Trichomoniasis i graviditet | Healthline

COS’er trichomonia?

Trichomoniasis (også kalt «8220; Trich & # 8221;) er en seksuell overføringssykdom (STD) forårsaket av en parasitt. Det treffer et estimat 3.7 millioner mennesker I USA, noe som gjør den til den vanligste seksuelle overførings sykdommen.

L’Infeksjon er mer vanlig hos kvinner. Eldre kvinner er mer sannsynlig å bli smittet med yngre kvinner. Hvis ikke behandlet, kan en trichomonisk infeksjon vare i flere måneder eller år. Hans symptomer kan gjøre ubehagelig sex. Men for gravide kan det forårsake alvorlige komplikasjoner til fødsel.

Hva du bør vite om du er gravid

Gravide kvinner med trichomonias kjører større risiko for at vannet hans bryter for tidlig. Dette er også kjent som for tidlig brudd på membranene. Gravide kvinner har også større risiko for å føde for tidlig, eller før 37 uker.

Barn av mødre med trichomonias er mer sannsynlig å ha en byrde på mindre enn 5.5 pund. I sjeldne tilfeller kan jenter kontrakt infeksjonen mens de beveger seg gjennom fødselskanalen.

Prematur fødsel og lav fødselsvekt er to av De tre første årsakene av døden for barn.

Hva er symptomene?

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), 70 prosent 85 av folk med Trichomonasi manifesterer ikke noen symptomer.

Symptomer hos menn er sjeldne, men kan forekomme:

  • Irritasjon Alle’Penis interiør
  • en brennende følelse under urinering eller etter ejakuleringen
  • Tørk fra penis

Hos kvinner kan Trichomonas forårsake:

  • En kjønnsfisk lukt
  • Store mengder hvite, grå eller grønne vaginale tap
  • Genital kløe
  • smerte under urinering eller sex

Hva forårsaker Trichomoni?

Tricomoniasis er forårsaket av en mikroskopisk parasitt kalt Trichomonas vaginalis. Bytt fra person til person under samleie. Inkubasjonsperioden mellom skjermen og infeksjonen og infeksjonen er ca 28-xnumx dager.

De som er i fare?

Noen mennesker er mer utsatt for å få trichomonas i forhold til andre. De med størst risiko for infeksjon inkluderer folk:

Hvordan tricomonian er diagnostisert?

For å teste trichomoniasis, vil en lege bruke et mikroskop for å se etter parasitten i en prøve. For kvinner er prøvekilden vaginale tap. For menn er prøvekilden urin. En lege kan da utføre flere prøvetester for å bekrefte parasittenes tilstedeværelse. Disse inkluderer en kulturtest, en amplifikasjonstest av nukleinsyrer eller en rask test av antigenet.

Gravide kvinner som manifesterer symptomer på infeksjon bør konsultere legen umiddelbart. Vanligvis er de ikke testet for trichomoniasis, så 8217; infeksjon kan gå ubemerket og kunne skade barnet sitt.

Hva er komplikasjonene?

Gravide kvinner med Trichomonas er til størst risiko for:

Alle kvinner med Trichomonas kan være mer sannsynlig å kontrakt l & hiv.

Hvordan tricomonian er behandlet?

Legene håndterer vanligvis trichomoniasis med en meget høy dose antibiotika. En av de to antibiotika som vanligvis brukes: Metronidazol (Flagyl) eller Tinidazol (Tindamax). Være deg og din partner du trenger omsorg. Også begge må unngå seksuelle relasjoner til infeksjonen er løst.

Du bør ikke konsumere alkohol i 24 timer etter metronidazolen eller 72 timer etter tinidazolinntaket. Det kan forårsake kvalme og oppkast alvorlig.

Hva er perspektivet for Trichomonia

Etter behandling tar det vanligvis omtrent en uke fordi en infeksjon av Trichomonia er løst. De fleste gjenoppretter helt.

Hvordan kan du forhindre trichomoni?

Som alle seksuelle transmisjonssykdommer, L’eneste måte å fullstendig forhindre trichomoniasis er å avstå fra sex. Seksuelt aktive kvinner kan redusere risikoen for infeksjon som sørger for at deres partnere korrekt bruker kondom hver gang under kjønn.