt.

  Selv remisjonstiden etter den varierte behandlingen. L’Aad rapporterer en gjennomsnittlig tidsremisjon av 3.5 til måneder 6.