Triggerfabilitet og matvarer: Symptomer, behandling og andre

Cos’er focies?

Enterocolite syndrom indusert av matproteiner (focies) er en sjelden matallergi. Focies kan forekomme hos mennesker i alle aldre, men det er mest berørte barn og nyfødte.

I motsetning til typiske matallergi, påvirker focies bare mage-tarmkanalen (GI). Det kan forårsake alvorlig oppkast, diaré og magekramper. Disse symptomene manifesterer seg generelt innen to timer med matforbruk som frigjør L’allergi.

Hva er maten utløser for fepies?

Fobs mat utløsere kan være forskjellig fra person til person. Enhver mat kan være en utløserfaktor, men noen er vanligere.

De vanligste FEPs Triggers inkluderer:

 • Soyabønne matvarer og vaksine melk, inkludert kunstig melk
 • Frokostblandinger, inkludert havre, ris og bygg
 • Protein, inkludert kylling, fisk og kalkun

Hva er risikofaktorene for fobs?

Focies er mer sannsynlig å bli sett hos nyfødte og små barn. Imidlertid kan voksne fortsatt ha en «8217; fepies allergi eller til og med utvikle dem senere i livet.

Focies er svært sjeldne. Det er så sjeldent at forskerne Jeg kunne ikke estimere Antallet personer med allergi. Focies er vanskelig å diagnostisere for leger. Det er mulig at mange mennesker aldri vil få en korrekt diagnose. Barn kan til og med komme seg ut av allergi før en diagnose er laget.

Sekund American College of Allergy, Asthma & Immunologi (Acaai), 40-80% av personene med foker har en familiehistorie av allergiske sykdommer. Allergiske sykdommer kan omfatte:

 • astma
 • Hay feber
 • eksem

Hva er symptomene på fepies?

De første symptomene på fepies manifesterer seg ofte i en øm alder. Barn og babyer kan begynne å vise tegn på foker når de begynner å drikke kunstig melk, for å ta brystmelk eller spise faste matvarer.

Hver gang en ny mat blir introdusert, kan et barn advare en’allergi mot den. Hos voksne som utvikler fepies, kan symptomene starte når som helst.

Fepies symptomer inkluderer:

 • Oppkast som ofte starter to timer etter å ha spist utløser mat
 • diaré
 • Diaré etter oppkast
 • magekramper
 • Endringer i blodtrykk
 • Temperaturendringer
 • Vekttap
 • Letargia og mangel på energi
 • dehydrering

Symptomene på fepies er lett forvirret med de av magevirus, matforgiftning og andre virale eller bakterielle infeksjoner.

Hvilke komplikasjoner er forbundet med fobs?

I ekstreme tilfeller kan personer med fepies reaksjoner må være innlagt på sykehus for behandling. Rehydrering med intravenøse væsker (IV) kan være nødvendig hvis den allergiske episoden er alvorlig.

For barn kan symptomene til slutt bringe til en mangel på vekst. Denne tilstanden kan arrestere sin totale vekst og utvikling. Derfor får du tilstrekkelig diagnose og ledelse er grunnleggende.

Hvordan foregnet er diagnostisert?

Selv om det er en «8217; matallergi, er focies ikke diagnostiserbar med en typisk hudpunktur eller en blodprøve. Disse to testene brukes vanligvis til å diagnostisere A’matallergi. Reale reaksjoner på en rekke utløsere, inkludert mat.

Siden en fepies reaksjon er inneholdt i mage-tarmkanalen og involverer ikke antistoffer, vil disse to testene ikke fungere. Du må konsumere eller spise mat for å utløse symptomer.

Av denne grunn kan legen lede en muntlig matutfordring. For å gjøre dette, vil du konsumere en liten mengde mulig utløser under legen din. Du vil bli overvåket for tegn og symptomer på en fepiesreaksjon. Hvis du har en reaksjon, kan dette være bekreftelsen på legen din behov for en diagnose av fobs.

Hvordan focasjoner behandles?

Foker har ingen omsorg eller botemidler. Den beste praksisen er strengt forhindret utløser mat.

Hvis barnet ditt er allergisk mot melk eller formel, vil legen din jobbe med deg for å finne en allergisk formel eller en designet for sensitive mage.

Hvis utløsningsfaktoren bare er en eller noen få matvarer, unngå dem, vil unngå en allergisk episode. Hvis antall utløsende faktorer er høy, må du kanskje samarbeide med legen din og dietikeren for å skape et sunt, næringsrikt og trygt kosthold for allergi.

Hva er perspektivet for folk med fobs?

Utsiktene for personer med focier varierer basert på alderen på tidspunktet for diagnosen. Barn overskrider ofte matallergier alle 3 eller 4 år. Hvis A’Funksjoner allergi vedvarer i den større barndommen eller til og med i # 8217; voksen alder, er sannsynligheten som blir for stor. Voksne som utvikler allergi senere i livet overskrider sjelden det.

Når du skal se en lege på fepies?

Symptomene på fepies kan ligne de andre forhold og infeksjoner. Dette er det som gjør diagnosen så vanskelig.

Hvis du oppdager at symptomene er kroniske eller forekommer etter deg eller barnet ditt, har du spist visse matvarer, snakk med legen din. Start med dem en samtale på matallergi. Du kan finne svarene du trenger.

Selv legen kunne lede deg til en allergiker for å bekrefte en diagnose.