Uretral og uretroforte prolaps: symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

Uretralprolapset (urtetrocele) oppstår når urinrøret skyver inn i vaginalkanalen. Det kan også skje når urinrøret stikker ut fra urinrøret.

Urinrøret er et rør som bærer blæren urin til blæren ALLE’eksteriør av kroppen. Vanligvis er L’Urethra holdes på plass av en rekke leddbånd, muskler og stoffer. Imidlertid kan de støtteelementene gi bort av ulike grunner. Når urinrøret glir fra sin normale posisjon, kan den skyve inn i skjeden, slippe av # 8217; uretralåpning eller begge deler.

I mange tilfeller oppstår også blærenes prolaps (cystocele) med urinrøret prolaps. Denne kombinasjonen av forhold kalles Cistouretrocele.

Hva er symptomene?

Folk med mild eller mindre prolaps kan ikke føle noen symptomer. Som prolaps blir mer alvorlig, kan symptomene inkludere:

 • Vaginal eller vulverirritasjon
 • en følelse av fylde eller trykk i # 8217; bekken- og vaginalområdet
 • Smertefull irritasjon i bekkenområdet
 • Urinproblemer, for eksempel stressinkontinens, manglende evne til å tømme blæren og hyppig vannlating
 • smertefull sex
 • Organer som kommer ut fra # 8217; vaginal eller uretralåpning

Uretralprolapsen er klassifisert i henhold til alvorlighetsgraden av fremspringet:

 • Første grad prolaps betyr at urinrøret lett skyver mot vaginale vegger eller litt senket mot urinrøret.
 • Andre grad prolaps betyr typisk at urinrøret strekker seg opp til # 8217; vaginal eller uretralåpning, eller vaginale vegger er litt kollapset.
 • Tredje grad prolaps betyr at organene svulmer utenfor # 8217; vaginal eller uretralåpning.

Hva årsaken?

Urinralprolapsen oppstår når musklene, stoffene og ligamentene alle er indre av kroppen svekket. Bandet, en tynn kappe av stoff, holder vanligvis de indre organene på plass. Når det mislykkes, kan det andre stoffet ikke være sterkt nok til å holde den normale posisjonen.

Det er ikke klart hvorfor urethralprolaessen oppstår, men noen mennesker synes mer sannsynlig å utvikle den fra andre.

Hva er risikofaktorene?

Disse risikofaktorene, hendelsene eller forholdene kan øke sjansene for å utvikle en uretral prolaps.

Aldring

Postmenopausale mennesker er mer sannsynlig å utvikle en uretral prolaps. L’østrogen er avgjørende for muskelstyrke. Når nivået på dette hormonet begynner å redusere mens en person nærmer seg overgangsalderen, kan selv muskler begynne å svekke seg. På samme måte svekkes bekkenbunnsmuskler med naturlig aldring.

Graviditet og fødsel

De som har vært gravid og har gitt fødsels vaginal, er mer sannsynlig å oppleve denne tilstanden. Vekt, trykk og ekstra leveringsstyrke kan svekke bekkenbunnsmusklene. Det kan også strekke seg eller rive de viktige musklene og stoffene.

For noen, kan skaden forårsaket av graviditet og fødsel ikke manifestere seg til senere, mange år etter graviditet.

Genetisk muskel svakhet

Noen mennesker er født med svake bekkenbunnsmuskler. Dette gjør prolaps mer sannsynlig hos personer som er yngre eller som ikke har vært gravid.

Stigende trykk på # 8217; Abdomen

Unødvendig press på bekkenbunnsmuskler kan forårsake svakhet. Betingelsene som øker trykket inkluderer:

 • Løfte tunge gjenstander regelmessig
 • fedme
 • kronisk hoste
 • Hyppig innsats, som under en tarmbevegelse
 • Tilstedeværelse av bekkenmasser, inkludert fibroider eller polypper

Forrige bekkenoperasjon

Hvis du har gjennomgått en tidligere operasjon for uretral prolapse eller en annen prolaps av # 8217; bekkenorganet, er du med størst risiko for andre formeler.

Det er behandlet?

En mindreprolass kan ikke kreve behandling. Faktisk kan du ikke engang vite om’fremspringende urinrør til den blir mer avansert. Dette skyldes at urinrøret prolaps i begynnelsen av scenen ikke alltid forårsaker symptomer.

Det kan være nødvendig for avansert prolaps. Dine valg vil avhenge av alvorlighetsgraden av prolapset, fra helsetilstanden og muligens fra dine planer for en fremtidig graviditet.

Ikke-kirurgisk behandling

 • Pessari. Disse silikoninnretningene er plassert i vaginalkanalen og bidrar til å opprettholde sin struktur. Pessariene er tilgjengelige i mange størrelser og former. Legen vil posisjonere den i din vaginale kanal. Er en’enkelt og ikke-invasivt alternativ, så leger anbefaler ofte å prøve en pessary før andre behandlinger.
 • Aktuelle hormoner. Østrogenbaserte kremer kan gi noen av de manglende hormonene til svekket vev for å hjelpe dem med å styrke sin styrke.
 • Øvelser for bekkenbunnen. Øvelsene for bekkenbunnen, også kalt kegel øvelser, bidrar til å tone kroppene i bassenget. Tenk deg å prøve å holde et objekt på plass med vaginalkanalen din og å trekke den tett i 1 eller 2 sekunder. Så slapp av i 10 sekunder. Gjenta dette 10 ganger og gjør det flere ganger om dagen.
 • Endringer i livsstilen. L’fedme kan svekke muskler, så miste vekt er en god måte å redusere press på. På samme måte vil behandlingen av eventuelle underliggende medisinske forhold som kunne påvirke bekkenbunnsmuskler bidra til å eliminere stress. Prøv å unngå å løfte tunge gjenstander. Stammen kan forårsake prolaps av organene.

Kirurgisk behandling

Hvis ikke-kirurgiske behandlinger ikke er effektive eller ikke er en «8217, kan legen anbefale kirurgi, for eksempel å reparere den fremre vaginalveggen, for å styrke støttestrukturene.

Ulike typer operasjoner kan brukes til å behandle urinrøret prolaps. Hva er riktig for deg, vil avhenge av alvorlighetsgraden av prolapset, fra din generelle helse og ethvert annet organ som kan være prolaps.

Hva er perspektivet?

Mens en liten urinrør prolaps vanligvis ikke forårsaker noen symptomer, kan det bli ganske ubehagelig som tilstanden utvikler seg.

Det er mange behandlingsalternativer for uretralprolapsen, og fikser deretter en avtale med legen din for å forstå de beste trinnene. Selv mennesker med alvorlige urethral prolaps kan finne langsiktig lettelse.