Type 2 Diabetes: Symptomer, Behandlinger, Årsaker og mye mer

Beskrivelse

Diabetes er en kronisk medisinsk tilstand der sukker eller glukose nivåer akkumuleres i blodet. L’insulinhormon bidrar til å bevege blodsukker til celler, hvor den brukes til å produsere energi.

I type 2 diabetes, kan cellene i kroppen din ikke svare på insulinet som de burde. I de etterfølgende faser av sykdommen, kan kroppen din ikke engang produsere nok insulin.

Ukontrollert type 2 Diabetes kan føre til kronisk høye glukosenivåer, noe som forårsaker forskjellige symptomer og potensielt fører til alvorlige komplikasjoner.

Symptomer på type 2 diabetes

I type 2 diabetes, kan kroppen din ikke effektivt bruke insulinet for å bringe glukose i celler. Dette får kroppen til å stole på alternative energikilder i vevet ditt, musklene og organene. Dette er en kjedereaksjon som kan forårsake en rekke symptomer.

Type 2 diabetes kan utvikle seg sakte. Alle’Start symptomer kan være milde og enkle å eliminere. De første symptomene kan omfatte:

Med sykdomsfremgangen blir symptomene mer alvorlige og potensielt farlige.

Hvis blodsukkernivået har vært høye i lang tid, kan symptomene inkludere:

Hvis du har to eller flere av disse symptomene, bør du konsultere legen din. Uten behandling kan diabetes bli farlig for livet. Oppdag andre symptomer på type 2 diabetes.

Årsaker til type 2 diabetes

Insulinet er et naturlig hormon. Bukspyttkjertelen din produserer det og frigjør det når du spiser. L’insulin bidrar til å transportere glukose fra blodstrøm til cellene i hele kroppen, hvor den brukes til å produsere energi.

Hvis du har type 2 diabetes, blir kroppen din resistent mot # 8217; insulin. Kroppen din bruker ikke lenger hormonet effektivt. Dette tvinger bukspyttkjertelen til å jobbe mer for å produsere mer insulin.

Over tid kan dette skade bukspyttkjertelen. Til slutt kan bukspyttkjertelen kanskje ikke produsere insulin.

Hvis du ikke produserer nok insulin, eller hvis kroppen din ikke bruker den effektivt, akkumuleres glukose i blodet. Dette etterlater cellene i kroppen din sulten på energi. Legene vet ikke nøyaktig hva denne serien av hendelser utløser.

Kan håndtere cellulær dysfunksjon i bukspyttkjertelen eller med signalering og cellulær justering. I noen mennesker produserer leveren for mye glukose. Det kan være en genetisk predisponering til utviklingen av type 2 diabetes.

C’Det er absolutt en genetisk predisposisjon All’fedme, som øker risikoen for insulinresistens og diabetes. Det kan også være en miljøutløserfaktor.

Sannsynligvis er det en kombinasjon av faktorer som øker risikoen for type 2 diabetes. Finn ut mer om diabetes årsaker.

Behandling for type 2 diabetes

Du kan effektivt administrere type 2 diabetes. Legen din vil fortelle deg hvor ofte du kontrollerer blodsukkernivået. L’linse er å forbli alle «8217; interiør i et bestemt intervall.

Følg disse forslagene for å administrere type 2 diabetes:

Legen vil forklare hvordan man kan gjenkjenne de første symptomene på blodsukker som er for høyt eller for lavt og hva de skal gjøre i alle situasjoner. De vil også hjelpe deg med å forstå hva mat er sunne og som ikke er.

Ikke alle mennesker med type 2 diabetes trenger å bruke insulin. Hvis du gjør det, er det fordi bukspyttkjertelen ikke produserer nok insulin alene. Det er viktig at du tar insulin som angitt. Det er også andre reseptbelagte legemidler som kan hjelpe.

Narkotika for type 2 diabetes

I noen tilfeller er endringer i livsstil tilstrekkelig til å holde type 2 diabetes under kontroll. Ellers er det flere stoffer som kan hjelpe. Noen av disse stoffene er:

 • metformin, som kan senke blodsukkernivået og forbedre måten kroppen din reagerer på # 8217; insulin & # 8211; er Favorittbehandling For de fleste med type 2 diabetes
 • Sulfoniluree, orale legemidler som hjelper kroppen til å produsere mer insulin
 • Meglatinidi, raske og kortsiktige handlingsdroger som stimulerer bukspyttkjertelen for å frigjøre mer insulin
 • Tiazolidinesions, som gjør kroppen din mer følsom for insulinet;
 • Dipeptidylpeptidase-4-hemmere, som er mer delikate legemidler som bidrar til å redusere blodsukkernivået
 • Peptid-1-reseptoragonister (GLP-1) som ligner på glukagon, som reduserer fordøyelsen og forbedrer blodsukkernivået
 • Natriumglukose-2 cotrainerinhibitorer (SGLT2), som bidrar til å forhindre kidnappene fra re-jordbaserte blodsukker og sende den til urin

Hver av disse stoffene kan forårsake bivirkninger. Du kan trenge tid til å finne den beste medisinen eller kombinasjonen av rusmidler for å behandle diabetes.

Hvis blodtrykk eller kolesterolnivå er et problem, kan det hende du trenger narkotika for å tilfredsstille disse behovene også.

Hvis kroppen din ikke kan produsere nok insulin, kan du trenge en insulinterapi. Bare en og # 8217 kunne være nødvendig; 8217 langsiktig injeksjon; handling du kan gjøre om natten, eller du må kanskje ta insulin flere ganger om dagen. Mer informasjon om andre stoffer som kan hjelpe deg med å håndtere diabetes.

Kosthold for type 2 diabetes

Kostholdet er et viktig verktøy for å holde hjertet ditt sunt og blodsukkernivået i et sunt og trygt intervall. Det må ikke være komplisert eller ubehagelig.

Anbefalt diett for personer med type 2 diabetes er det samme som nesten alle skal følge. Det er redusert til noen viktige handlinger:

Mat og drikke å unngå

Det er noen matvarer og drikke du bør begrense eller unngå helt. Disse inkluderer:

Vi anbefaler også å hoppe over salte og stekte matvarer. Gi en’se på denne listen over andre matvarer og drikke for å unngå hvis du har diabetes.

Mat å velge

Sunn karbohydrater kan levere fibre. Alternativene inkluderer:

Matvarer med omega-3 friske syrer sunn for hjertet inkluderer:

Du kan få sunne enumettet og flerumettet fett fra en serie matvarer, inkludert:

Selv om disse alternativene for sunne fett gjør det bra, er de også rike på kalorier. Moderering er grunnleggende. Opt for fettfattig meieriprodukter vil også holde under kontroll l’fettinntak. Oppdag andre matvarer som er kompatible med diabetes, fra kanel til Shirataki.

Bunnlinjen

Snakk med legen din om ditt personlige kosthold og dine kalori mål. Sammen kan du utdype et diettprogram som har en eksepsjonell smak og passe dine livsstilsbehov. Utforsk karbohydrat-tellingen og Middelhavet diett, sammen med andre tilnærminger, her.

Risikofaktorer for type 2 diabetes

Vi kan ikke forstå de eksakte årsakene til type 2 diabetes, men vi vet at noen faktorer kan øke risikoen.

Noen faktorer er ute av din kontroll:

Du kan kanskje endre disse faktorene:

Du er også i største risiko hvis du har hatt svangerskapsdiabetes eller prediabetet, to forhold forårsaket av høye glukosenivåer. Mer informasjon om faktorene som kan øke risikoen for diabetes.

Motta en diagnose av type 2 diabetes

Uansett om du har prediabetet eller ikke, bør du konsultere legen din umiddelbart hvis du har diabetes symptomer. Legen kan få mye informasjon fra blodprøver. Diagnostiske tester kan inneholde følgende:

Hvis du har diabetes, vil legen din gi deg informasjon om hvordan du håndterer sykdommen, inkludert:

Det kan være nødvendig å konsultere en endokrinolog spesialisert på behandling av diabetes. Du vil sannsynligvis måtte besøke legen din oftere, begynner du å sørge for at behandlingsplanen fungerer.

Tidlig diagnose er grunnleggende for riktig styring av diabetes. Finn ut mer om hvordan type 2 diabetes er diagnostisert.

Forslag til hvordan du forhindrer type 2 diabetes

Du kan ikke alltid forhindre type 2 diabetes. Du kan ikke gjøre noe for din genetikk, etnisitet eller alder.

Imidlertid kan noen livsstilsendringer bidra til å forsinke eller til og med forhindre type 2 diabetes-starten, uavhengig av om du har risikofaktorer enn diabetes som PrediaBete.

Kosthold

Din diett bør begrense sukker og raffinerte karbohydrater og erstatte dem med integrerte korn ved lav glykemisk indeks, karbohydrater og fibre. Magert kjøtt, fjærfe eller fisk gir protein. Du trenger også sunne omega-3 fettsyrer for hjertet fra noen typer fisk, monoumettet fett og flerumettede fettstoffer. Meieriprodukter bør være lavt i fett.

Det er ikke bare hva du spiser, men også hvor mye du spiser det teller. Du bør være forsiktig med størrelsen på delene og prøve å spise måltider på samme tid hver dag.

Trening

Type 2 diabetes er forbundet med inaktivitet. Å lage 30 minutter med aerob trening hver dag kan forbedre din generelle helse. Prøv også å legge til ekstra bevegelse i løpet av dagen.

Vekt styring

Det er mer sannsynlig å utvikle type 2 diabetes hvis du er overvektig. Spis et sunt og balansert kosthold og daglig trening skal hjelpe deg med å holde vekten din under kontroll. Hvis disse endringene ikke virker, kan legen din gi noen tips for å gå ned i vekt trygt.

Bunnlinjen

Disse endringene i kostholdet, i # 8217; trening og vektstyring arbeider sammen for å holde blodsukkernivået i det ideelle intervallet hele dagen. Finn ut hvordan curcumin, vitamin D og til og med kaffe kan også hjelpe deg med å forhindre type 2 diabetes.

Komplikasjoner forbundet med type 2 diabetes

For mange mennesker kan type 2 diabetes administreres effektivt. Hvis ikke klarte riktig, kan det slå nesten alle organene dine og føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert:

Hypoglykemi

L’hypoglykemi kan oppstå når blodsukkernivået er lavt. Symptomene kan inkludere tremor, svimmelhet og vanskeligheter med å snakke. Du kan vanligvis rette opp dette problemet ved å ta en mat eller en drink & # 8220; Rapid & # 8221; som en fruktjuice, en alkoholfri drikke eller et hardt godteri.

Hyperglykemi

L’Hyperglykemi kan oppstå når blodsukkeret er høyt. Det er typisk preget av hyppig vannlating og tørst økning. L’Trening kan bidra til å senke blodsukkernivået.

Komplikasjoner under og etter graviditet

Hvis du har diabetes under graviditet, må du følge dine forhold nøye. Den dårlig kontrollerte diabetes kan:

Det kan også øke barnets risiko for å utvikle diabetes under sitt liv.

Bunnlinjen

Diabetes er knyttet til en rekke komplikasjoner.

Kvinner med diabetes er Dobbel sannsynligheter Ha et annet hjerteinfarkt etter den første. Deres risiko for hjertesvikt er fire ganger for kvinner uten diabetes. Menn med diabetes er 3.5 ganger mer sannsynlig Utvikle erektil dysfunksjon (DE).

Nyresskader og # 8217; Nyresvikt kan påvirke både kvinner og menn med sykdom. Følg disse trinnene for å redusere risikoen for skade på nyrene og andre diabetes komplikasjoner.

Type 2 diabetes hos barn

Type 2 diabetes hos barn er et voksende problem. I følge American Diabetes Association (ADA), ca 193 000 amerikanere under 20 år har de type 1 eller type 2 diabetes. En studere Oppdaget at forekomsten av type 2 diabetes i unge har økt til ca 5.000 nye tilfeller, alt «8217; år. En annen studere viste en betydelig økning i minoritetsløp og etniske grupper.

Årsakene er komplekse, men risikofaktorer for type 2 diabetes inkluderer:

 • være overvektig eller ha en kroppsmasseindeks som er overlegen til 8217; 85 ° prosentilen
 • ha en byrde på 9 pounds eller mer
 • Blir født av en mor som hadde diabetes mens hun var gravid
 • Ha et smalt familiemedlem med type 2 diabetes
 • Ha en stillesittende livsstil
 • Å være afroamerikansk, amerikansk spansk, asiatisk-amerikansk, innfødt amerikansk eller Pacific Island

Symptomer på type 2 diabetes hos barn er de samme som de hos voksne. De inkluderer:

 • Tørst eller overdreven sult
 • økning i urinering
 • sår som er linse å helbrede
 • Hyppige infeksjoner
 • utmattelse
 • tåkesyn
 • Scurita skinnområder

Kontakt barnets lege umiddelbart hvis du har disse symptomene.

I 2018, L’ADA Anbefalt at alle overvektige barn og risikofaktorer i ytterligere diabetes testes for prediabetet eller type 2. Ubehandlet diabetes kan føre til alvorlige komplikasjoner og til og med farlig for livet.

En tilfeldig blodsukkertest kan avsløre høye blodsukkernivåer. En test Dell’A1C hemoglobin kan gi mer informasjon om gjennomsnittlig blodsukkernivå i # 8217; for noen måneder siden. Ditt barn kan også trenge en faste blodsukkertest.

Hvis barnet ditt er diagnostisert med diabetes, må legen må bestemme om den er type 1 eller 2 før den tyder på en bestemt behandling.

Du kan bidra til å redusere barnets risiko ved å oppmuntre det til å spise godt og å være fysisk aktiv hver dag. Få mer informasjon om type 2 diabetes, på virkninger på barn og hvordan det blir så vanlig i denne gruppen som ikke lenger er kjent som diabetes av’voksen alder.

Statistikk over type 2 diabetes

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Returner følgende statistikk om diabetes til USA:

 • Over 30 millioner mennesker har diabetes. Det er om lag 10 prosent av befolkningen.
 • En person i fire har ingen anelse om å ha diabetes.
 • PrediaBete slår 84.1 million voksne og 90% av dem er ikke klar over dem.
 • Ikke-Hispanic svart, Hispanic og Indian American Adults er om to ganger sannsynlig Har diabetes som ikke-spanske hvite voksne.

De Ada Rapporter følgende statistikk:

 • I 2017 kostet diabetes USD 327 milliarder i direkte medisinske kostnader og redusert produktivitet.
 • Middels middels utgifter for personer med diabetes er ca 2.3 ganger høyere enn de som ville være i fravær av diabetes.
 • Diabetes er den syvende årsaken til døden i USA, både som en årsak til underliggende død enn som en årsak til samtidig dødsfall.

De Verdens helseorganisasjon (WHO) Rapporter følgende statistikk:

 • Den globale utbredelsen av diabetes i 2014 har vært Dell & # 8217;.5% for voksne.
 • I 1980, bare 4.7% av voksne i verden hadde diabetes.
 • Diabetes forårsaket ca 1 direkte.6 millioner døde over hele verden i 2016.
 • Diabetes tripler nesten risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag hos voksne.
 • Diabetes er også en av hovedårsakene til nyresvikt.

L’Diabetes påvirkning er utbredt. Berør vinrene på nesten en halv milliard mennesker rundt om i verden. Se noen infographics som markerer andre statistikker på diabetes du burde vite.

Administrer type 2 diabetes

Forvaltningen av type 2 diabetes krever samarbeid. Du må jobbe tett med legen din, men mange av resultatene avhenger av dine handlinger.

Legen vil kanskje utføre periodiske blodprøver for å bestemme blodsukkernivået. Dette vil bidra til å avgjøre hvor godt du styrer sykdommen. Hvis du tar medisiner, vil disse testene hjelpe deg med å vurdere hvor godt det fungerer.

Siden diabetes øker risikoen for kardiovaskulær sykdom, vil legen også kontrollere blodtrykket og blodkolesterolnivået.

Hvis du har symptomer på hjertesykdom, kan du trenge ytterligere tester. Disse testene kan inkludere et elektrokardiogram (EKG eller EKG) eller en stress kardial test.

Følg disse forslagene for å hjelpe deg med å administrere diabetes:

Det kan også være nyttig å involvere familien din. Uformell om advarselsskiltene på blodsukkernivåer som er for høye eller for lave, slik at de kan hjelpe i nødstilfeller.

Hvis alle i huset ditt følger et sunt kosthold og deltar i den fysiske aktiviteten, vil du ha nytte av det. Gi en’se på disse appene som vil hjelpe deg med å leve et bedre liv med diabetes.

Les denne artikkelen på spansk.

Type 2 Diabetes: Symptomer, Behandlinger, Årsaker og mye mer

Generell gjennomgang

Diabetes er en kronisk medisinsk tilstand der sukker eller glukose nivåer akkumuleres i blodet. L’insulinhormon bidrar til å transportere glukose fra blod til celler, hvor det brukes til å produsere energi. I type 2 diabetes, kan cellene i kroppen din ikke svare på insulinet som de burde. I de etterfølgende faser av sykdommen, kan kroppen din ikke produsere nok insulin. Ukontrollert type 2 diabetes kan føre til kronisk høye blodsukkernivåer, noe som forårsaker ulike symptomer og kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Symptomer på type 2 diabetes

I type 2 diabetes kan kroppen din ikke effektivt bruke insulinet for å få glukose i celler. Dette gjør at du er avhengig av alternative energikilder i vevet, musklene og organene, og danner dermed en kjedereaksjon som kan forårsake en rekke symptomer. Type 2 diabetes kan utvikle seg sakte. Symptomer kan være milde og enkle å miste alle & # 8217;. De første symptomene kan omfatte:

 • konstant sult
 • lite energi
 • Utmattelse
 • vekttap
 • men intens
 • hyppig urinering
 • tørr i munnen
 • Øv huden
 • Uklar utsikt

Med sykdomsfremgangen blir symptomene mer alvorlige og potensielt farlige. Hvis blodsukkernivået har vært høye i lang tid, kan symptomene inkludere:

 • Candidiasis
 • Sakte helbredende kutt eller plager
 • Mørke flekker på huden, en tilstand som kalles acanthosis nigricans
 • Smerte ved foten
 • Følelse av nummenhet i lemmer eller nevropati

Hvis du har to eller flere av disse symptomene, må du konsultere legen din. Uten behandling kan diabetes være dødelig. Oppdag andre symptomer på type 2 diabetes.

Årsaker til type 2 diabetes

Insulinet er et naturlig hormon. Bukspyttkjertelen din produserer det og frigjør det når du spiser. L’insulin bidrar til å transportere glukose fra blodstrøm til cellene i hele kroppen, hvor den brukes til å produsere energi. Hvis du har type 2 diabetes, blir kroppen din resistent mot # 8217; insulin. Summering for å bruke hormonet effektivt, tvinge bukspyttkjertelen til å jobbe mer for å produsere mer insulin. Over tid kan dette skade cellene i Organet. Til slutt kan bukspyttkjertelen slutte å produsere insulin. Hvis du ikke produserer nok insulin, eller hvis kroppen din ikke bruker den effektivt, akkumuleres glukose i blodet. Dette fører til at kroppens celler avgår energien;. Legene vet ikke nøyaktig hva utløserfaktoren i denne serien av hendelser er. Kan håndtere cellulær dysfunksjon i bukspyttkjertelen eller med signalering og cellulær justering. I noen mennesker produserer leveren en stor mengde glukose. Det kan være en genetisk predisponering til utviklingen av type 2 diabetes. Sikkert, det er en genetisk predisposisjon, som øker risikoen for å utvikle både insulinresistens som diabetes. Det kan også være en miljøutløserfaktor. Risikoen for å utvikle type 2 diabetes er mest sannsynlig på grunn av en kombinasjon av faktorer. Mer informasjon om årsakene til diabetes.

Behandling for type 2 diabetes

Du kan effektivt kontrollere typen 2 diabetes. Legen din vil fortelle deg hvor ofte du kontrollerer blodsukkernivået. L’linse er å forbli alle «8217; interiør i et bestemt intervall. Følg disse forslagene for å administrere type 2 diabetes:

 • Inkludere mat rik på sunne fibre og karbohydrater i sitt eget kosthold. Spis frukt, grønnsaker og hele korn vil hjelpe deg med å holde blodsukkernivået konstant.
 • Spis med jevne mellomrom.
 • Ikke spis mer hvis du allerede er full eller full.
 • Sjekk vekten din og hold hjertet ditt sunt. Dette betyr at hvis du forbruker raffinerte karbohydrater, søte og animalske fettstoffer, feil i minimumsmengder.
 • Gjør omtrent halvparten av aerob aktivitet om dagen for å holde hjertet ditt sunt. L’trening bidrar også til å kontrollere blodsukker.

Legen vil forklare hvordan man gjenkjenner de første symptomene på blodsukker for høyt eller for lavt og hva de skal gjøre i alle situasjoner. Det vil også hjelpe deg å forstå hvilke matvarer som er sunne og som ikke er. Ikke alle mennesker med type 2 diabetes trenger å bruke insulin. Hvis du trenger det, er det fordi bukspyttkjertelen ikke produserer nok insulin alene. Det er viktig å bruke insulin som angitt. Det er også andre reseptbelagte legemidler som kan hjelpe.

Narkotika for type 2 diabetes

I noen tilfeller er endringer i livsstil tilstrekkelig til å holde type 2 diabetes under kontroll. Hvis dette ikke er ditt, er det flere medisiner som kan hjelpe deg. Noen av dem er:

 • Metformin, som kan senke blodsukkernivået og forbedre måten kroppen din reagerer på insulinet; Dette er den foretrukne behandlingen for de fleste med type 2 diabetes
 • Sulfoniluree: Oral narkotika som hjelper kroppen til å produsere mer insulin
 • Meglatinidi: Kortsiktige stoffer D’handling som stimulerer bukspyttkjertelen for å frigjøre mer insulin
 • Tiazolits: Gjør kroppen din mer følsom for insulinet;
 • DipePeptil Peptidase-4 Inhibitors: Mer delikate legemidler som bidrar til å redusere blodsukkernivået
 • Peptid-1 Analoge glukagonreceptoragonister (GLP-1): Sakte fordøyelse og forbedre blodsukkernivået
 • Type 2 Natriumglukose Cotrainer Inhibitorer (SGLT2): Hjelp deg å forhindre at kidfæringer re-absorberer blodsukker og send den i urin

Hver av disse stoffene kan forårsake bivirkninger. Du kan trenge tid til å finne den beste medisinen eller den rette kombinasjonen av rusmidler for å behandle diabetes. Hvis blodtrykket eller kolesterolnivået er et problem, kan du også trenge narkotika for å møte disse behovene. Hvis kroppen din ikke klarer å produsere nok insulin, kan du trenge hormonbehandling. Bare en & # 8217 kunne være nødvendig; langvarig injeksjon om natten eller ta insulin flere ganger om dagen. Mer informasjon om andre medisiner som kan hjelpe deg med å kontrollere diabetes.

Kosthold for type 2 diabetes

Kostholdet er et viktig verktøy for å holde hjertet ditt sunt og blodsukkernivået i et sunt og trygt intervall. Det må ikke være komplisert eller ubehagelig. Anbefalt kosthold for personer med type 2 diabetes er det samme kostholdet som nesten alle skal følge. Dette er noen viktige handlinger:

 • Ta mat og snacks i tide.
 • Velg en rekke matvarer som er rik på næringsstoffer og fattige av tomme kalorier.
 • Oppmerksomhet til å spise for mye.
 • Les matetiketter nøye.

Mat og drikke å unngå

Det er noen matvarer og drikke du bør begrense eller unngå helt, inkludert:

 • Mat rik på mettet fett eller trans
 • kjøtt d’organ, som biff lever
 • Kjøtt arbeidet
 • sjømat
 • Margarin og smør
 • Bakt produkter som hvitt brød, bagels
 • Behandlede snacks
 • Sukkerdrikker, inkludert fruktjuicer
 • Høye fett Meieriprodukter
 • Pasta eller hvit ris

Vi anbefaler også å utelate veldig salt og stekt mat. Gi en’se på denne listen over andre matvarer og drikke for å unngå hvis du har diabetes.

Mat å velge

Sunn karbohydrater kan levere fibre. Alternativene inkluderer:

 • hele frukter
 • Ikke-vennlige grønnsaker
 • Belgfrukter, som bønner
 • Integrale korn som mel D’havre eller quinoa
 • søtpotet

Matvarer med omega-3 friske syrer sunn for hjertet inkluderer:

 • tunfisk fisk
 • sardiner
 • laks
 • Macarela
 • kveite
 • Torsk
 • linfrø

Du kan få sunne enumettet og flerumettet fett fra forskjellige matvarer, inkludert:

 • oljer, som olje d’oliven, canola olje og peanøttolje
 • nøtter, som mandler, pecan nøtter og valnøtter
 • avokado

Selv om disse helsemulighetene for fett er gode, er de også rike på kalorier. Nøkkelen er moderering. Valget av fettfattige meieriprodukter vil også opprettholde under kontroll L’fettinntak. Oppdag andre matvarer som passer for personer med diabetes, fra kanel til Shirataki.

Kort oppsummert

Snakk med legen din om ditt personlige kosthold og dine kalori mål. Sammen kan du utdype et diettprogram som har en eksepsjonell smak og passe dine livsstilsbehov. Utforsk karbohydrat-tellingen og Middelhavet diett, sammen med andre tilnærminger, her.

Risikofaktorer for type 2 diabetes

Vi kan ikke forstå de eksakte årsakene til type 2 diabetes, men vi vet at noen faktorer kan øke risikoen. Noen faktorer er utenfor din kontroll:

 • Risikoen er større hvis du har en bror, en søster eller en forelder med type 2 diabetes.
 • Du kan utvikle type 2 diabetes i alle aldre, men risikoen øker med L’alder. Din risiko er spesielt høy en gang tatt 45 år.
 • Afroamerikansk, Hispanic, Amerikansk asiatisk, Stillehavet og Indianere (Indianer D’Amerika og innfødte i Alaska) er i fare høyere enn kaukasiere.
 • Kvinner med en tilstand som heter Dell & # 8217 syndrom; Polycystisk eggstokk (PCOS) er i høyere risiko.

Du kan endre disse faktorene:

 • Å være overvektige betyr å ha mer fettstoff, noe som gjør celler mer motstandsdyktige mot insulinet;. Overflødig fett i # 8217; Abdomen øker risikoen mer enn overflødig fett i hofter og lår.
 • Risikoen øker hvis du har en stillesittende livsstil. L’Regelmessig trening forbruker glukose og hjelper celler til å reagere bedre på insulinet.
 • Spis for junk food eller å spise for mye ødelegger blodsukkernivået.

Din risiko er også større hvis du hadde svangerskapsdiabetes eller prediabetet, to forhold forårsaket av høye glukose nivåer. Mer informasjon om faktorene som kan øke risikoen for å utvikle diabetes.

Når du mottar en diagnose av type 2 diabetes

At du har prediabetet eller ikke, bør du konsultere legen din umiddelbart hvis du har diabetes symptomer. Legen kan få mye informasjon fra # 8217; blodprøven. Diagnostiske tester kan inneholde følgende:

 • Dell’Hemoglobin A1C. Denne testen måler gjennomsnittlige blodsukkernivåer de siste to eller tre månedene. Det er ikke nødvendig å raskt for denne testen, og legen kan diagnostisere i henhold til resultatene. Også kalt Test Dell’glykosylert hemoglobin.
 • Fasting Blood Glucose Test. Denne testen måler mengden glukose som er tilstede i plasmaet. Det kan være nødvendig å raskt i åtte timer før eksamen.
 • Oral glukosetoleranse test. Under denne testen blir blod tatt tre ganger: før du tar en dose glukose, en og to timer senere. Resultatene av testen viser hvor godt kroppen din styrker glukose før og etter å ha drukket.

Hvis du har diabetes, vil legen din gi deg informasjon om hvordan du håndterer sykdommen, inkludert:

 • Slik kontrollerer du blodsukkernivået
 • Tips for kostholdet ditt
 • Anbefalinger på’fysisk aktivitet
 • Informasjon om nødvendig medisiner

Det kan være nødvendig å konsultere en endokrinolog spesialisert på behandling av diabetes. Du vil sannsynligvis måtte besøke legen din oftere for å sikre at behandlingsplanen din fungerer. Tidlig diagnose er nøkkelen for riktig diabetes kontroll. Mer informasjon om hvordan type 2 diabetes er diagnostisert.

Forslag til hvordan du forhindrer type 2 diabetes

Det er ikke alltid mulig å forhindre type 2 diabetes. Ikke c’det er ingenting du kan gjøre for din genetikk, etnisitet eller alder. Imidlertid kan noen livsstilsjusteringer bidra til å forsinke eller til og med forhindre utbruddet av type 2 diabetes, uavhengig av om du har risikofaktorer for diabetes, for eksempel prediabetet.

Kosthold

Du bør begrense sukkeret og raffinerte karbohydrater i kostholdet ditt og erstatte dem med integrerte kornblandinger, lave glykemiske og fiberkarbohydrater. Magert kjøtt, fjærfe eller fisk gir protein. Du trenger også sunne omega-3 fettsyrer for hjertet fra noen typer fisk, monoumettet fett og flerumettede fettstoffer. Meieriprodukter bør være lavt i fett. L’Viktig er ikke bare hva du spiser, men hvor mye du spiser. Du bør være oppmerksom på størrelsen på delene og prøve å spise mer eller mindre på samme tid hver dag.

trening

Type 2 diabetes er forbundet med inaktivitet. Å lage 30 minutter med aerob trening hver dag kan forbedre din generelle helse. Prøv også å være mer aktiv i løpet av dagen.

Vektkontroll

Det er mer sannsynlig å utvikle type 2 diabetes hvis du er overvektig. Spis et sunt og balansert kosthold og trening hver dag skal hjelpe deg med å holde vekten din under kontroll. Hvis disse endringene ikke virker, kan legen din gi deg noen forslag til å miste vekt trygt.

Kort oppsummert

Endringer i kostholdet, trening og vektstyring arbeid sammen for å holde blodsukkernivået i det ideelle intervallet hele dagen. Finn ut hvordan curcumin, vitamin D og til og med kaffe kan også hjelpe deg med å forhindre type 2 diabetes.

Komplikasjoner forbundet med type 2 diabetes

For mange mennesker kan type 2 diabetes administreres effektivt. Men hvis dette ikke er tilfelle, kan det påvirke praktisk talt alle organene dine og forårsake alvorlige komplikasjoner, inkludert:

 • Hudproblemer, for eksempel bakterielle eller soppinfeksjoner
 • nevrologisk skade eller nevropati, som kan forårsake tap av følsomhet eller nummenhet og prikking i endene, samt fordøyelsesproblemer som oppkast, diaré og forstoppelse
 • dårlig sirkulasjon på føttene, noe som gjør helbredelsen av føttene vanskelig i tilfelle kutt eller infeksjon og kan også føre til gangrene og tap av foten eller benet
 • Hørselsproblemer
 • Retinisk eller retinopati skade og øyeskader, som kan forårsake syn, glaukom og kataraktforstyrrelser
 • Kardiovaskulære sykdommer som hypertensjon, begrenset arterier, angina, hjerteinfarkt og hjerneslag

hypoglykemi

L’hypoglykemi kan oppstå når blodsukkernivået er lavt. Symptomene kan inkludere tremor, svimmelhet og vanskeligheter med å snakke. Du kan vanligvis rette opp med mat eller drikke, som fruktjuice, brus eller hardt godteri.

Hyperglykemi

L’Hyperglykemi kan oppstå når blodsukkernivået er høyt. Det er vanligvis preget av hyppig vannlating og stor tørst. L’Øvelse kan hjelpe deg med å senke blodsukkernivået.

Komplikasjoner under og etter graviditet

Hvis du er gravid og du har diabetes, må du overvåke tilstanden nøye. Den dårlig kontrollerte diabetes kan:

 • Fullstendig graviditet, arbeidskraft og fødsel
 • Skade barnets utviklingsorganer
 • gjør barnet ditt for stort fett

Det kan også øke barnets risiko for å utvikle diabetes under sitt liv.

Kort oppsummert

Diabetes er knyttet til en rekke komplikasjoner. Kvinner med diabetes har to ganger sannsynlig å ha et annet hjerteinfarkt etter den første. Din risiko for hjertesvikt er fire ganger for kvinner uten diabetes. Menn med diabetes har 3.5 ganger mer sannsynlig å utvikle erektil dysfunksjon (DE). Skaden og den nyrefunksjonen kan påvirke både kvinner og menn med denne sykdommen. Vedta disse trinnene for å redusere risikoen for skade på nyrer og andre diabetes komplikasjoner.

Type 2 diabetes hos barn

Type 2 diabetes hos barn er et voksende problem. Ifølge L’American Diabetes Association (ADA), rundt 193.000 amerikanere under 20 år har type 1 eller type 2 diabetes. En studie viste at forekomsten av type 2 diabetes hos unge har steget til ca 5000 nye tilfeller alle «8217; år. En annen studie viste en betydelig økning i minoritetsløp og etniske grupper. Årsakene er komplekse, men risikofaktorer for type 2 diabetes inkluderer:

 • være overvektig eller ha en stor kroppsmasseindeks på 8217; 85 ° percentil
 • veier 9 pund eller mer ved fødselen (4.08 kg)
 • Blir født av en mor som hadde diabetes under graviditeten
 • Ha et smalt familiemedlem med type 2 diabetes
 • utfør en stillesittende livsstil
 • Å være afrikansk amerikansk, amerikansk spansk, amerikansk asiatisk, innfødt amerikansk eller Pacific Island

Symptomer på type 2 diabetes hos barn er de samme som voksne, disse inkluderer:

 • Tørst eller overdreven sult
 • økning i urinering
 • sår som krever tid til å helbrede
 • gjentatte infeksjoner
 • Utmattelse
 • Uklar utsikt
 • Scurita skinnområder

Kontakt barnets lege umiddelbart hvis du har disse symptomene. I 2018 anbefalte L’ADA at alle barn med overvektige og andre risikofaktorer for diabetes var screening for PrediaBete eller Type 2 diabetes. Ubehandlet diabetes kan føre til alvorlige komplikasjoner og til og med farlig for livet. En tilfeldig blodsukkertest kan avsløre høye blodsukkernivåer. En test Dell’A1C hemoglobin kan gi ytterligere opplysninger om gjennomsnittlige blodsukkernivåer de siste månedene. Ditt barn kan også trenge en faste blodsukkertest. Hvis barnet ditt er diagnostisert med diabetes, må legen må avgjøre om den er type 1 eller type 2 før den tyder på en bestemt behandling. Du kan bidra til å redusere barnets risiko ved å oppmuntre det til å spise godt og å være fysisk aktiv hver dag. Finn ut mer om type 2 diabetes, på virkninger på barn og hvordan det blir så vanlig i denne gruppen som ikke lenger betraktes som diabetes av’voksen alder.

Statistikk over type 2 diabetes

Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) rapporterer følgende diabetesstatistikk i USA:

 • Mer enn 30 millioner mennesker har diabetes. Dette tilsvarer ca 10% av befolkningen.
 • En person i fire har ingen anelse om å ha diabetes.
 • PrediaBete slår 84.1 million voksne og 90% av dem vet ikke.
 • Ikke-spansk, Hispanic og Native American voksne har omtrent dobbelt sjansen for å ha diabetes i forhold til ikke-spanske hvite voksne.

L’ADA rapporterer følgende statistikk:

 • I 2017 kostet diabetes USD 327 milliarder i direkte medisinske kostnader og redusert produktivitet.
 • Middels middels utgifter for personer med diabetes er ca 2.3 ganger høyere enn de som ikke ville ha diabetes.
 • Diabetes er den syvende dødsårsaken i USA, både som en underliggende årsak og som en årsak til samtidig dødsfall.

L’Verdens helseorganisasjon (WHO) rapporterer følgende statistikk:

 • Den globale utbredelsen av diabetes i 2014 har vært Dell & # 8217;.5% i det voksne saken.
 • I 1980, bare 4.7% av voksne i verden hadde diabetes.
 • Diabetes forårsaket ca 1 direkte.6 millioner dødsfall rundt om i verden i 2016.
 • Denne sykdommen tripler nesten risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag hos voksne.
 • Det er også en av hovedårsakene til nyresvikt.

L’Diabetes påvirkning er utbredt. Det slår livet til nesten xnumx milliarder mennesker rundt om i verden. Gi en’se på noen infographics som gir mer informasjon om annen statistikk om diabetes du burde vite.

Type 2 diabetes kontroll

Forvaltningen av type 2 diabetes krever samarbeid. Du må jobbe tett med legen din, men mange av resultatene avhenger av dine handlinger. Legen vil kanskje utføre vanlige blodprøver for å bestemme glukose nivåer. Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvor godt du kontrollerer sykdommen din. Hvis du tar medisiner, vil disse testene hjelpe deg med å evaluere sin effektivitet. Siden diabetes øker risikoen for kardiovaskulær sykdom, vil legen også kontrollere blodtrykket og blodkolesterolnivået. Hvis du har symptomer på hjertesykdom, kan du trenge ytterligere tester. Disse testene kan inkludere et elektrokardiogram (EKG eller EKG) eller en hjertefrekvensspenning. Følg disse forslagene for å hjelpe deg med å administrere diabetes:

 • Spis et balansert kosthold som inkluderer ikke-stivelsesgrønnsaker, integrerte fibre, hudproteiner og umettede fettstoffer. Unngå usunn fett, sukker og enkle karbohydrater.
 • nå og opprettholde en sunn vekt.
 • daglig mosjon.
 • Ta alle stoffene som anbefalt.
 • Bruk et innenlands overvåkingssystem for å teste glukose nivåer i blodet mellom besøk til legen. Legen din vil fortelle deg hvor ofte du gjør det og hva målintervallet ditt skal være.

Det kan også være nyttig å inkludere familien din i prosessen. Uformelle tegn på blodsukkerpremonitiver for høyt eller for lavt slik at de kan hjelpe deg i nødstilfeller. Hvis alle i familien din følger et sunt kosthold og deltar i fysiske aktiviteter, vil alle dra nytte av det. Bruk disse appene til å hjelpe deg med å få et bedre liv med diabetes. Les l’element på engelsk.