Hjertetransplantasjon kirurgi: Prosedyre, kostnader, forventet levealder og mer

Cos’er en hjerte transplantasjon?

En hjerte-transplantasjon er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle de mest alvorlige tilfellene av hjertesykdom. Dette er A’behandlingsalternativ for folk som ligger i de siste stadiene av Dell’hjertesvikt. Narkotika, endringer i livsstil og mindre invasive prosedyrer har ikke vært vellykket. Folk må tilfredsstille spesifikke kriterier som skal betraktes som en kandidat for prosedyren.

Kandidatur for hjerte transplantasjoner

Kandidater til hjertetransplantasjon er de som har hatt hjertesykdom eller hjertesvikt på grunn av en rekke årsaker, inkludert:

Selv om du har en av disse forholdene, er det enda flere faktorer som brukes til å bestemme kandidatet ditt. De vil også bli tatt i betraktning:

  • Din alder. De fleste av de potensielle mottakerne i hjertet må være mindre enn 65 år.
  • Din generelle helse. L’Multi-agency insuffisiens, kreft eller andre alvorlige medisinske forhold kan ta deg ut av transplantasjonslisten.
  • Holdningen din. Du må forplikte deg til å endre din livsstil. Dette inkluderer trening, sunn kraft og slutte å røyke hvis du røyker.

Hvis du er fast bestemt på å være en ideell kandidat til en hjerte-transplantasjon, vil du bli satt på listen over D’venter til et donor hjerte er tilgjengelig som samsvarer med din type blod og stoff.

Det er anslått at 2000 hjerterdonorer er tilgjengelige hvert år i USA. Imidlertid er ca 3000 personer på liste D’venter på hjerte transplantasjon på et gitt øyeblikk, ifølge University of Michigan. Når du finner et hjerte, er kirurgisk kirurgi utført så snart som mulig mens orgelet fortsatt er viktig. Dette skjer vanligvis innen fire timer.

Hva er prosedyren?

L’hjertetransplantasjon varer omtrent fire timer. I den perioden vil du bli plassert på en hjerte-lungemaskin for å opprettholde blodsirkulasjonen i hele kroppen.

Din kirurg vil fjerne ditt hjerte, slik at åpningene av lungeårene og bakveggen til venstre atrium intakt. De vil gjøre det for å forberede seg på å motta det nye hjertet.

Når legen din gjenopptas hjertet av giveren og hjertet begynner å slå, vil du bli fjernet fra hjerte-lungemaskinen. I de fleste tilfeller vil det nye hjertet begynne å slå så snart blodet vil bli gjenopprettet. Noen ganger er det nødvendig med et elektrisk støt for å forårsake hjerteslag.

Com’er gjenoppretting?

På slutten av # 8217; intervensjon, vil du bli brakt til den intensive terapienheten (ICU). Du blir stadig overvåket, gitt smertestillende stoffer og utstyrt med dreneringsrør for å fjerne overflødig væske fra thoracichulen.

Etter de første eller to dagene etter prosedyren, vil du mest sannsynlig bli overført fra # 8217; ICU. Men du vil bli på sykehuset mens du fortsetter å helbrede. Sykehushospitalene varierer fra en til tre uker, basert på den enkelte gjenvinningsgrad.

Du vil bli overvåket for infeksjonen og vil starte styring av narkotika. Anti-Ripple Drugs er grunnleggende for å sikre at kroppen din ikke avviser donororganet ditt. Du kan bli rettet til en’kjøring eller et hjerterehabiliteringssenter for å hjelpe deg med å tilpasse seg ditt nye liv som en transplantasjonsmottaker

Gjenoppretting fra en hjerte-transplantasjon kan være en lang prosess. For mange mennesker kan en komplett utvinning vare opptil seks måneder.

Følg opp etter intervensjonen

Hyppige oppfølgingsavtaler er grunnleggende for langsiktig gjenoppretting og forvaltningen av en hjerte-transplantasjon. Ditt medisinske team vil utføre blodprøver, hjertebiopsier gjennom kateterisering og ekkokardiogrammer Månedlig for det første året etter operasjonen for å sikre at ditt nye hjerte fungerer som det skal.

Din Immunosuppressor narkotika Det vil bli justert om nødvendig. Du vil også bli spurt om du har funnet et av de mulige tegnene på nektet, inkludert:

Rapporter eventuelle endringer i helsen din til kardiologi-teamet ditt slik at hjertefunksjonen din kan overvåkes om nødvendig. En gang i året etter transplantasjonen vil behovet for hyppig overvåking reduseres, men du vil fortsatt trenge årlige tester.

Hvis du er en kvinne og ønsker å sette på familie, se kardiologen din. Graviditet er trygt for folk som har lidd en hjerte-transplantasjon. Imidlertid vurderes gravide kvinner som har eksisterende hjertesykdom eller som har gjennomgått en transplantasjon, vurdert med høy risiko. De kan oppleve større mulighet for komplikasjoner knyttet til graviditet og høyere risiko for å avvise D’organ.

Hva er perspektivet?

Mottar et nytt hjerte kan i stor grad forbedre livskvaliteten din, men du må ta vare på det. I tillegg til å ta anti-ripple-stoffer daglig, må du følge et sunt kosthold og livsstil for ditt hjerte som foreskrevet av legen din. Dette inkluderer ikke røyking og mosjon regelmessig, om mulig.

Overlevelsesrater for personer som har lidd hjertetransplantasjon, varierer basert på deres generelle helsetilstand, men gjennomsnittet forblir høyt. Avslaget er hovedårsaken til redusert liv. De Mayo Clinic Anslå at den globale overlevelsesraten i USA er på ca 8217; ca. 75% etter fem år.