Hvordan identifisere og forhindre utbrenthet

Beskrivelse

Burnout er en tilstand av mental og fysisk utmattelse som kan feie bort fra din karriere, vennskap og familieinteraksjoner. L’eksponering fortsetter å stressende situasjoner, hvordan å ta vare på et syk familiemedlem, som arbeider for lange timer eller går på sjokkerende nyheter knyttet til skolepolitikk og sikkerhet kan føre til denne tilstanden av stress.

Burnout er imidlertid ikke alltid lett å identifisere. Med dette i tankene legger vi sammen en guide for å hjelpe deg med å identifisere tegn på utbrenthet, samt måter å forhindre det på.

Interessert i å hjelpe venner, familie eller arbeidskollegaer som kunne oppleve denne stressstaten? Vi har også tatt med en liste over våre favorittforslag og triks for Burnout Intervention.

COS’er utbrenningen?

Coined av psykologen Herbert Freudenberger i 1970, Burnout beskriver en alvorlig tilstand av stress som fører til en alvorlig fysisk, mental og følelsesmessig utmattelse.

Mye verre enn vanlig tretthet, gjør Burnout det vanskelig for folk takler stress og styrer daglige ansvar.

Folk som lider av utbrenthet, føler ofte at de ikke hadde noe å gi og kunne frykte fra å komme seg ut av sengen hver morgen. De kan til og med adoptere en pessimistisk visjon om livet og føle seg håpløst.

Burnout går ikke bort alene og, hvis ikke behandlet, kan føre til alvorlige fysiske og psykiske sykdommer som depresjon, hjertesykdom og diabetes.

Hvem blir burnout?

Alle som kontinuerlig utsatt for høye stressnivåer kan oppleve utbrenthet. Hjelp fagfolk, som for eksempel første redningsmenn, leger og sykepleiere er spesielt utsatt for denne helsetilstanden.

Sammen med karriereinducerte utbrenthet, kan folk som tar vare på barn også ha denne typen ekstrem utmattelse. En nylig studere Han fant ut at, akkurat som leger og bedriftsledere, kan selv mødre og fedre løpe ut.

Også egenskapene til personligheten som behovet for å ha kontroll, perfeksjonisme og’å være i & # 8220; type A & # 8221; De kan øke risikoen for utmattelse.

Hva er tegnene på utbrenthet?

Del på PinterestDesign av Diego Sabogal

Bekymret for å oppleve utbrenningen, men du er ikke sikker på tegn? Vi har fullført en liste over symptomer du kan bruke som en guide.

 • Utmattelse. Følelse av fysisk og følelsesmessig utmattelse. Fysiske symptomer kan omfatte hodepine, magesmerter og appetitt eller søvnendringer.
 • Isolering. Folk med burnout har en tendens til å føle seg overveldet. Som et resultat kan de slutte å sosialisere og betro med venner, familie og kolleger.
 • Flykte fra fantasier. Misfornøyd av de uendelige forespørsler om sitt arbeid, kan folk som lider av utmattelse fantasere å unnslippe eller gå på ferie. I ekstreme tilfeller kan de vende seg til narkotika, alkohol eller mat som en måte å numme sin følelsesmessige smerte.
 • Irritabilitet. Burnout kan gjøre folk roligere lettere til folk med venner, arbeid og familie kolleger. Takle Normal Stress Faktorer Hvordan forberede seg på et forretningsmøte, medfølgende barn til skole og avtale med husholdningsarbeid kan også begynne å synes uoverstigelige, spesielt når ting ikke går som forventet.
 • Hyppige sykdommer. Burnout, som andre langsiktige stress, kan redusere immunforsvaret, noe som gjør deg mer utsatt for forkjølelse, influensa og søvnløshet. Burnout kan også føre til psykiske helseproblemer som depresjon og angst.

De 12 fasene av utbrenthet

Del på PinterestDesign av Diego Sabogal

I motsetning til kulde eller # 8217; påvirkning, utbrenningen slår ikke alt på en gang.

Herbert Freudenberger og Gail North Psychologists skissert 12 stadier av dette stresset syndrom:

 • Overdreven guide / ambisjon. Vanlig for folk som starter en ny jobb eller foretar en ny oppgave, kan for mye ambisjon føre til utbrenthet.
 • Gå på jobb mer. L’ambisjon driver deg til å jobbe mer.
 • Forsink dine behov. Begynn å ofre omsorg for deg selv hvordan du sover, gjør fysisk trening og spis godt.
 • Flytter konflikten. I stedet for å gjenkjenne at du presser til maksimum, klandre sjefen din, til forespørsler om ditt arbeid eller kolleger for dine problemer.
 • Ikke c’det er på tide for jobber som ikke er knyttet til jobb. Begynn å plukke opp fra din familie og venner. Sosiale invitasjoner på fester, filmer og avtaler til middag begynner å se tungt, i stedet for hyggelig.
 • Avvisning. L’utålmodighet med de rundt du vokser. I stedet for å anta at oppførselen til din oppførsel, klandre dem til andre, vurderer dem inkompetente, lat og preputenting.
 • Ta ut. Begynn å plukke opp fra din familie og venner. Sosiale invitasjoner på fester, filmer og avtaler til middag begynner å føle seg tungt, i stedet for hyggelige.
 • Atferdsendringer. Hvem er på Burnout ruten kan bli mer aggressiv og angripe dine kjære uten grunn.
 • Depersonalization. Føler seg løsrevet fra livet ditt og din evne til å kontrollere livet ditt.
 • Vakuum interiør eller angst. Følelse av tom eller angst. Du kan bruke deg til spenningsforskningsadferd for å takle denne følelsen, som bruken av stoffer, spillet D’gambling eller # 8217; overflødig mat.
 • Depresjon. Livet mister sin mening og begynner å føle seg håpløs.
 • Mental eller fysisk sammenbrudd. Dette kan påvirke evnen til å takle. Mental helse eller # 8217 kan være nødvendig; medisinsk hjelp.
 • Hvordan forhindre utbrenthet

  Del på PinterestDesign av Diego Sabogal

  Stress kan være uunngåelig, men Burnout er forebygges. Etter disse trinnene kan du hjelpe deg med å motvirke stress fra # 8217; få det beste av deg:

  Trening

  Ikke bare gjør øvelsen bra for vår fysiske helse, men det kan også gi oss en følelsesmessig kjøretur.

  Du har forlenget tiden? Det er ikke nødvendig å tilbringe timer i treningsstudioet for å samle disse fordelene. Mini-treningsøkter og korte turer er praktiske måter å gjøre Dell’Øvelse A’daglig vane.

  Spis et balansert kosthold

  Spis et sunt kosthold rik på omega-3 fettsyrer kunne vært Et naturlig antidepressivt middel. L’å legge til rike matvarer av omega-3 som linfrøolje, valnøtter og fisk kan bidra til å gi et løft til humøret ditt.

  Øv gode sovevaner

  Vår kropp trenger tid til å hvile og gjenopprette, grunnen til at sunne søvnvaner er avgjørende for vårt velvære.

  Sekund National Sleep Foundation, Unngå koffein før sengetid, etablere et avslappende ritual av godnatt og forby smarttelefoner fra soverommet kan bidra til å fremme en sunn søvnhygiene.

  Be om hjelp

  I løpet av stresssperioder er det viktig å be om hjelp. Hvis du spør assistansen virker vanskelig, vurderer du ideen om å utvikle en & # 8220; innsjekking & # 8221; For omsorg for deg selv med intime og familie venner, så kan du ta vare på din # 8217; en av # 8217; andre i de vanskelige øyeblikkene.

  Hvordan hjelpe venner eller familie

  Hvordan kan du hjelpe alle som lider av utbrenthet? Selv om det ikke er mulig å eliminere andres stress, kan det hjelpe deg å få hjelp til å lyse opp din følelsesmessige belastning.

  Bar

  Før du bytter til MODE & # 8220; justering & # 8221;, tilbyr deg å lytte til vennen din eller familiens vanskeligheter.

  Å ha noen til å snakke med kan gjøre en forskjell. Folk trenger ofte noen til å være vitne til deres stress og deres lidelse og lyttingen kan gjøre mye.

  Bekreft følelser og bekymringer

  Når venner og familie føler effekten av burnout, sier at det ikke høres så ille eller jeg er sikker på at ting blir bedre, selv om de er ment å tilby trygghet, kan det virke som deaktiverer hvis noen føler seg veldig nede og håpløs.

  I stedet tilbyr du validering ved å si: Du jobbet så hardt at jeg kan forstå hvorfor du føler deg ute av lager & # 8221;.

  Tilby spesifikke typer hjelp

  Personer som er utmattet, er ofte for trette til å tenke på måter som andre kan hjelpe dem. I stedet for å spørre: & # 8220; hvordan kan jeg hjelpe?& # 8221; Tilbyr å legge et måltid, ta renseri eller ta en klesvask.

  Barns bevegelser

  L’Sende blomster, en gjennomtenkt tekstmelding eller en skriftlig billett kan minne venner og familie som ikke er alene.

  Fordi de ofte jobber i lange timer, kan folk med burnout føle sol og undervurdert. Men små bevegelser av vennlighet kan være oppmuntrende.

  Forskningsressurser

  Hvis venner eller familie trenger ytterligere støtte, som barndommen, barndomshjelp, en rengjøringskvinne eller en psykoterapeut, tilbyr deg å gjøre forskning og samle bestemte ressurser for å lindre stress.

  Ta bort

  Bli utsatt for kontinuerlig stress kan gjøre oss eksos. Følelser av tretthet, angst og isolasjon fra venner og familiemedlemmer kan være noen av tegnene. Følg imidlertid et balansert kosthold, gjør regelmessig trening og sov godt om natten kan forhindre denne tilstanden av stress.

  Bekymret for venner og familie som kunne brennes? Lytte til deres bekymringer, validere deres følelser og tilby spesifikke støttetyper kan bidra til å lette belastningen.

  Burnout kan unngås ved å sette inn selvomsorg i din daglige rutine. Selv om du jobber i mange timer, studier for eksamener eller du tar vare på små barn, husk å legge til en PO & # 8216; av glede hver dag.

  Prøv å ta en tur, snakk med en venn eller se et morsomt fjernsynsprogram. Små bevegelser av selvhjelp som disse kan hindre stress i å vende seg til noe mer alvorlig, som Burnout.

  Juli Fraga er en autorisert psykolog basert i San Francisco, California. Han ble uteksaminert i Psyd ved University of Nord-Colorado og deltok på et postdoktoralt stipend på UC Berkeley. Lidenskapelig om kvinners helse, står overfor alle hans økter med varme, ærlighet og medfølelse. Se hva som kombinerer Twitter.